• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmunex tek başına yeter mi?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba,
Hepimize bu zor günlerde ferahlık ve kolaylıklar dilerim. Sokaktaki kedilere düzenli mama indiriyorum, çoğu kısır fazla üreme olmuyor şükür ki elimden geldiğince ilgileniyorum. Bir tekir çocuğun burnu akıyordu ona dört gündür şırınga ile imunex veriyorum sakin bir kız zorlamıyor beni. Her sabah ilk iş ona ilaç ve mama indiriyorum, kaldığı apartmanın bahçesine de yuva yapacağız komşumla konuştuk. Şimdi bu burun akıntısı sadece imunexle iyileşir mi? Sanıyorum iyileşmez ama malesef pisiyi veterinere alıp konaklatma imkanım yok zaten öyle aşırı kötü de değil nezle olmuş. Bana öneriniz olur mu?
Konuyu daha çok yorum alması için buraya açtım bir süre taşınmazsa sevineceğim.
Teşekkürler.

İmuneks yeterli Olur diye düşünüyorum. Bu kedi virüsü kediler arasında yaygın gözüküyor, birinden tümüne bulaşıyor zaten. Eğer yavru anne sütüyle yeterince beslenip antikor üretirse atlatıyor. Atlatamayıp ölenler de var maalesef, veterinerimiz bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok demişti viral hastalıklarda.

Hasta sokak hayvanlarıyla aktif olarak ilgilenen bir arkadaşıma danıştım. Anlattığınıza benzer vakalar akciğer tutulumlu hastalığa da işaret edebiliyormuş Tabi emin olmadan antibiyotik vermek doğru olmaz dedi. Sıcak bir ortamda gerekli bakım sağlanırsa ilaçsız da atlatabiliyorlarmış.

♥️Vivim
ilac isinden cok anlamam,bizim sokak pisimize duzenli veteriner geliyor ama bilgileri komsumda maalesef alamadim telefona cevap vermiyor sanirim toplantida.
Apartman icine aliyoruz biz soguklarda pisileri. Bodrumda yer yaptik hepsine,duzenli temizligi falan yapiliyor. Keske izin verseler de siz de iceri alsaniz yavruyu.

Biz grip olanlara azro veriyoruz; 12 saatte 1, bir tabletin 1/8'i olacak şekilde. Zaten hemencecik etki ediyor. Tabi ki kafamıza göre değil, veterinimize sormustuk, artık dozları falanda annemde biliyor. Antibiyotiği de veterinimiz yazıyor. Tavuk parçasının içine ilacı koyup yemesini bekliyoruz.

♥️Vivim
ilac isinden cok anlamam,bizim sokak pisimize duzenli veteriner geliyor ama bilgileri komsumda maalesef alamadim telefona cevap vermiyor sanirim toplantida.
Apartman icine aliyoruz biz soguklarda pisileri. Bodrumda yer yaptik hepsine,duzenli temizligi falan yapiliyor. Keske izin verseler de siz de iceri alsaniz yavruyu.

Canım ❤️ Pisicik karşı apartmanın girişinde korunaklı bir bölme var orada yatıyor, şimdi komşuyla ona büyük bir boxu örtülerle sarıp kaptarak yuva yaptık. Ben de gittim veterinerden antibiyotik aldım, mamasına karıştıracağım inşallah yer. Bizim apartmanın bahçedeki kediye tahammülü yok Allah ıslah etsin gerçekten.

Biz grip olanlara azro veriyoruz; 12 saatte 1, bir tabletin 1/8'i olacak şekilde. Zaten hemencecik etki ediyor. Tabi ki kafamıza göre değil, veterinimize sormustuk, artık dozları falanda annemde biliyor. Antibiyotiği de veterinimiz yazıyor. Tavuk parçasının içine ilacı koyup yemesini bekliyoruz.

Ben de veterinerimden aldım şimdi 4 tablet yarım vericem 8 gün, yaş mamasına katıcam inşallah yer. Yemezse imuneksinin içine katıp kavga dövüş ağızdan veririm ne yapayım.

Canım ❤️ Pisicik karşı apartmanın girişinde korunaklı bir bölme var orada yatıyor, şimdi komşuyla ona büyük bir boxu örtülerle sarıp kaptarak yuva yaptık. Ben de gittim veterinerden antibiyotik aldım, mamasına karıştıracağım inşallah yer. Bizim apartmanın bahçedeki kediye tahammülü yok Allah ıslah etsin gerçekten.
O zaman yeterli kuzum. İnsallah sifa olur minige. Usutuyorlar yaaa,ne yapsak burunlar akiyor. Duzeni vitamin kullaniyoruz biz gene ayni.

Ben de veterinerimden aldım şimdi 4 tablet yarım vericem 8 gün, yaş mamasına katıcam inşallah yer. Yemezse imuneksinin içine katıp kavga dövüş ağızdan veririm ne yapayım.
Yalnız 8 gün çok olabilir, veterineriniz söylediyse tamamdır gerçi. Yaş mamada olur, yaş mama bizim son kozumuz😅 bence yaş mamayla kolayca yedirebilirsiniz.

Çocuğa Baytril de başladım, dört gün antibiyotik altı gün de imunex verdim eşşek sıpası iyileşti uğramaz oldu yuvasına 😂 Teşekkür ederim yorum yazan herkese ❤️

Çok da bilgim olmasa da kedilerde grip, nezle bizdeki gibi hafif bir hastalık değil diye biliyorum. Ölümcül olabiliyormuş :KK43:

Back
X