inat huysuz kızım

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
arkadaşlar mrb 10 yaşında bi kızım var çalıştığım için akşamdan akşama bide hafta sonları beraberiz babannemiz bakıyo sağolsun benim derdim kızım çok aksi inat bişey oldu son 2 senedir tutturdumu bişeye tamam.ağzı bozuldu he he deyip duruyor herşeye.her akşam yemeğinde huysuzluk çıkarıyo trip atıyo resmen ve mutlaka ağlıyo.hadi yat artık kızım dediğimde sen nereye yatcaksın diyo yatağıma dersem ya karnı ağrıyo ya dişi ya ayağı en sonunda burnunu kanatıyo hepimiz başına toplanıyoruz :(( çok üzülüyorum bu hallerine çok dik kafalı :( güzel güzel konuşuyorum olmuyo bağırıyorum olmuyo ceza veriyorum dinlemiyo bile napcam bilmiyorum.bunların yüzünden evde hep gerginiz babasıylada tartışmaya başladık sizlere sormak istediğim nasıl davranayım ne yapayım bana bi akıl verseniz :((

Buyuk ihtimalle ergenlige giriyor. Ben de 11 yasinda girmistim ve baya cektim de cektirdim de aileme o donem.

Sanırım sizden istediği ilgiyi göremiyor...
Ve konuşun kızınızla neden böyle yaptığı arkadaş gibi yaklaşın...
Olmadı bir uzmandan yardım alın...

Tipik ilgi bekleyen bir çocuk. Bence tek yapmanız gereken, onun hayatınızda en önemli en değerli insan olduğunu hissettirmek. Daha çok Zaman ayırmak. Onun için özel bir şey yapmak. 10 yaşında koskoca kız olmuş. Sizin en iyi arkadaşınız olmalı artık o tabi ki belli bir çerçevede

Tipik ilgi bekleyen bir çocuk. Bence tek yapmanız gereken, onun hayatınızda en önemli en değerli insan olduğunu hissettirmek. Daha çok Zaman ayırmak. Onun için özel bir şey yapmak. 10 yaşında koskoca kız olmuş. Sizin en iyi arkadaşınız olmalı artık o tabi ki belli bir çerçevede

ilgilenmeye çalışıyorum :( bende şaşırdım ne yapsam memnun değil

Ergenlik belirtileri normal onunla cocuk gibi değil yetişkin insan gibi konuşun... Bu dönemde daha cok ilgi ve sevgiye ihtiyaç duyuyorlar ilgisiz birakmayin... sizden bulamadığı ilgiyi başka kişilerden bulmaya kalkmasin dikkat edin...
Bide kardeşi falan varmi... Varsa ona göre gösterdiğiniz ilgi ile kendisinin arasında kiyas yapabilir..

gündüz yaşadığı şeylerden haberdar mısınız?
kızınızın bi sıkıntısı varmış gibi geldi bana

Neler yapıyorsunuz mesela beraber? Örnek verebilir misiniz?

kışın evde oyun oynardık çok değil ama onun canı istediğinde işte ne biliyim kızma birader tombala onları sever yaz gelincede sırf o istiyo diye aşağı inip yakartop oynuyorum arkadaşlarıyla bazen onuda kıskanıyo hep onlara top atıyosun diye arkadaşlarıma dondurma ısmarla diyo alıyorum bize voleybol topu al diyo tmm diyorum yani bilmiyoum aklıma gelenler bunlar

kışın evde oyun oynardık çok değil ama onun canı istediğinde işte ne biliyim kızma birader tombala onları sever yaz gelincede sırf o istiyo diye aşağı inip yakartop oynuyorum arkadaşlarıyla bazen onuda kıskanıyo hep onlara top atıyosun diye arkadaşlarıma dondurma ısmarla diyo alıyorum bize voleybol topu al diyo tmm diyorum yani bilmiyoum aklıma gelenler bunlar

Benim 9,5 yaşımda kızım
Beraber yaptıklarımızı sayayım:
Ona kıyafet almak için internet sitelerini taramak
Beraber avm gitmek (kardeşini anneanneye bırakıp), anne-kız günü yapalım diyoruz mesela.
Birlikte baş başa yemek yemek
Ona oje almak
En son kuaföre gittik, saçının ön kısmına balyaj attırdık.

Kızınız büyümüş artık, top oynama, tombala vs yetmez ki ona.
Ergen gibi davranın.

Kardeşini babasına bırakın, kızınızla baş başa dışarıda zaman paylaşın.

Gece yatağına yatıyorum, uyumadan konuşuyoruz mesela. Okulda hoşlandığı çocukları anlatıyor bana, bilmem kimin pembe yanakları varmış, çok hoşmuş. Bir diğerinin arabalara merakı varmış, hepsini biliyormuş. Siz kızınızla böyle şeyler paylaşıyor musunuz?

Bana sizden ilgi bekliyor gibi geldi. Huysuzluklarının sebebi bu.

Benim 9,5 yaşımda kızım
Beraber yaptıklarımızı sayayım:
Ona kıyafet almak için internet sitelerini taramak
Beraber avm gitmek (kardeşini anneanneye bırakıp), anne-kız günü yapalım diyoruz mesela.
Birlikte baş başa yemek yemek
Ona oje almak
En son kuaföre gittik, saçının ön kısmına balyaj attırdık.

Kızınız büyümüş artık, top oynama, tombala vs yetmez ki ona.
Ergen gibi davranın.

Kardeşini babasına bırakın, kızınızla baş başa dışarıda zaman paylaşın.

Gece yatağına yatıyorum, uyumadan konuşuyoruz mesela. Okulda hoşlandığı çocukları anlatıyor bana, bilmem kimin pembe yanakları varmış, çok hoşmuş. Bir diğerinin arabalara merakı varmış, hepsini biliyormuş. Siz kızınızla böyle şeyler paylaşıyor musunuz?

Bana sizden ilgi bekliyor gibi geldi. Huysuzluklarının sebebi bu.

vallahi yapıyorum siz yazınca aa evet dedim gece yatağına yatıp konuşmuyorum sadece hadi kızım iyi geceler diyorum öpüyorum okadar beraber gittiğimiz yerlerde çok ama anne kız günü demek aklıma gelmedi

Back
X