imam nihahi dusmusmudur?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.574
11.491
498
Gunlerdir aklimi kurcalayan beni bogan bi sorunum var.kime danisacagimi bilemedim.yardimlariniza ihtiyacim var.lutfen bu konuda gercekten fikri olan yazssin.
Yaklasik iki yil once nisan attim.beni baskasyla aldattgini ogrendim ve bitti.fakat o sahisla imam nikahimiz vardi(nisanliyken imam nikahi yaptrdgm icin yeterince pismanim)
Daha sonra beni yillardr seven vazgecmeyen onceki erkek arkadasimla tekrar basladik
Suan onunla nisanliyim.kismetse ekimdede dugunumuz var.dugun hazirligi icindeyiz.
Simdi eski nisanlimla yaklasik iki yil oldu biteli.o tekrar barsmak icin direndi fakat kabul etmedim.beni baskasyla aldattigindan ayrildigim icin nikahimiz dusmusmudur? Onunla tekrar bu konuyla ilgili gorusmek istemiyorum.bilen varsa lutfen yardimci olsun

canım öncelıkle hakkında hayırlısı neyse o olsun nıhat hatıpogludan duymuştum yuzune karşı 3kere boş ol demen yeterlıymış

Arkadaşım "alo fetva"ya sor. Hem konularında uzman , hem de severek yardımcı oluyor bu insanlar.

meraba nikah ayrılıkla düşmez. eşinizin sizi boşaması gerklidir. sizin boşanmak için gerekli sebebleriniz varsa değişir. o boşamadıkça onun eşi sayılıyorsunuz. dini nikah basit bir iş değil o yüzden dikkatli olalım inş.

eee imam nıkahı düşmemiş olsun ne olcak?

zaten şimdiki nısanlınla evlenecegın zaman imam nıkahı yapılmıyacakmı yapılacak

eee iki kısıyle bırden imam nıkahlı durabılecek mı bı bayan hayır

oyuzden dert etme derim

imam nıkahını kıyınca eskısı düşer

diye bılıyorum yanlıs yonlendırmyım ama bence cokta dert edilecek bısey değil bu sıkma canını :34:

oyuzden dert etme derim

diye bılıyorum yanlıs yonlendırmyım ama bence cokta dert edilecek bısey değil bu sıkma canını :34:

Aradan yillar gecmis bu raddede onunla tekrar gorusmek istemiyorum.gercekten bu nisanlmla nikah yaptiktan sonra digeri dusermiki?

İmam nikahı için ilan ve mehir gerekli. İmam nikahını yaptırırken o eski nişanlın ve sen mi vardın yoksa ailece yapıldı mı ayrıca mehir belirlenip verildi mi? Gerçi bunlara bile gerek olmadan resmi nikah yapılmadan yapılan imam nikahının geçerliliği olmayacağı yönünde diyanetin fetvası var. Devletin tanımadığı evlilik olamaz cünkü nikahta aslolan kadın ve erkeğin evlilikten doğan haklara kavuşmasıdır. Misal eski nişanlın ölse filan sana miras düşecek mi yok asla düşmez ama resmi nikahlı olsan düşecekti. İşte bu yüzden imam nikahı sayılmıyor için rahat olsun şimdi ki eş adayınla gönül rahatlığıyla evlenebilirsin.

Neden böyle bir konuyu dini konularda bilgi sahibi din adamlarına sormuyorsunuz? Bunu sorduğunuza göre inançlı birisiniz. Ben nikah düşmüştür desem evlenseniz, sonra da düşmediğini öğrenseniz... Yada düşmez deriz aslında düşüyordur, sırf bu yüzden ömür boyu sıkıntı çekersiniz. Dini konularda bilgi almak için böyle bir forumu tercih etmek gerçekten büyük yanlış.

3 kere boş ol demesi gerek başka türlü boşanamazsınız öyle biliyorum birde kıyılırken mehir olayı var daha pazar günü arkadaşımınki kıyıldı bir hocaya danışın bence :31:İmam nikahı ciddi önemli Allah katında evli sayılıyor kişiler asıl nikah o resmi nikah bu dünyadaki hukuki işlemlerimiz toplum için geçerli resmi nikahtan önce bu yüzden yapılmıyor eger yapılacaksada 1-2 hafta öncesinden yapılmalı inşallah herkes bir pay alır bu durumdan :31:

Son düzenleme:
İmam nikahı için ilan ve mehir gerekli. İmam nikahını yaptırırken o eski nişanlın ve sen mi vardın yoksa ailece yapıldı mı ayrıca mehir belirlenip verildi mi? Gerçi bunlara bile gerek olmadan resmi nikah yapılmadan yapılan imam nikahının geçerliliği olmayacağı yönünde diyanetin fetvası var. Devletin tanımadığı evlilik olamaz cünkü nikahta aslolan kadın ve erkeğin evlilikten doğan haklara kavuşmasıdır. Misal eski nişanlın ölse filan sana miras düşecek mi yok asla düşmez ama resmi nikahlı olsan düşecekti. İşte bu yüzden imam nikahı sayılmıyor için rahat olsun şimdi ki eş adayınla gönül rahatlığıyla evlenebilirsin.

