İnanmak istememek :((

rosarosy

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
119
215
23
Bir insan birşeyin yanlış olduğunu biliyor. Ama yinede inanıyor. Kalbi rahatsız olup inanmak istemiyor ama.. bunu insan nasıl çözer..

Kotu birsey sadece bunu biliyorum. Bu konuda beynin ustun gelmesi her zman mantiklidir. Kalbe pek guvenmiyorum

Kurdugunuz cümleyi mantiginizla 3 defa okuyun bu sorunu aşacaksınız 🙏

Yanlış olduğunu biliyor ama tersine kendini inandırmak istiyorsa, işine geldiği gibi algılamak istiyordur.

İşine geldiği gibi yol almak isteyeni de kendiden başka kimse yolundan döndüremez.

Bir insan birşeyin yanlış olduğunu biliyor. Ama yinede inanıyor. Kalbi rahatsız olup inanmak istemiyor ama.. bunu insan nasıl çözer..

inanmak dediğin ne

yani yanlış olduğunu bilip de inandığın ne

"eşim bana seni aldatmadım diyor, ama aldattı biliyorum, yine de onun "seni aldatmadım" cümlesine inanıyorum" gibi bir şey mi

ders çalışan değil de okunmuş pirinç yiyen sınavı kazanır gibi bir şey mi

Yanlış olduğunu biliyosanız inanmiyosunuz demektir. Çünkü eğer inaniyosanız doğru olduğunu düşünüyosunuzdur. Yani mantiken yanlış olduğunu düşündüğünüz bir şeyi yapabilirsiniz veya kendinizi inanmaya zorluyor olabilirsiniz ama inanıyor olamazsınız. İnanmak öyle bir şey değil çünkü mantıken.

İşe kendini kandırmayı bırakmakla başlaya bilir.

Back
X