Erkeğin menisinde hareketli sperm hücrelerinin olmayışıdır. Burada hücrelerin kuyruk yapısında bir anormallik söz konusudur. Hücre sayısı değişik olabilir. Burada, iki durum söz konusudur:
Hücrelerin hepsi ölüdür
Hücrelerin bir kısmı canlıdır fakat hareket yeteneğini kaybetmiştir.
Bunun için canlılık testi yapılır. Bu test sonucuna göre uygun vakalarda tüp bebek yaplır. Eğer canlı hücre yoksa erkeğin testislerinden biyopsi ile sperm hücresi aranır.
Eşimde sperm hareketliliği görülürken daha sonra 3 ayda yapılan testlerin 1. Yılı sonucunda %100 hareketsiz sperm testi sonucu ortaya çıktı bu durumda olan arkadaşlar varmı tedavi ve nedenleri nerden kaynaklanıyor yardımcı olun arkdaşlar ilk defa duydum hareketli olan spermler nasıl zamanla hareketsizleşiyor
canım merhaba bizimde aynı bu durum var malesef benim eşimin önce sperm sayısında sorun vardı, sonra sayı düzeldi ama tüm hareketler sıfırdı %100 hareketsiz yazıyordu testlerde..sonra proxeed kullanmaya başladı, ilk ayda %2şer ileri ve yavaş ileri, %6 yerinde çıktı ama sadece bir ay bunu gördük, sonra tekrar hareketsize geçti..geçen ayki testimizde de kaç aydan sonra ilk defa %2'şer hızlı ve yavaş ileri, %6 yerinde ve %90 hareketsiz çıktı. Bu arada eşim menogon iğneye başlamıştı ve 1 ay kullandıktan sonra bu değerler oldu..halada iğneye devam ediyor. bende bu ay tüp bebeğe geçiyorum nasip olursa..hareketi bizde bir türlü düzeltemedik o nedenle beklemek istemiyoruz artık..umarım sizde düzelir canım..
Sağol canım cevabın için ama neden böle oluyo doktor bişey demedimi bizde hareketlilik vardı sonradan hareketsizleşti anlayamıyorum ama hakkımızda herşeyin hayırlısı