Imkansızlıklar içinde ama mecburum..

Sinem00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
414
0
0
İstanbul
Üniversiteye başlıcam bu sene... Babam çalışmıyor doğru düzgün ve artık pekte çalışıcağını sanmıyorum boşta geziyor. Maddi durumumuz berbat borç içinde senağlama
Onların benim okumama katkısı olucağı yerde ben onlara katkı sağlayıp okumak mecburiyetindeyim. Aranızda varmı böyle okuyup çalışan yada öğrencilik döneminde bu durumu yaşamış kimseler , morele ihtiyacım var ve tavsiyelerinizee ... Okurken nasıl çalışılır ki mesleği grafik tasarım veya reklamcılık olucak bu sektörden bir işte çalışıcam parttime olayı filan anlamıyorum ben üniversiteyle nasıl yürütülüyor bana yardımcı olun ne yapmalıyım LÜTFENN..bilmiyorumkismile

Durumunuz gerçekten berbatsa bence mesleğinizle ilgili değil de farklı alanlarda iş bakın.
Çünkü; üniversite öğrencileri kendi alanlarında çalışırken çok az para alıyor hatta hiç bile almayan duydum. İşveren ben iş öğretiyorum,tecrübe kazandırıyorum diye düşünüyor..
Anketörlük ya da kasiyerlik yapabilirsiniz..
Hem part time olur hem de elinize bir kaç kuruş para geçer hiç olmazsa..

bende arkadaşla aynı fikirdeyim hem daha çabuk iş bulursunuz. bende üniversite hayatım boyunca çalıştım. son olarakta büyük bi hipermarkette kasiyerlik yaptım ve çalıştığım yerde benim gibi başka öğrencilerde vardı. zorlanacaksınız ama başarılamayacak birşey değil üzülmeyin.

Başka bir çarem yokmu :( mesleğimle ilgili çalışmak istiyordum belki biraz olsun iş öğrenirim hem psikolojim yrine gelir die.. kasiyerliği sevmeden yapıcam daha da bunalıma girerim diye düşünüyorum :/

şimdiden iş bul o zaman tam gün...para biriktir
kazanamazsan dersaneye gidersinyerimseniben

ve en önemlisi bn istesemde babam izin vermiyor geri kafalı kasiyerlik yapmama izin vermez ancak mesleğim diyip çalışmama izin veriyo :((( napıcam ben :'(

Başka bir çarem yokmu :( mesleğimle ilgili çalışmak istiyordum belki biraz olsun iş öğrenirim hem psikolojim yrine gelir die.. kasiyerliği sevmeden yapıcam daha da bunalıma girerim diye düşünüyorum :/

Eeee araştırın bakalım çevrenize..
İnşallah bulursunuz..
Unutmayın; üniversite mezunları bile iş diye ağlıyor,deneme süresi şuydu buydu diye maaşı geçin sigorta bile yapmıyorlar..

ve en önemlisi bn istesemde babam izin vermiyor geri kafalı kasiyerlik yapmama izin vermez ancak mesleğim diyip çalışmama izin veriyo :((( napıcam ben :'(

hem iş istiyorsun hem iş beğenmiyorsun. gerçekten ihtiyacın olsa mutlu olup olmamayı düşünmezdin

babanıza hitabınız da çok hoş doğrusu-tatlicadiarzu-

Hem okuyup hem çalışmak zor olsa gerek...
Ben evliyim ve örgünde okuyorum üniversiteyi. Hem ev hem okulu idare etmek zor. Sen çalışarak nasıl okuyacaksın bilmiyorum...
Bizim üniversitede öğrenciler çalışıyor mesela. Gireceğin üniversitede de öyle bir imkan olabilir. Hem daha kolay olur. Burs da alırsan rahat okursun inşallah...

daha sınav bugün bitti.bu bölüme yerleşeceğin kesin mi?
zor ama alınterinle kazandıktan sonra.hangimiz sevdiğimiz işi yapıyoruz?

canım dershaneye gidemem ki aileme de yardım etmem gerekiyor üzgünüm :( keşke yerimd eolup anlayabilsen ki saten durumu olup okumayanları hiç anlamıyorum hiçç

25 yaşındaym.17 yaşımdan beri çalışıyorm
babam destek olsa onun bunun işinde ezilmezdim
kısacası anlıyorm seni
bi montum bile olmadan okula gittim geldim boshayallersmile
5 kuruş yoktu cebimde

ve en önemlisi bn istesemde babam izin vermiyorgeri kafalı kasiyerlik yapmama izin vermez ancak mesleğim diyip çalışmama izin veriyo :((( napıcam ben :'(

işte orda dur yasakkelime
benm babam zamannda bana çalışma dedi.bi radyoda çalışıyodm
sabah 8,akşam 9 akannehir oy oyy babama inat çalıştm eşşek kafam ahh ben :mymeka:
para mı bile vermediler.üstüne taciz bile edildim :sinifsinif:
baban haklı bi yere kadar ama :hulya:

daha sınav bugün bitti.bu bölüme yerleşeceğin kesin mi?

Lisede bölümüm grafik tasarım olduğu için bu bölüm cıkıslıyım ve kazanmasamda 2 yıllık geçiş hakkım olduğu için ona güveniyorum 2 yıl okurum daha sonra bi 2 yıl daha dgs ile.. zaman kaybetme sansım yok baska seceneğim yok cünkü .. :/

zor ama alınterinle kazandıktan sonra.hangimiz sevdiğimiz işi yapıyoruz?

Haklısın inş. izin verirde bende girer çalışırım .. Ama vermez ben bilmezmiyim babamı bağırır çağırır ama izin vermezz :1no2:

internetten araştır bulduğun her bursa başvur ,, bir arkadaşım aldığı burs+kredi ile okudu devlet yurdunda yurdunda kalıyor, yemek falan yurttan,,pek masraf da yapmadı , bize kitap aldırmıyorlar fotokobi veriyorlar ders notlarını o yüzden şanslıyız masraf olmuyor..bir aldığı kazağı kaç yıl üstünde gördüm ama yakında okulu bitiyor işte

maddi sıkıntı hıc cekmedım cok sukur ama senı gercekten cok ıyı anlıorumm..cnm bı unıversıteye yerles de Allahım yardım eder ınsallah.ögrenım alırsın meslegın olduktan sonra ödersın bıdee ıdareten bı ıs bulursun ınsallah bızım unıversıtedekıler hepp calısıo yanıı bulursun ıns mrk etmee bosver sımdıden dusunup yorma kendınıı hele bı sınavlar acıklansınn

Back
X