• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

imanimi guclendirmek icin bir yol arkadasi ariyorum

ylnszdnya

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
22
0
6
İstanbul
İyi geceler arkadaslar..insallah dogru yere yaziyorumdur da ilgisi yada bilgisi olan bi arkadasin gozune carpar
ben iman konusunda zaaflarini asmis nefsini yenebilmis arkadaslardan bana yol gostermesini istiyorum.nasil basardiniz..
Oyle zaman geliyoki gozyasiyla namaz kiliyorum ama sadece o an ertesi gune bisey kalmamis.bi yavrum var bugun caminin onunden gecerken ezani duydu allah cagariyo anne dedi bana utandim cok utandim...daha 5 yasina girecek
ustelik biz gormedik aileden simdi 34 yasindayim zor geliyo bazi seyler oda zorlanmasin bizde gorsun istiyorum
aileden gormedik derken inancli bi ailem vardi ama hayat gailesiyle inanclarinin geregini yerine getirmiyolardi bizler yetisirken.bende kendimi yetistiremedim hic bu yolda.herseye vakit buldum ama inandigim degerlere sahip cikacak rabbine kulluk edecek zamani bulamadim
Uzattim ama kendimi ne kadar ifade edebildim bilmiyorum.umarim anlatabildim
Sozun kisasi saliha bi hanim olmak istiyorum bana yardim edermisiniz kendimi bu konuda nasil yenileyebilirim degistirebilirim.imanimi nasil guclendirebilirim

ne güzel en azından istemek..ben.yaklaşık 8 senedir namazımı hiç aksatmadan kılıyorum..komşumuz bir abla vesile olmuştu bana da o zamanlar..demem o ki namaz dinin direğidir bence..herkes herşey yapabilir ama namaz çok farklı emek ister..zaten bir başladın mı en fazla bir ay bırakamazsın bir daha..huzuru bir yakaladın mı hemde imkansız bırakmak..
Rabbimiz bize sağlık sıhhat vermiş çok şükür namazımızı ibadetlrimizi eksik etmeyelim ondan..sadece kapalı değilim ama Allaha şükür elimden geleni yapıyorum sende yapabilirsin..öncelikle namazını kılmaya başla gerisi gelir canım zaten hiç merak etme..

Cok sagol ilgilendigin icin.bu gece basladim bakalim i sallah getirebilirim gerisini.8 yil olmus ne guzel ne mutlu sana.benim cevremde pek oyle ablalar olmadi malesef.tabiki bahane olamaz bu bende buna firsat vermemisim demekki.

Canım istemen ne güzel. Rabbimiz kim ne isterse inan onu veriyor. Namaza sıkı sıkı sarıl. Sakın bırakma. Görev bilinciyle kıl. Dua ile Allaha yakar bi süre sonra o lezzeti alınca bırakamazsın zaten. Bu konularla ilgili kitaplar var videolar vs. bakabilirsin.

Canım istemen ne güzel. Rabbimiz kim ne isterse inan onu veriyor. Namaza sıkı sıkı sarıl. Sakın bırakma. Görev bilinciyle kıl. Dua ile Allaha yakar bi süre sonra o lezzeti alınca bırakamazsın zaten. Bu konularla ilgili kitaplar var videolar vs. bakabilirsin.

Sagol ilgilendigin icin.evet istiyorum hemde cok.ama bi turlu istikrari yakalayamiyorum.ustelik evde koskoca bir gun yavrumla yanliziz.namazima engel hicbisey yok.seytanin kuvvetli demisti esim kizmistim ama dogru soyluyo galiba.namaz kilan insan kuraninida okuyo dedikodudanda kaciyo.hayati anlam kazaniyo.
Bu sekilde saliyosun kendini..ki oyle mucizeler yasattiki rabbim bana ama bazen diyorum bu mucizeleri gormedigim icin kalbime muhurmu vurdu.gornedigimden degilde sukretmeyi bilemedim galiba
Kitap icin avm ye gitmem gerek buralarda varmi bilmiyorum ama bugun oglumun o lafindan sonra cd ciye gittim dini bisey verebilirmisin dedim komsumuzmus ben satmiyorum ama esimde var dedi
iki kez gordum kizcagazi yinede cekinmedim gittim istedim cevsen verdi bana surekli dinliyorum dinledikce agliyorum

Birde ben telden giriyorum okumasi iyide yazmasi gec oluyo biraz.toparlayamadigim olursa affola

