- 12 Temmuz 2006
- 8.474
- 280
- 698
- Konu Sahibi pippi_langstrumpf
Çok fazla ev arkadaşı olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bütçenizi ayırmak asla çözüm değil. Aynı ev içerisinde yaşıyorsunuz. Aynı çatı olunca ortak bütçe oluşturmadan mümkün değil bunun altından kalkamazsınız. Ben fazla verdim o vermedi, onun peyniri benim salçam ohoo bunun kesinlikle içinden çıkılmaz, altından kalkılmaz. Koyun ortaya bi para kim eve erken geldiyse ekmek alsın mesela yoğurt alsın eksikleri alsın. Faturaları onunla ödeyin. Birbirinizin gözünün içine bakmayın o mu fazla verdi ben mi... Bitince tekrar koyun bunun başka yolu yok
ışte bu yorum sahibi Krdi hanımla ev arkadaşlığı yapmış biri olarak, dediklerine harfiyen katılıyorum. Ortak bir bütçenizin olması lazım ev harcamaları için. Mesela haftalık herkes 30 TL koysun, ihtiyaçlarınızı ordan giderin. Özel harcamaları herkes kendi karşılasın.
Biz bulaşığı, yemeği temizliği filan sırayla yapmazdık, kim müsaitse o yapardı yada hep beraber yapılırdı.Gerçi kahvaltı olayını hep benim üstüme yıkarlardı bu Krdi danasıyla, Mel danası:umursamaz:Hatta sabahın köründe bakkaldan taze ekmek alırdım onlara, sıcak sıcak yesinler diye.
Bizde hiç sorun olmamıştı tabi üniv. de beraber okumuştuk, anlaşıyorduk.Size tavsiyem ortak bir bütçe oluşturun yoksa başedemezsiniz böyle.kaydirigubbakcemile