{IMEI numarasi }

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
merhaba kızlar.
benim bir kaç gündür canımı sıkan birşey var.

ben cep telefonumu alalim 1 yıla yaklasti
tlfnumu aldıktan 1 ay falan gecmisti ki tlf num kolonlandi.

tabi daha önce başıma böyle şeyler gelmedigi için ne yapmam gerektiğini de bilmiyordum.

neyse tlfnu aldığım yere gittim
bana tlfnu tek hatla calisacagini falan dediler.

tabi ben cinnet geçirdim
neden başkasının yaptığı hırsızlığın bedelini ben oduyorum.dedim.

ben yasa dışı birşey yapmadim.faturam elimde vs.

ama malesef birşey yapamıyoruz dediler.
ve bana bir kağıt imzalattilar bu hattı kullanacagim için(umarım anlatabilmisimdir)

sonra kahretsin ki internetten araştırmak en son aklıma gelen şey oldu.
ve benimle aynı sikintiyi yasayip tüketici hakem heyetine başvurup olumlu sonuç alan bir bayanın yazisini okudum.
birde size kağıt imzalatmak isterlerse sakin imzalamayı demiş.

ama ben malesef o hatayı yapmıştım bile.

yani elinde eğer tlfnu faturası varsa sonuç olumlu.
ee benimde fatura elimde.

ara ara aklıma gelirdi ama son bir kaç gündür acayip taktım kafama
lütfen bilen birisi aydinlatir özellikle avukat hanımlar size soruyorum

1-aradan biraz zaman geçti
2-imzaladigimiz kağıt için zararlı çıkarmiyim
3-kendimi acayip enayi hissediyorum.

niye ya niye birisinin yaptığı hırsızlığın bedelini ben ödemek zorundamiyim

Son düzenleme:
Aynısı epey önce başıma gelmişti...
Aradık taradık sorduk soruşturduk,sonra kuzu kuzu tek hatla kullandık...
Siz tekrar araştırın belki değişen bir şeyler olmuştur...

http://forum.shiftdelete.net/cep-telefonlari/325630-imei-numarasi-klonlanmis-telefon.html

bu adam kabul etmemis ama sonuc ayn tek hat.
bence devletn sacma sapan politikalarndan biri

Aynısı epey önce başıma gelmişti...
Aradık taradık sorduk soruşturduk,sonra kuzu kuzu tek hatla kullandık...
Siz tekrar araştırın belki değişen bir şeyler olmuştur...
sonunda cvp veren olmuş teşekkür ederim kızlar.
ama akıl var mantık var
ortada bir hirsizlik var.
benim fatura elimde.
karşı tarafı bulmak hiçte zor değil.
zaten imei no aynı.

nerde olsa bulunur.ve diğer yasal olmayan imei iptal edilir.
teknoloji çağında hiçte zor değil.

ee bu durumda bedel ödeyen NEDEN benim.

her ne olursa olsun hakkımı aramak istiyorum.
ama tek çekince.bbenim numaramın yazdığı kağıdı imzalamam
sorun olurmu.

yani siz bu numarayla bu cihazı kullanmayı kabul etmişsiniz deyip.
birde ordan zararlı cikmayim :44:

Son düzenleme:
Aynısı geçen sene başıma geldi ... Çok sinirlenmistim adamlarla resmen kavga ettim bilindik çok meşhur bir mağzadan telefon almıştım 2009 yilinda telefon almistim.. bu olay basima geldi...gittim fatura getirin bizden aldiginiza dahil dedi ben de dedim 4 sene oldu fatura yok.bizi magdur ettiniz dedim ben bir sey yapamam sizin boyle sinirlenmeniz beni ilgilendirmez ben de dedim bir milyarlik telefon olsa nolcakti kul hakki yiyonuz dedim ... Sonra devletin bir kurumunu aradim kadindan allah razi olsun beni yonlendirdi gidin hemen ilgili yerden fatura cikartin dedi.ben de aldim yerden muhasebeciden eski tarihli fatura cikartirdim sonra t...a de nilen yere gittim isim vermiyorum cok bilindik bir yer aslinda...sonra yaptilar merkez ilgilendi adamlar iki calisan kisi resmen benimle ilgilenmedi ugrasmak istemedi sonra yaptilar ama cok sinirlenmistim illa kavga ettirtiyorsunuz bir isi yaptirtmak icin dedim aynisi basima geldi.

