inanamıyorum! Ben kanser miyim şimdi?

sekerportakalii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
222
0
26
Eskişehir
Kızlar ağlamaktan bir hâl oldum. Nasıl yazdığımı bile bilmiyorum. Bugün o kadar güzel bir gündü ki bir şeyi abimin ağzından kaçırmasıyla öğrendim yarım saat önce:5: Hala inanamıyorum,inanmak istemiyorum. Ekranı bulanık görüyorum,ağlamaktan. Zor yazmaya çalışıyorum. En başından anlatayım;
Bundan 2 hafta önce doktora gitmiştim. Arada sırada ateşle birlikte vücudumda titremeler oluyordu. Sürekli yorgundum,kollarımda ve bacaklarımda kırmızı noktalar çıkmıştı. Pek korkmuyordum çünkü normal bir grip veya alerjik gibi düşünüyordum. Ama doktora gitmek istedim ve gittim. Doktor bir sürü kan tahlilleri ve emar çekti. Ben muayene odasında toparlanırken doktor dışarıya çıktı annemlerle konuşmaya. Meğersem doktor kronik myeloid lösemi olduğumu söylemiş. Tahlillerin sonucuda bunu göstermiş. 2 hafta önce çıkan sonucu abimin ağzından kaçırdığı cümleyle öğreniyorum inanabiliyor musunuz?:85: Bende diyordum bizimkilere ne oldu böyle,annemi sürekli ağlarken görüyordum. Sorduğumda da ablana üzülüyorum kızım kocasıyla kavga etmiş diyordu. inanamıyorum:5: Hiç aklıma gelmezdi. Sözlümün atlattığı hastalığı ben mi yaşayacağım şimdi? Tesadüf mü? Çok kötüyüm. Bundan sonra ne yapacağım? Ne olacak? Hiçbir bilgim bile yok! Abim teselli etmeye çalışıyor,uyuyacagim dedim ve yatağımda ağlıyorum. Ben bu hafta mesleğime başlayacaktım. Benim hayallerim vardı,evlenecektim. Ben bunu sözlüme nasıl söyleyeceğim? Ne olur yardım edin,ne olur. Bilgilendirin beni:85: Hala şoktayım,aklımın ucundan bile geçmezdi. Ben lösemiyim!:5: kemoterapiye başlayacakmışım abim öyle söyledi. Bunu sakladilar benden,ben bu kadat safmiydim sormak bile aklıma gelmedi. Hala tahlillerin sonucunu bekliyordum oysa ki! Öyle kötüyüm ki anlatamıyorum bile. Sözlüm bu hastalığı geçirdiğinde onun çektiği acıları,hastane kapılarında sabahlayip ağlayarak dua ettiğimi biliyorum ben. Tam atlattı,sözlendik derken ben kansermisim. Bu hiç adil değil! :5: her şey o kadar karışık ki,algılayamiyorum. Ben bunu yarım saat önce öğrendim,yarım saat önce ya:5: Hayatım bitecek mi? ya atlatamazsam? ya sözlüm kadar şanslı degilsem? ya saclarım kaşlarım? Ne olur bir şeyler yazın ne olursa yazın işte yeter ki yazın:5:

Öncelikle geçmiş olsun

Zor bir durum

Allah'ım yardım etsin size en kısa zamanda inşallah atlatırsınız

Bu gibi durumlarda en iyi ilaç morel bence

Morelinizi yüksek tutmanız gerekiyor

Üzüldüm gerçekten acil şifalar diliyorum

Böyle durumlarda ne denir inanın hiç bilmiyorum

canım benimmm bak cok dua et.
ben de edecegım senın icin.

Allah şifa versin.
ınsallah ıyılesırsın.
ama bak moral bozuklugu hastalıkların tek dostudur.
iyi olmaya calıs . iyiym de tedavını de ol. Rabbim yardım eder ınsallah umudunu da kaybetme lutfen

tüylerim diken diken oldu
ne olur bu kadar üzme kendini
sözlün atlattıysa sen de atlatabilirsin
bunun sana umut olması gerekirken kötü karamsar cümleler kurmuşsun
her şey güzel olacak
her şey düzeliyor hayatta
şimdi her şeyin bi ilacı çaresi var
lütfen umutla bak geleceğe..
eminim ki sen güçlü bi kızsın, bi çok insan gibi sen de yenersin bu illeti
lütfen şeker portakalı..

Geçmiş olsun.Allah en kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah
Derdi veren Rabbim dermanını da verir öenmli olan moralini yüksek tutman.
Bundan sonra moralini yüksek tutup kendin için bol bol dua etmelisin.
İnşallah sen de atlatacaksın buna inan.

cnm benım öncelıkle gecmış olsun
bence bu tur hastalıkların en buyuk ılacı yuksek moral bak kendın yazmışsın sözlumunde atlattıgı hastalık dıye demek atlatılabılıyo
tedavısı var hep ıyı örneklerı göz önune getır sakın sakın kendını bırakma hastalık sana savaş acyıysa sende yuksel moralınle ona karşılık ver
sözlunlede heen paylaş hem o senı anlamıcakta kım senı anlıcak dımı ama
belkı tedavı surecın zor gecıcek ama ınşalla atlatıcaksın cnm

Of. Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun canım. Derdi veren dermanını da veriyor. İlk olarak şu aklından geçen kötü düşünceleri sil, kurtul onlardan. Bu hastalıktan kurtulan artık dolu insan var, bak bunlardan biri de en yakınındaki sevdiğin adam.