Sagol ilgilendigin icin.evet istiyorum hemde cok.ama bi turlu istikrari yakalayamiyorum.ustelik evde koskoca bir gun yavrumla yanliziz.namazima engel hicbisey yok.seytanin kuvvetli demisti esim kizmistim ama dogru soyluyo galiba.namaz kilan insan kuraninida okuyo dedikodudanda kaciyo.hayati anlam kazaniyo.
Bu sekilde saliyosun kendini..ki oyle mucizeler yasattiki rabbim bana ama bazen diyorum bu mucizeleri gormedigim icin kalbime muhurmu vurdu.gornedigimden degilde sukretmeyi bilemedim galiba
Kitap icin avm ye gitmem gerek buralarda varmi bilmiyorum ama bugun oglumun o lafindan sonra cd ciye gittim dini bisey verebilirmisin dedim komsumuzmus ben satmiyorum ama esimde var dedi
iki kez gordum kizcagazi yinede cekinmedim gittim istedim cevsen verdi bana surekli dinliyorum dinledikce agliyorum

Nerede yaşıyorsun ?

İnternetten sipariş verebilirsin. İstersen yardımcı olurum sana tavsiye konusunda.

İnternetten bazı hocaları vs. dinleyebilirsin.

Namaz, Ey Ümmet! - Nureddin Yıldız - (Hayat Rehberi) - YouTube

Altta ekleyen kişi kısmından da diğer merak ettiğin konulara bakabilirsin.

Nerede yaşıyorsun ?

İnternetten sipariş verebilirsin. İstersen yardımcı olurum sana tavsiye konusunda.

Cok memnun olurum.istanbuldayim aslinda ama bu civarda kitapci yok sanirim.merkezde nerde var onuda bilmiyorum.ama avm ler var gidiyoruz arada ama simdi bayram burada olmiycam.heyecanimi kaybetmeden al.ak istiyorum

Nerede yaşıyorsun ?

Cok memnun olurum.istanbuldayim aslinda ama bu civarda kitapci yok sanirim.merkezde nerde var onuda bilmiyorum.ama avm ler var gidiyoruz arada ama simdi bayram burada olmiycam.heyecanimi kaybetmeden al.ak istiyorum

kitapyurdu: kitap - Kıl Beni Ey Namaz - Senai Demirci, 145604862,

kitapyurdu: kitap - Namaz Muhasebesi - Nureddin Yıldız, 145604830,

kitapyurdu: kitap - Kıblegah Evler (Ciltli) (Cd'li) - Nureddin Yıldız, 145604795,

Acizane tavsiyelerim bunlar. İnşallah faydalı olmuşumdur. Kafana takılan birşey olursa buralardayım. Dua edeceğim senin için.

canım anlattıklarını okuyunca dedim Rabbim ne kadar büyüksün kulunu nasıl da çağırıyorsun.. hidayet nasip edeceği kuluna nasıl da yol gösteriyor yollar aratıyor.. öncelikle bu duyguyu hissettiğin için bu isteği kalbine koyduğu için şükret arkadaşım.. bu mesajı buraya yazman bizim cevap yazmamız ve belki de senin durumunda olan başka birilerinin de senin yazıyı okuyarak birşeyler yapmaya çalışacağı Rabbimin nasip etmesinden başka ne olabilir.. ben buraya yazıyorum çok mu iyiyim bilemem Allah katında tabiki de hepimi beşeriz şaşarız. namaz kılmadığımda sanki ölmeyecekmiş gibi oluyorum rahatlık ama huzursuz rahatlık zevk alamıyorum hiçbirşeyden adetli dönemlerimde yani.. hesap günü ilk sorulacak namaz canım arkadaşım.. hayatına namazı koymaya çalış bence istikrarlı olmaya çalış.. o gün öğleyi kaçırdıysan ikindiyi de nasıl olsa kaçtı deme kıl.. şeytan seninle şimdi çok uğraşır .. devam edersen o huzuru tadarsan zaten hiç ayrılamazsın.. çevrende dini kitaplar satan yerler varsa mesela N*T* mağazaları filan var reklam olurmu bilmiyorum ama ordan bakabilirsin.. Peygamber Efendimizin(SAV) hayatını okuyabilirsin.. ben Hz. AİŞE nin hayatını okumuştum ve islama ilgim daha da arttı.. hanım sahabilerin hayatları çok etkiledi beni.. salavat getir ..inşallah Rabbim imanını kat kat artırır hayırlı yollar gösterir sana ve bizlere.. şeytan bizden güçlü olamaz.. Allah insanları çok şerefli yaratmış.. insan ibadetiyle meleklerden de üstün hale gelebiliyor.. tabiki yaptığı kötülüklerle hayvandan daha aşağı da olabiliyor malesef Rabbim korusun.. şeytanla başedebilecek kapasitedeyiz. eüzübesmeleyle bile bizden kaçan bir varlık sadece aklınla zekanla ona yenik düşmemek önemli olan.. onun oynadığı oyun nefsimizin houna gidecek şeylerle aldatmaya çalışmak ve sürekli sürekli erteletmek sonra yaparsın daha gençsin şu işin var diye erteletmek yapılacak ibadeti..
ben senin yol arkadaşın olabilirim:16: ne kadar layığım bilemem ama :(

