Benim genç kızlık dönemimde iki kez laparoskopik endometriyozis operasyonu geçirdim. Yani önce sağ sonra sol yumurtalıklarımda 10’ar cm çikolata kisti oluştu, ama sadece kistlerim temizlendi ameliyatlarda. İlk iki yılda Şişli Memorial Hastanesinde 3 kez embriyo transferi oldum hatta orda hala embriyolarım var, transfer edilen embriyolar da en iyi kalitedeydi aslında. Ama bana sadece orda vajinal crinone jel başladılar başka ilaç vermediler, hatta bir transferimi Dr.Gönül hanım rahim ağzında kanamam olmasına rağmen yaptı ve aynı gün şakır şakır kanamam oldu, proluton iğne bile önermediler yaptırmak istememe rağmen. Ayrıca kanımda pıhtılaşma varmış hiç bakılmadı araştırılmadı. Güya Dr.Semra Kahraman ilk gittiğimizde tedaviye başlayan doktor oldu, sonra bir daha kendisini hiç görmedik, o da ayrı mesele. Hatta 2.transferim sonrası Dr. Yücel bey bi laparoskopi yapalım tüplerini kapatalım dedi, tüplerimin rahim filminde tamamen açık ve normal olmasına rağmen, tabiki izin vermedim, ilerde spontan gebelik şansımı elimden almasını istemedim. Ayrıca eşimin sperminde hareketlilik ve sayı normaldi, morfolojisi biraz bozuktu. Bir öneride bulunulmadı. Neyse sonuç olarak devlet hastanelerindeki tüp bebek kliniklerinden de yoğun olan Şişli Memorial hastanesinde ben olması gereken ilgiyi bile görmedim , hele transfer günü 10 hastanın yan yana bir odada bir buçuk saat idrara sıkışık şekilde poliklinikten doktorun gelmesi için beklemesi kadar bir rezillik yok, ayrıca üç düşük yapmama rağmen klinikten kimse negatif sonuç görüşmesi için bile aramadı. Zorla arayıp doktora sonuçlarımı söylüyordum. Açıkçası ben memnun kalmadım, ilgisizlik hat safhadaydı,ama illaki memnun kalan vardır.