Son düzenleme:
telefonunuzun markasını bilemiyorum ama bu gibi durumlar iphone da yaşanmıyor diye konuşulmuştu.
en çokta samsungta yaşanıyormuş.

ya sizde geçmiş olsun.
tam anlayamadım tlfn ne oldu...

telefonunuzun markasını bilemiyorum ama bu gibi durumlar iphone da yaşanmıyor diye konuşulmuştu.
en çokta samsungta yaşanıyormuş.

evet marka vermek yasak değilse samsung kullanıyorum.
yaa benim kuzenim eşi,annesi hac'a gitmişti ordan iphone getittirdi.
ve bir telefoncuya biraz para verip bir imei yaptırmış.

yani telefonccu başkasından çaldığı imei nosunu bir başkasına satıyor.

kuzenim bana bunu dedi bir kaç gün sonra tlfnum kolonlandi
dedim yoksa sizmi caldiniz benim imei mi

Son düzenleme:
Canım iki sene önce benim de başıma geldi hem de yepyeni pahalı bir telefondu . Ben tüketici hakem heyetine gittim lehime karar çıktı fakat oma rağmen paramı iade etmediler sonra icraya gittim ondan sonra tüketici mahkemesi bayağ uğraştım. Bununla ilgili çok dava var haklı bulunursun fakat bayağ sürüyor. Ama çok aklın takıldıysa hakem heyetine başvur derim

Cnm ayni sey bizin basimiza da geldi ..suan ne mi yapiyoruz her hat icin faturamizla samsung musteri hizmetlerine basvuruyoruz 15 gune aciliyor her baska hat icin...
Müsteri hizmetlerini aradm faturam elimde dedm bana inaninki bunun bi coźumu yok suan sizinle konusurken bnm basima bile gelmis olabilir bu durum dedi..

Konu eski konu, hortlatılmış aslında ama bence iyi de olmuş çünkü bu tarz durumlar ülkemizde çok yaşanıyor (yurtdışında durum nedir bilmiyorum) ve insanlar mağdur oluyorlar. Para verip aldığınız şeyi kısıtlı olarak kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Akıllı telefonlara dünya para veriyoruz, alabildiğimizin en iyisini almaya çalışıyoruz ama IMEI numarasına ulaşmak korsanlar tarafından çok kolay. Telefonun içine alt tarafı el feneri uygulaması kuracak atıyorum, sizden konum bilginize erişme, telefonun içindeki bilgilere erişme izni falan istiyor, çok saçma. Yani akıllı telefon diye alıyoruz ama gizlilik diye birşey kalmıyor aslında.

IMEI sorununda değişim falan yapılıyormuş sanırım, araştırmak lazım. Başıma hiç gelmedi ama gelse kafayı yerdim herhalde. Tek hat muhabbetini yanlış anlamadıysam telefonun ömrü boyunca aynı numaralı aynı hattı kullanmak zorunda kalıyorlar insanlar ki bu da milletin iletişim özgürlüğünü kısıtlamış oluyor. Üstelik bu konuda firmanın, satan yerin ve devletin sıyrılması da cabası. Bu durumu yaşayan insanlara önerim, satın aldığınız yerle görüşün, telefonun üreticisiyle görüşün ve değişim talebinde bulunun, belki değiştirirler.

TEKNOSA'dan bahsediyorsunuz, marka vermek yasak değil diye biliyorum ve aslında bu tarz durumlarda markanın verilmesi gerekli bence ki insanlar ona göre satın alsın ya da almasın. O firmanın itibarı zedelenmesin falan diye mağdur olan tüketici olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…