Son düzenleme:
Cok sagol ilgilendigin icin.bu gece basladim bakalim i sallah getirebilirim gerisini.8 yil olmus ne guzel ne mutlu sana.benim cevremde pek oyle ablalar olmadi malesef.tabiki bahane olamaz bu bende buna firsat vermemisim demekki.

inşallah devamı gelir sakın bırakma canım..biz şeytandan güçlüyüz ona yenilme :)

bende acemiyim bu konularda canım namazıda tam anlamıyla yeni yeni ögrendim halada eksiğim var netten arastırdım duaları namazı,kitaplar aldım namaz hocası zikirmatik aldım bende cabalıyorum namazlarımı aksattıgımda oldu ama insallah bırakmak istemiyorum ....

Hemde cok faydali oldun sagolasin.allah sizden razi olsun.kendimi iyi hissettirdiniz.beni bu konuda yanliz birakmadiniz.cevremde bu konularda bisey soyledigimde amaan bosver diyen cok.namaz kilmiyoruz ama calmiyoruz cirpmiyoruz da diyen cok

Hemde cok faydali oldun sagolasin.allah sizden razi olsun.kendimi iyi hissettirdiniz.beni bu konuda yanliz birakmadiniz.cevremde bu konularda bisey soyledigimde amaan bosver diyen cok.namaz kilmiyoruz ama calmiyoruz cirpmiyoruz da diyen cok
kimsenin aklina gemiyo peygamberimizin cokmu gunahi vardiki ayaklari siserdi bamaz kilmaktan.en basta ben sorgulamadim hic

bende acemiyim bu konularda canım namazıda tam anlamıyla yeni yeni ögrendim halada eksiğim var netten arastırdım duaları namazı,kitaplar aldım namaz hocası zikirmatik aldım bende cabalıyorum namazlarımı aksattıgımda oldu ama insallah bırakmak istemiyorum ....

Zikir olarak ne cekiyosun.yasakmis burda galiba buyuk ihtimalle kapatirlar konuyu ozelden yazabilirmisin.en azindan hangi site daha verimli bizim gibi yeni baslayanlar icin

canım anlattıklarını okuyunca dedim Rabbim ne kadar büyüksün kulunu nasıl da çağırıyorsun.. hidayet nasip edeceği kuluna nasıl da yol gösteriyor yollar aratıyor.. öncelikle bu duyguyu hissettiğin için bu isteği kalbine koyduğu için şükret arkadaşım.. bu mesajı buraya yazman bizim cevap yazmamız ve belki de senin durumunda olan başka birilerinin de senin yazıyı okuyarak birşeyler yapmaya çalışacağı Rabbimin nasip etmesinden başka ne olabilir.. ben buraya yazıyorum çok mu iyiyim bilemem Allah katında tabiki de hepimi beşeriz şaşarız. namaz kılmadığımda sanki ölmeyecekmiş gibi oluyorum rahatlık ama huzursuz rahatlık zevk alamıyorum hiçbirşeyden adetli dönemlerimde yani.. hesap günü ilk sorulacak namaz canım arkadaşım.. hayatına namazı koymaya çalış bence istikrarlı olmaya çalış.. o gün öğleyi kaçırdıysan ikindiyi de nasıl olsa kaçtı deme kıl.. şeytan seninle şimdi çok uğraşır .. devam edersen o huzuru tadarsan zaten hiç ayrılamazsın.. çevrende dini kitaplar satan yerler varsa mesela N*T* mağazaları filan var reklam olurmu bilmiyorum ama ordan bakabilirsin.. Peygamber Efendimizin(SAV) hayatını okuyabilirsin.. ben Hz. AİŞE nin hayatını okumuştum ve islama ilgim daha da arttı.. hanım sahabilerin hayatları çok etkiledi beni.. salavat getir ..inşallah Rabbim imanını kat kat artırır hayırlı yollar gösterir sana ve bizlere.. şeytan bizden güçlü olamaz.. Allah insanları çok şerefli yaratmış.. insan ibadetiyle meleklerden de üstün hale gelebiliyor.. tabiki yaptığı kötülüklerle hayvandan daha aşağı da olabiliyor malesef Rabbim korusun.. şeytanla başedebilecek kapasitedeyiz. eüzübesmeleyle bile bizden kaçan bir varlık sadece aklınla zekanla ona yenik düşmemek önemli olan.. onun oynadığı oyun nefsimizin houna gidecek şeylerle aldatmaya çalışmak ve sürekli sürekli erteletmek sonra yaparsın daha gençsin şu işin var diye erteletmek yapılacak ibadeti..
ben senin yol arkadaşın olabilirim:16: ne kadar layığım bilemem ama :(
Nasil memnun olurum bir bilsen..
Dediklerin cok dogru hep daha zaman var diyorum.34 yasindayim hala zamani var diyorum..

