Illaha yedi beş illaha maaşa bağlanmak mi mesele?

Ben o dediginizi yapanlardanim.Yani kpss ugruna evliligimin ilk 3 yilini asosyal bir hayata, anneligi ertelemeye adadim..ve basardim..esimde memurdu iyi konumda üstelik..ama ben ailemin benim icin yillarca harcadigi emegi cope atmak en onemlisi hayatin ne getireceginin garantisi olmadigi icin,hem aileme daha huzurlu bir hayat saglamak adina hayalimden vazgecmedim..nitekim atandim ogretmen oldum..ve cok rahat sartlar altinda ustelik yarim.gun caliaiyorum..birde bebegim oldu..hem ona hem isime cok rahat zaman ayiriyirum..simdi birde okulumun hemen yan binasinda temiz lojman cikti taaindim daha yeni..
Eş durumu kalkinca eşimde atandigim yere tayin istedi..onunda iş yeri okulumun 2 ön binasında:)

Daha onceki hayatim sehir hayatiydi..tek maaşti,ve olmuş ama olamamışligin üzuntusu ile geciyordu..kıt kanaat geciniyorduk..simdi yol masraflari bitgi,stres bitti ve refah hayat geldi..ben cok emek verdim çok gözyaslari doktüm ama değdi.

Unutmayın,büyük mutlulukların ardında büyük mücadele ve fedakarlıklar yatar..
Başarilı insanlar hikaye yazar,başarıli ve mutlu insanlar roman..

Aslında 3 yil gözyaşı vs yerine özelde calisip yükselerek de suan aldiginiz maasi neredeyse alirdiniz
Hani 3 yilda bosa uzulerek aglayarak sabrederek gecmezdi.
Yavas yavas hazirlanip sinava da yine girerdiniz.

ne güzel daha iyi günler yaşarsınız inşallah
benim bir arkadaşım da 5 senedir girdiği kpssden vazgeçip hamile kaldığı anda atandı
yada başka bir arkadaşım memurluktan vazgeçip kendi işini kurdu şu an hepimizden beş katı fazla para kazanıyor yani aslında aynı şeye geliyoruz memurluk eşittir başarı para olmuyor bazen
Ne iş kurdu arkadaşınız acaba?Bizde memur olamadık değerlendirelim fikir olsun:olamaz::olamaz::olamaz:

Arkadaslar ben diplomali issizlerdenim.Uzun zamanlar çok denedim bir memur olabilmeyi yuksek puanlar aldim ama malesef olmadi sayisiz sinava girdim mulakatlarda kaldim.Sonra evlendim eşim memur.2 senelik evliyim
7Aylik bir kizim var.E çocuk olunca da adam akilli ugrasamadim.Arada eşim dile getirir işe girebilseydin vs diye.Ya da çalış sinavina gir falan.Iyi niyetli bir sekilde soyler ama her zaman malesef olmuyor hele ki bu zamanlar.. 2 sene önce instagramda kadinlarla ilgili bir sayfa açmistim.Baya bir ilgilenmistim kizimdan önce derslerden vakit bulduğum zamanlar.Suan cok şükür 300bine yakin oldum ve bu sayfamdan reklam alıyorum.1-3bin tl arasi.Belli olmuyor yani.Ve kazandikca tabii ki mutlu oluyorum ve memurluk hayallerimi yavas yavas terkediyorum.
Tamam bu işin garantisi yok ama hayatta neyin garantisi var?Simdi belki buradaki arkadaslar diyecek kolay para kazaniyorsun biz böyle emek verirken diye.Haklilar ama ben de zamanimi veriyorum.Öyle bir fotoğraf at gelsin takipciler de degil.Esimin hosuna gidiyor tabii ama hala memurluk diyor.Ben de diyorum ki ben sinava gireceğim elimden geleni yapacağım ama bukadar.Olursa olur.Yani şimdi benim yaptigim sey gercekten bir ogretmenle bir polisle veya bir hemsireyle karşılaştırınca yerlerin dibinde mi?(Gelir ve kendine aile zaman ayirma anlaminda diğer kosullarda tabii ki onlar bambaska)Kisacasi eşim bunu bir iş olarak saymıyor malesef.(Başlığı 7 5 yazmışım yanlış yazdigimi yeni farkettim )
illaha ?

Aslında 3 yil gözyaşı vs yerine özelde calisip yükselerek de suan aldiginiz maasi neredeyse alirdiniz
Hani 3 yilda bosa uzulerek aglayarak sabrederek gecmezdi.
Yavas yavas hazirlanip sinava da yine girerdiniz.
Denemedimmk saniyorsunuz?
Ücretli ogretmenlik yaptım 2 yıl..1 yil istanbulun koklu kolejlerinin birinde kadrolu ćalistim..ve ozel sektorun nasibini aldim..yogun stres altinda alerji hastasi oldum o dönem.
Sonra evlenip esimin memeleketine gittim.orda bicok yere basvurdum..okul sayisi kisitli olunca olmadi belkide allah nasipe tmedi..aklimda kpss hic yoktu.
Sonra bigün esimle arabada gidiyorduk,ingilizce kursuna yazilmaya giderken hizlandirilmis kpss kursu yazisini gordum ve maceram oyle basladi..iyikide olmus.
Cunku devletin maddi ve manevi sartlari cok iyi.
Ogretmenler ozel sektorde malesef pek yukselemiyor..isin icini biliyorum.birde esas hedefim var,bu yuzden devlete girmeyi vok istiyordum ilerisi icin..3 yil hergun tabiki aglamadim ama cok emek verdim ve gercekten degdi emeklerime

Hergün foruma girdiğimde şu başlığı görünce gözüm acıyor. Nolur biraz dikkat edin yazdıklarınıza öğretmen adayı arkadaşım.
İLLAHA İLLAHA

Back
X