İnat ?

uskudar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
117
3
68
İstanbul
Sevgilisi,nişanlısı yada eşi koyu inatçı olan var mı aranızda?benim nişanlım çok inatçı burcu da boğa,boğalar duyduğum,gördüğüm kadarıyla dediğim dedikler. inatçı erkeklere karşı nasıl davranmak gerekir,ne yapmak gerekir? :106:

ben bizzat kendim inatçıyım hemde çok fena eski sevgilim de öyleydi ne yapılır bilmiyorum ayrılma sebeplerimizden bir tanesi de bu zaten

benim öküzün de burcu boğa katır inadı var resmen adamda. mesela bişey söyler ben tam tersini istiycek olsam kendi fikrinde diretir. ama ben yolunu buldum artık yağlaya ballaya kendi dediğimi yaptırıyorum istisnalar haricinde :21:

Bende inatçıyım sevgilimde inatçıdır bu yüzden kavga ederiz bazen ama birimizden biri pes eder sonunda :)

Merhaba,
Ben de boğa burcu birisi olarak şunu söyleyebilirim ki boğa burcunun karakteristik özelliğidir inat.
Tabi bir de bunun getirdiği kişilere ve fikirlere duyulan sadakat.
Ancak birçok insan boğa inadını yanlış algılıyor malesef.
Yapılan inat, öylesine bir "burnunun dikine gitmek" değildir çoğu zaman.
Boğalar, prensip sahibi insanlardır.
Sırf size inat olsun diye sizin söylediğinizin ya da istediğinizin tersini yapmak söz konusu değildir.
Hırs değildir yani onlardaki inat.
Bişeyi istiyorsa ya da istemiyorsa bunun sebebi kendi doğru ve yanlışlarına duyduğu güvendir.
Kalben inandığı birşeyleri değiştirmek onun için zor olur.
Bunu düşünüp daha makul yollarla ikna etmek gerekir.
Şefkat, yumuşak bir sesle konuşmak, duyularına hitap etmek doğru yöntemler olabilir.
Ya da son derece makul ve mantıklı şekilde yine sessiz sakin inat ettikleri konuda neden haksız olduklarını anlatmaktır.
Mantıksız, pratik olmayan ve kaba yaklaşımlar inat duvarına çarpar, kırılır hatta bazen de geri sekerler.
Meleselere onun açısından bakmayı deneyin.
Onunla iddialaşmak yerie onu anlayıp kendinizi doğru şekilde ifade etmenizi önerebilirim. :ssz:

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben de boğa burcu birisi olarak şunu söyleyebilirim ki boğa burcunun karakteristik özelliğidir inat.
Tabi bir de bunun getirdiği kişilere ve fikirlere duyulan sadakat.
Ancak birçok insan boğa inadını yanlış algılıyor malesef.
Yapılan inat, öylesine bir "burnunun dikine gitmek" değildir çoğu zaman.
Boğalar, prensip sahibi insanlardır.
Sırf size inat olsun diye sizin söylediğinizin ya da istediğinizin tersini yapmak söz konusu değildir.
Hırs değildir yani onlardaki inat.
Bişeyi istiyorsa ya da istemiyorsa bunun sebebi kendi doğru ve yanlışlarına duyduğu güvendir.
Kalben inandığı birşeyleri değiştirmek onun için zor olur.
Bunu düşünüp daha makul yollarla ikna etmek gerekir.
Şefkat, yumuşak bir sesle konuşmak, duyularına hitap etmek doğru yöntemler olabilir.
Ya da son derece makul ve mantıklı şekilde yine sessiz sakin inat ettikleri konuda neden haksız olduklarını anlatmaktır.
Mantıksız, pratik olmayan ve kaba yaklaşımlar inat duvarına çarpar, kırılır hatta bazen de geri sekerler.
Meleselere onun açısından bakmayı deneyin.
Onunla iddialaşmak yerie onu anlayıp kendinizi doğru şekilde ifade etmenizi önerebilirim. :ssz:

o zaman ne yapmak gerekir? nasıl yaklaşmak gerekir?

Son düzenleme:
o zaman ne yapmak gerekir? nasıl yaklaşmak gerekir?

ilşkinin başından tavrını koyarsan, tavrını koymak derken kendinden ödün vermeyeceğin şeyleri söyleyip arkasından durursan o konularda seninle fazla inatlaşmaz sanırım.
inatlaştığı konular ne bilmiyorum ama tartıştığınız zaman kızdığında sen alttan al hatta kaybol ortadan bir süre sonra sakinleştiğinde konuşarak sorunları çözersiniz. boğa erkeklerine bildiğim kadarıyla sinirliyken dikine gitmemek lazım çünkü bi inat ettiler mi bir daha vazgeçmiyolar ama o an kendi haline bırakıp biraz zaman verip daha sonra konuşursan daha ılımlı olabilir diye tahmin ediyorum :27:

Back
X