Davranış Bozuklukları imdaaaaatttttt

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

canan27

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
118
22
318
ben ve eşim çok zor durumdayız. 3,5 yaşındaki kızıma herkes hayran kalıyordu çok güzel konuşuyor ,kendini çok iyi ifade edebiliyor(du). 1,5 yaşında erkek kardeşi var onla ara ara kavga etsede yine iyi anlaşıyorlar. kreşe başladı kızımız ve artık ara ara bebek gibi davranıp bebek gibi konuşuyor moralim çok bozuluyor. acaba kardeşini mi kıskanıyor yoksa kreşteki çocukları mi örnek alıyor ?
en kötüsü ise çoğu zaman ağlıyor. su istiyor veriyorum içmiyor içmicem diyor kaldırıyorum suuuuu suuuu diye ağlıyor tekrar vermeye çalışıyorum yine içmiyor. kucağına al diyor almaya çalışıyorum kaçıyor sen beni kucağına almıyorsun diye yine başlıyor saatlerce ağlamaya gel kızım alayım kucağıma diyorum ama almıyorsun diyor almaya çalışınca kaçıyor. bana şunu ver diyor ama babam versin diyor .....sürekli kucak, ilgi istiyor ne yapmalıyız

kendiniz zaten dile getirmişsiniz, kardeş kıskançlığı..... bu konuyla ilgili birsürü kitap ve makaleler var... internetten göz atmanızı tavsiye ederim..

bencede kardeş kıskançlığı, okuldaki öğretmenlerden ve internetten bilgi alabilrsiniz

sadece kardeş kıskançığı olmaya bilir ilgi eksikliği de olabilir kendisi kreşte kardeşi evde diye böle davranması söz konusu kreşteki hocaları ile konuşmanızı tavsiyle ederim drama dersi alıyorsa eğer çok faydası olur öğretmenleri bir hikale ile dara dersinde ona nasıl davranması gerektiğini empoze edeceklerdir. kolaygelsin

Okula ilk basladiklarinda herkesten bir huy kapiyorlar. Iste sosyallesmenin ilk adimi
bu aglamalar su istiyorum istemiyorum yapicam yapmiycam vs. Bu gelgitler bilerek yapiliyor. Sizin sabrinizi deniyor. Ayri kaldigi anlarin acisini cikariyor. o krese ki her ne kadar gonullu de gitse siz evde kardesle kaliyorsunuz. Ne yapilabilir?
ara ara sen cok sanslisin ne guzel okula gidiyorsun. kardesin evde sıkılıyor. Keske o dabuyuse senle okula gidebilse mesajini verebilirsiniz. Bu gel gitleri azaltmak icin onunla kaliteli zaman gecirin. Belli seyleri yapmak icin belli zamanlariniz olsun. Oyun saati atiyorum. Bilsin o saati ona gore oyun saatini bekleyeecektir baskabseylerle zaman gecirebilir. Mumkunse onun okuldan geldigi saate ayarlayabilirseniz ufakligin uyku saati yapin geldiginde sizinle eviyle ozlemini rahat gidersin.
Bir de kardesi konusunda olumsuz duygulatini dile getirmesine izin verin. Sevmiyorum vs. Genelde dile getirmeseler de boyle dusunurler bu dusuncelerini soyleyebilsin. Soylrdigindr aa cok ayip o senin kardesin sen onun abisisin ablasisin soyle yapman lazim boylr yapman lazim diye yonlendirmeyin. Hatta negatif duygularini dile getirmesine olanak saglayin ki kin ve kiskanclik birikimi olmasin
simdilik aklima grlenler bunlar

Back
X