İlk veda,ilk ayrılık

pukina1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2016
232
146
53
Herkese merhabalar.
Bu yıl şehir dışında üniversite okuyacağım.Tercihler açıklanmadı henüz fakat büyük ihtimalle Edirne'de okuyacağım.Yaşadığım şehre 3 saat uzaklıkta.
Derdim şu ki çok korkuyorum.Hep annesinin dizinin dibinde oturan,kendi başına bir şey yapmamış biriyim.(Biliyorum marifet değil ).Bilmediğim bir şehirde yalnız olmaktan çok endişe ediyorum.Hata yapmaktan,yanlışa düşmekten...
Biraz içimi rahatlatmanıza ihtiyacım var sanırım.İlk seneye dair önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Evet güzel kızım fanustan çıkıp gerçek hayatla tanışma vakti. Başta zorlanırsın sonra çok seversin merak etme.

sakın hemen birini bulma sevgili olarak arkadaş edin çevreyi gez kimseye güvenip derdini anlatma bir süre gizemli kız ol herkes için..

üniversiteyi sevişme mekanı sanan bir sürü asalakla karşılacaksın bunu bilerek insanların yanaşmalarına mesafeli ol.
herkese telefonunu verme oda arkadaşın olursa eşyalarını kullanmasına müsade etme en başta net çizgilerin olsun.

bir süre yaklaşık 3-4 ay her hafta ailenin yanına gitmek isteyeceksin sonra kendi düzenin olacak korkma tadını çıkar..
bitince çok özleyeceksin.

ben insanların kendi şehirinden çok ailesinin uzağında okuması taraftarıyım.
insan ayakta durmayı kendi başına birşeyler yapmayı, parasını idareli kullanmayı öğreniyor. Hiç birşeyden korkma. bela kendini belli eder zaten. uzak durursun.
tek tavsiyem arkadaş çevreni iyi seç . arkadaş insanı rezil de eder vezir de diye bir söz var çok doğru gerçekten.
derslerini de ilk seneden sıkı tut boşuna okul uzatma :)

aaa söylemeyi unuttum ilk seneden sakın ders bırakma en kolay yıl oluyor sonra sıkıntı çekersin 1 tane bile bırakma ileride krediye ihtiyacın olacak..
birde güzel not tut vize final haftası milletten not isteme

aaa unutmadan kluplere katıl mutlaka dansa özellikle sakın boş geçirme üniversiteyi gezilere katıl.. aktif ol sakın pasif bi şekilde mezun olma çünkü en boş yılların olacak bu zaman dilimi.

İlk bir yil aglarsin eve donmek istiyorum diye sonraki seneler iki hafta kendi evinde durursan ucuncu hafta okudugun sehri ozleyip donmek istersin.

15 sene önce Edirne ye okumaya gitmiştim eski günlerim canlandı gözümde çok güzel bir öğrenci şehrine gidiyorsun. pembesu söylemiş zaten güzel bir arkadaş ortamın olsun ve gez gör tanı insanları. Hata insanlar için ama sen bunları gitmeden bile düşünüyorsan hata yapma payının oldukça az olduğunu düşünüyorum.

Ben de ailemden 3-4 saat uzak bir şehire gittim, ilk 3-4 ay her hafta sonu gidiyordum, sonra iki haftaya düştü 2. senemde 3 hafta ila 1 ay oldu sonra bi bakmışsın vakit bulunca gidiyorsun. Alışıyorsun yani, Ünv ortamı çok güzel, hem dersine çalış hem hayatın tadını çıkar.

Edirne güzel bir yer, rahat bir yer, tarihi dokusu, Meriç kıyısı falan alışır seversin. Göçmen geneli, rahat ve modern insanlardır yani öğrenciye hayatı dar etmezler. Yani öğrenciliğini güzel bir şehirde yaşayacaksın en azından, öğrenci sevmeyen, post modern bir şehirde olabilirdi ve ailene de çok uzak değilsin.

Başta sızlanıcaksın, zorlanıcaksın da ama sonrasında tek yaşamayı, düzenini hiçbir şeye değişmeyeceksin.

Gormemis gibi ilk haftadan sevgili yapan kizlardan olma. suratini makyaja bulama. insanlari gozlemle. ilk yilda kurulan arkadasliklar yil sonuna kadar dayanmiyor genelde. kimseyle kanka muhabbetine girme. hele de kimseye ama kimseye ozelini anlatma. birak soguk bilsinler ama saygi duyulan cool biri olursun. erkeklerin o yasta tek dusundugu sey seks. o yuzden kimseyle yuz goz olma. oda arkadasimi cam agaclarinin altindan toplayip geldigimi bilirim. derslerine gunu gunune calis demiycem cunku yapmayacaksin :) ama bari cok ders asma ve universiteye neden gittigini unutma. acgozlu olup tum sosyal faaliyet ve kuluplere atlama. Bence ilk yil gozlem yilidir. cevreyi tanima ve adapte olmakla gecer. anne ve babandan ayrisin ozgursun tabii ama onlarin arkasindan is cevirme. sakin ama sakin sigaraya baslama :)) havalar musait oldukca okula yuruyerek git. spor yapmis olursun :) daha aklima geldikce yazarim. mesleki zaafiyet olarak genclere ne yapmalari gerektigini soylemeyi pek severim. :)

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.Daha çok var okulların açılmasına ama karnıma ağrılar girip duruyor.Yapabilirim inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…