Durumu ona uygun bir ortamda, uygun şekilde anlat. Sonuçta seni en iyi anlayacak kişi o, bu durumda...

Ne denir bilmiyorum ama şunu biliyorum ki seni sağlığına kavuşturacak en kestirme yol, moralinin yüksek olması. Sakın ben hastayım psikolojisine girme. Kendine dikkat ederek, günlük hayatına devam etmeye çalış. Biliyorum zor bir durum ama güçlü olursak, güçlü olursan bi'ışık herzaman vardır.

Kızlar ağlamaktan bir hâl oldum. Nasıl yazdığımı bile bilmiyorum. Bugün o kadar güzel bir gündü ki bir şeyi abimin ağzından kaçırmasıyla öğrendim yarım saat önce:5: Hala inanamıyorum,inanmak istemiyorum. Ekranı bulanık görüyorum,ağlamaktan. Zor yazmaya çalışıyorum. En başından anlatayım;
Bundan 2 hafta önce doktora gitmiştim. Arada sırada ateşle birlikte vücudumda titremeler oluyordu. Sürekli yorgundum,kollarımda ve bacaklarımda kırmızı noktalar çıkmıştı. Pek korkmuyordum çünkü normal bir grip veya alerjik gibi düşünüyordum. Ama doktora gitmek istedim ve gittim. Doktor bir sürü kan tahlilleri ve emar çekti. Ben muayene odasında toparlanırken doktor dışarıya çıktı annemlerle konuşmaya. Meğersem doktor kronik myeloid lösemi olduğumu söylemiş. Tahlillerin sonucuda bunu göstermiş. 2 hafta önce çıkan sonucu abimin ağzından kaçırdığı cümleyle öğreniyorum inanabiliyor musunuz?:85: Bende diyordum bizimkilere ne oldu böyle,annemi sürekli ağlarken görüyordum. Sorduğumda da ablana üzülüyorum kızım kocasıyla kavga etmiş diyordu. inanamıyorum:5: Hiç aklıma gelmezdi. Sözlümün atlattığı hastalığı ben mi yaşayacağım şimdi? Tesadüf mü? Çok kötüyüm. Bundan sonra ne yapacağım? Ne olacak? Hiçbir bilgim bile yok! Abim teselli etmeye çalışıyor,uyuyacagim dedim ve yatağımda ağlıyorum. Ben bu hafta mesleğime başlayacaktım. Benim hayallerim vardı,evlenecektim. Ben bunu sözlüme nasıl söyleyeceğim? Ne olur yardım edin,ne olur. Bilgilendirin beni:85: Hala şoktayım,aklımın ucundan bile geçmezdi. Ben lösemiyim!:5: kemoterapiye başlayacakmışım abim öyle söyledi. Bunu sakladilar benden,ben bu kadat safmiydim sormak bile aklıma gelmedi. Hala tahlillerin sonucunu bekliyordum oysa ki! Öyle kötüyüm ki anlatamıyorum bile. Sözlüm bu hastalığı geçirdiğinde onun çektiği acıları,hastane kapılarında sabahlayip ağlayarak dua ettiğimi biliyorum ben. Tam atlattı,sözlendik derken ben kansermisim. Bu hiç adil değil! :5: her şey o kadar karışık ki,algılayamiyorum. Ben bunu yarım saat önce öğrendim,yarım saat önce ya:5: Hayatım bitecek mi? ya atlatamazsam? ya sözlüm kadar şanslı degilsem? ya saclarım kaşlarım? Ne olur bir şeyler yazın ne olursa yazın işte yeter ki yazın:5:

Sakin ol lütfen. Yaşadıklarını hissettiklerini öyle iyi anlıyorum ki. Bunun en en büyük ilacının yüksek moral olduğunu sana söylememe gerek bile yok di mi? Sen sevdiğin insanın yanında oldun o bunları yaşarken. Bunu en iyi sen bilirsin. Atlatamazsam şanslı değilsem deme sakın, ben bunu yenebilecek kadar güçlüyüm diyeceksin ve öyle de olacaksın. Saçlar kaşlar.. Yengem kanser oldu ve dökülmesini bekleyemeden gidip kısacık kestirdi saçlarını, hiç kimseye hiçbir şey demeden, öyle de yakıştı ki. Kemoterapi radyoterapi hepsini aldı. Sağlığı kilosu her şeyi yerinde şu an çok şükür. Saçları uzamaya başladı, şimdi acaba ne renk boyatsam bayramda diye düşünüyor. Sen iyi olacaksın, moral ve güç.. Ne zaman istersen yazabilirsin bana, her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum.. Lütfen iyi ol..