Iki aile vardi imam nikahinda.mehir istenmisti tabikide vermediler.birde soyle bana zina yapmis oldugu icin bityi.keyfi bitirmedim.zaten o gozunden cikarms beni
Aldattgi kizla gorusmustum bi dunya yalan soylemis.benimle ayrildgini nisani kendsinin attgni soylemis benmleyken.yani klinik vakka bi ruh haline sahip.hayattaki en buyuk pismanlgmdir o insan.icimi rahatlattiniz ins dediginix gibidir.

eski nişanlınız sizi boşamamışki sadece ayrılmışsınız bikaç yıl ayrı yaşayıp tekrar beraber olan çiftler var yada şöyle misal vereyim eskiden erkekler avrupaya giderdi 5 yıl hatta on yıl dönmeyenler vardı para kazancam diye

bir üye şimdiki nişanlınla evlenince eskisi düşer demiş sakın öyle bir cahillik yapmayın eski nişanlınız sizi boşamassa lütfen evlenmeyin maazallah ömür boyu zina edersiniz

ilimsizlik çok kötü yarabbi sen kullarına dünyevi ilimlerden önce şeriat ilmini almayı nasip et

maalesef evlenmek istiyorsanız eski nişanlınızı arayıp sizi boşamasını istemek zorundasınız
kolay gelsin

Iki aile vardi imam nikahinda.mehir istenmisti tabikide vermediler.birde soyle bana zina yapmis oldugu icin bityi.keyfi bitirmedim.zaten o gozunden cikarms beni
Aldattgi kizla gorusmustum bi dunya yalan soylemis.benimle ayrildgini nisani kendsinin attgni soylemis benmleyken.yani klinik vakka bi ruh haline sahip.hayattaki en buyuk pismanlgmdir o insan.icimi rahatlattiniz ins dediginix gibidir.

Canım eski nişanlının seni boşaması lazım...
Üç kez boş ol demesi yeterli...

Neden böyle bir konuyu dini konularda bilgi sahibi din adamlarına sormuyorsunuz? Bunu sorduğunuza göre inançlı birisiniz. Ben nikah düşmüştür desem evlenseniz, sonra da düşmediğini öğrenseniz... Yada düşmez deriz aslında düşüyordur, sırf bu yüzden ömür boyu sıkıntı çekersiniz. Dini konularda bilgi almak için böyle bir forumu tercih etmek gerçekten büyük yanlış.

Arkadasa katiliyorum. Bulundugunuz bölgede müftülügü arayin oradan size mutlaka yardimci olacaktirlar.

Eğer istersen diyanete sor en son Mustafa Karataş'tan dinlemiştim resmi nikah olmadan dini nikahın geçerli sayılamayacağını. Ama aileler biliyor kabul etmiş o kısım biraz düşündürdü. Mehir vermemesi de önemli çünkü nikahın şartlarından birisidir.

3 ay veya 6 ay birlikte yaşamayan küs olan karı kocanın nikahı düşer diyebiliyorum ama genede diyanete sorun derim

eski nişanlınız sizi boşamamışki sadece ayrılmışsınız bikaç yıl ayrı yaşayıp tekrar beraber olan çiftler var yada şöyle misal vereyim eskiden erkekler avrupaya giderdi 5 yıl hatta on yıl dönmeyenler vardı para kazancam diye

bir üye şimdiki nişanlınla evlenince eskisi düşer demiş sakın öyle bir cahillik yapmayın eski nişanlınız sizi boşamassa lütfen evlenmeyin maazallah ömür boyu zina edersiniz

ilimsizlik çok kötü yarabbi sen kullarına dünyevi ilimlerden önce şeriat ilmini almayı nasip et

maalesef evlenmek istiyorsanız eski nişanlınızı arayıp sizi boşamasını istemek zorundasınız
kolay gelsin
Yurt dışı örneği vermişsiniz ama zaten bu insanlar bir nikahın gerektirdiği her şeyi yapmışlar. Durum oldukça farklı.
Ayrıca pek çok hoca da 6 ay birbirinden uzak kalan eşlerin bile nikah tazelemeleri gerektiğini söyler..

Bir insanın karı koca sayılabilmesi için dini nikahtan sonra olması gereken şartlar var. Eğer bu iki insan cinsel manada karı koca olmamışlarsa buna tam bir dini nikah diyemeyiz. Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi nikahınızı ilan etmemişsiniz ve mehir belirlememişsiniz. Yani kıydığınız nikahın geçerli olmadığı kanatindeyim.
Size tavsiyem diyaneti arayıp sormanız en doğrusu.

Son düzenleme:

oyuzden dert etme derim

Bu iş bu kadar basit değil yalnız.. Dinimize göre..!

Canım imam nikahlı olduğun kişinin seni boşaması lazım bunu ben çok araştırdım arkadaşım için ve hepsi aynı seyi söyledi. Çünkü aynı şey onunda başına geldi yenisi olunca eskisi düşer gibi bir şey yok yani.

süleymaniye vakfının sitesinden yada fetva.org sitesinden sorunuzu sorup 1-2 gün içinde cevabını alabilirsiniz.
hiçbirimiz fetva vermeyelim arkadaşlar bizim için de konusahibi arkadaşımız için de bu çok sakıncalı.

Back
X