Zikir olarak ne cekiyosun.yasakmis burda galiba buyuk ihtimalle kapatirlar konuyu ozelden yazabilirmisin.en azindan hangi site daha verimli bizim gibi yeni baslayanlar icin

Çeşitli durumlara göre aşağıda tecrübe edilmiş esmalar vardır.Siz de istek ve ihtiyaçlarınızın giderilmesi için bu zikir tekniklerinden yararlanabilirsiniz.
Sağlıklı bi ömür için; El-Vasi C.C. 137
İyi bir idareci olmak için;El-Vali C.C.(47)
Yeni bir iş kurmak için;El-Hakem c.c(68)
Küsleri barıştırmak için:El-Câmi c.c(114)
Bolluk ve bereket için:El-Hamid c.c(68)
Bedenen güçlü olmak için:El-Kaviyy c.c(117)
Sevmek ve sevilmek için:El Vedûd c.c (20)
Daima yükselmek için:El-Muakaddim c.c(184)
Birinin elinizden tutması için;El-Veliyy c.c(45)
Her meselenin çözümü için;Ez-Zahir c.c(1106)
Birilerine iyilik yapmak için:El-Lâtif c.c(129)
İlim ve irfanınızın artması için:El-Alim c.c(150)
Cesur ve atılgan olmak için;El-Kahhar(306)
Alacaklarınızı tahsil etmek için;El-Bâis c.c(573)
Hafızanızın kuvvetlenmesi için:El-Hâbir c.c(812)
İzzet ve şerefinizin artması için:ElMecid c.c(57)
Agır hastalıklardan korunmak için:El-Mü’min c.c(136)
İkna kabiliyetinizin yükselmesi için;El-Azim c.c(1020)
Kaybettiğiniz bir şeyi bulmak için:ElVâcid c.c(14)
Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için:El-Hâlık c.c(731)
Yaşamda neşeli ve enerjik olmak için:El-Hayy c.c(18)
İşlerinizde daha başarılı olmak için:El-Muhyi c.c(68)
Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için:Er-Reşid c.c(514)
Kötü birinin uzaklaştırılması için;El-Muahhir c.c(846)
Zekanızın daha kuvvetli olması için:El-Muhsi c.c(148)
Her hangi bir hedefe ulaşmak için:El-Musavvir c.c(336)
Eşiniz ile aranızın daha iyi olması için:El-Muksit c.c(209)
Hatırı sayılır insanların sizi sevmesi için:El-Vali c.c(47)
Şansının ve talihinizin açılması için; El-Şekur c.c(526)
Elinizdeki fırsatları değerlendirmek için:El-Muiyd c.c(124)
Elinizdeki bir şeyi muhafaza etmek için;Er-Rakib c.c(312)
İhtiyacınız olan bir şeyi elde etmek için:El-Mukit c.c(550)
Arzu ve isteklerinizin kabulü için:El-Mücib c.c(55)
İşinizde yükselmek ve kariyer yapmak için:Er-Rafi c.c(351)
Çocuklarınızın size daha itaatkar olması için;El-Hadi c.c(20)
Maddi ve manevi anlamda güçlü olmak için;El-Metin c.c(500)
Sizde eksik olan bir şeyin tamamlanması için:El-Cebbar c.c(206)
Şefkatli ve merhametli olmak için:Er-Rahim,Er-Rahman c.c 618)
Aranız açık bir arkadaşınızla barışmak için ;Celle celalühü (okunabildiği kadar)
İnsanlar arasında başı dik ve alnı açık gezmek için;El-Hasib c.c(80)
Size zarar verecek kişilerin sizden uzaklaşması için ;Ed-Dârr c.c(1001)
Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamak için;El-Müheymn c.c(145)
Birinin gücü ve varlığı karşısında zayıf kalmamak için; El-Müzill c.c(770)
Başladığı bir işi başarıyla sonuna kadar götürmek için;El-Vekil c.c(66)
Zihinsel,ruhsal ve bedensel olarak organize olmak için;El-Kayyum c.c(156)
Her hangi bir konuda haklı olduğunuzu ispatlamak için;El-Hakem c.c(68)
Birine yaptırmak istediğiniz işinizin kolaylıkla olması için:El-Rezzak c.c(308)
Maddi ve manevi anlamda sıkıntıya düşmemek için:El-Muğni;En- Nâfi c.c (sayıları kadar)El-Muğni 1100,En -Nâfi (201)
olmadık yerden başınıza felaketlerin gelmemesi için;El-Mâni c.c(161) Es-Selâm (131)

Back
X