Çok çok geçmiş olsun inş ALLAH'ın izniyle iyileşeksin ve istediğin tüm
hayallerini gerçekleştireceksin sakın kendini bırakma hep moralini yüksek tut

ya şimdiden kaybetmeyı göze almışsın sankı..guclu olcaksın ve bu hastalığı en kısa zamanda yeneceksın,herşey cok ıyı olucak tıp okadar ılerdekı ama once sen guclu olcaksın...çok ama çok gecmış olsun allah uzun ömür versın ınşallah.....

canım gerçekten çok üzüldüm Allah şifa versin tezzamnda ama moralini bozma zor bir süreçten geçebilirisn güçlü olmaya çalış umudunu yitirme sağllığına kavuşacaksın elbette hayat bir imtihan Allah sevdiği kullarına hastalık verirmiş ve hastalık verdiği içinde kulunu affeder duasını kabul edermiş dua edelim bol bol

canım arkadaşım umarım bu hastalığı atlatacaksın.... daha başlangıç aşamasındasın bu hastalığın zaten. içini ferah tut ... bak sözlün atlatmış nden sen atlatmayasın... üzme kendini desekde buradan bizimde başımıza gelse bizde üzülürüz tabiki ama güçlü olmaya çalış en azından... Allah yardımcın olsun......

canım gerçekten çok üzüldüm Allah şifa versin tezzamnda ama moralini bozma zor bir süreçten geçebilirisn güçlü olmaya çalış umudunu yitirme sağllığına kavuşacaksın elbette hayat bir imtihan Allah sevdiği kullarına hastalık verirmiş ve hastalık verdiği içinde kulunu affeder duasını kabul edermiş dua edelim bol bol

Yaşadıklarına üzüldüm Allah yardımcın olsun:50:Sözlünüz bu durumu sizin moraliniz desteğiniz ve sevginizle atlatmıştır eminim.Şimdi sizde sözlünüzün moraliyle Önce şifa Allah'tan sonrada sevdiklerinizin moral ve desteğiyle inşallah bu hastalığı yeneceksiniz.Bol bol dua edin.Derdini veren Allah dermanınıda verirmiş.Kaldıramayacağı yükü biz kullarına yüklemezmiş.Ben inanıyorum ki sevgi ve moralle kısa sürede iyi olacaksınız inşallah.Umudunuzu hiç kaybetmeyin siz yaşama sıkı sıkı bağlandıkça.Bu durumunuzu olumlu yönde etkileyecektir.Tekrardan geçmiş olsun Allah acil şifalar versin:16:

Öncelikle geçmiş olsun canım..
Allah kmseye kaldıramayacağı yükler vermez kmseyi gücünün yetmeyeceği şeyle sınamaz..
Derdi veren de O dermanı veren de..
Moral en önemli şey bence.. Moralini bozarsan her şey daha kötü görünmeye başlar gözüne..
Böye bi durum yaşanmadan bilinmez tabi ki ama yaşayanlar atlatanlar hep aynı şeyi söyler o da "Moral çok önemli. Sevdiklerinizin desteği çok önemli"gibi şeylerdir..
Zerdeçal diye bi baharat var çok faydalıymış doktoruna danışıp tüketmeye çalış bol bol eğer uygunsa
Bizler de hep dua ederiz senin için sen sıkma hiç canını

Bu gece bu konu için üzüldüğün ,bu kadar ağladığın ilk ve son gece olsun,yarından itibaren hastalığınla savaşma zamanı.

Bu hastalığı hiç bilmeyen birinden çok daha fazla şey biliyorsundur,sözlün lösemiymiş ve iyileşmiş.

En güzel moral kaynağın o olsun.
Onun hastalık dönemini beraber omuz omuza mı atlattınız bilemiyorum ama umarım senin hastalığını bu şekilde yenersiniz.

Lösemi tedavisinde artık çok gelişme var,%85 dolayında iyileşme söz konusu tedavinin sonunda.

Çok büyük bir yüzde,yeter ki güçlü ol.

çok zor biliyorum ama sakin olmaya moralini yüksek tutmaya çalış
en azından sevgilin o hastalığı atlatmış
sana en güzel örnek o olmalı
merak etme herşey yoluna girer
yeter ki umutlu ol kendini bırakma
sen kendine inan gerisi gelir bunu unutma hiç
Allah yardımcın olsun
inşallah en kısa sürede atlatırsın
hayallerinin peşinden gidersin

Canım çok geçmiş olsun, moralli ol. Bu hiç bir şeyin sonu değil. Atlatacaksın inşallah dualar ile.

Yine başlayacaksın işine yine evleneceksin. Belki biraz ötelemen gerekecek. Lütfen sakin ol ve dua et.

Ailen neden sakladı ki böyle bir şeyi senden?

Back
X