İlk muayeneye 6.5 haftalık gitmek mantıklı mı?

ahnesesiyeter

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2025
73
20
3
25
Merhaba. Ben geçen hafta pazartesi kan tahlili verdim. Beta hcg 188 çıktı. Gebelik testleri ile takip ettim gün geçtikçe koyulaştı. Değerde bir düşüş olsa görürdüm diye düşünüyorum. İlk gebelik muayenesi 6.5 haftalıkken gitmek sıkıntı yaşatır mı? Genelde kalp atışı vs 7-8 haftalıkken duyuluyormuş çünkü. Erken gidince ne avantajı oluyor? Teşekkürler bilgilendirenlere şimdiden.

doktorlar genelde regl gecikmesinin 10-14.günleri arasında muayeneye gitmeyi öneriyor.

kanama ve sancı yasamadığınız sürece ne zaman isterseniz gidin tabii ki. ben 5+3te gitmistim keseyi gördük.

6+6da bebeği gördük. 7+6da kalp atısını duyduk. yani regl gecikmemin 25.gününde kalp atısını duymus olduk.

ama 6+6da bebeği gördüğümüzde de doktor kan akımını görmüstü. yani kalp atısı vardı sadece duyabileceğimiz kadar güçlü değildi henüz.

Çok teşekkür ederim. Ben de ne kadar az gitsem o kadar az stresli olur gibi hissediyorum niyeyse. O yüzden biraz beklemek istiyorum. Ama insan yine de yanlış mı yapıyorum diye düşünüyor :/

Çok teşekkür ederim. Ben de ne kadar az gitsem o kadar az stresli olur gibi hissediyorum niyeyse. O yüzden biraz beklemek istiyorum. Ama insan yine de yanlış mı yapıyorum diye düşünüyor :/
ilk 3-4 ay evet insan sürekli stres yapıyor, görmek istiyor ilk muayene kesenin rahim içine yerleşip yerleşmediğini görmek için önemli. ama siz ne zaman gitmek isterseniz o zaman gidin tabii ki

Kalp atışından önce kesenin gözükmesi ve şekli daha önemli. En önemlisi de dış gebelik olup olmadığı. Geç kalınan dış gebeliklerde tüpler zarar görüp alınmak zorunda kalınabiliyor. Böylece sonraki gebelikler riske giriyor. Embiryo küçükse ilaçla halledilebiliyor. Bence doktora gitmenin hiçbir zararı yok.

Teşekkürler. Aslında tam olarak bunu öğrenmek istiyordum. O zaman gideyim çok sağolun

Kesinlikle gidin. Ben 5. Haftada gittim öğrendikten 1 hafta sonra yani. İyi ki gitmişim, kese vardı ama etrafında yoğun kanama alanı var diye iğne kullanıyorum 5. Haftadan itibaren. Düşük riski, dış veya boş gebelik riski, kese durumu vs hepsi hakkında bilgi almış olursunuz

Çok teşekkür ederim. İnşallah hiçbir sıkıntı olmadan bebeğinize kavuşursunuz. Dilerim benim de muayenemde hiçbir sıkıntı çıkmaz. Dualarınıza talibim

Bencede gidin bende 8 haftalıkken gittim bebeğim vardı ama kalbi gelişmemişti o yüzden kürtaj oldum bir de ilk haftadan itibaren vitamin veriyorlar onları alın

Bence gidin ben şuan 8 haftalık hamileyim beta hcg 7226 iken gittim keseyi gördü enazından. 8 haftada da kalp atışını duyduk çok şükür.Darısı sizlerin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…