Tuvalet Eğitimi İnatçı bir alışkanlık

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
35 aylık cocuğum ve malesef hala tuvaleti reddediyor. Güç bela bezini çıkardı külot giydi kii bu aşamaya gelmesi aylar sürdü fakat şimdi de altına yapıyor asla tuvalete oturmuyor. Bugün sabahtan beri bir kez bile tuvalete oturup yapmadı,ne yapaçağımı şaşırdım.
Tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum..

Hazır olmadığı zamanda ısrar etmek sadece bağınızı zayıflatır diye düşünüyorum.
Zaten kendileri sinyal veriyor olumlu yada olumsuz. Ama başladıysanız bir defa devam ettirin artık.
Birde kozmik olarak başlangıç günleri oluyor. Daha kolay kazanılıyor alışkanlıklar. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Zamanı gelmemiş,sakın zorlamayın.iki kızım var,büyük 4 yaşa yakın alıştı,küçük 1 buçuk yaşında...büyüğü daha önce iki defa denemiştim ama hazır değilmiş,üçüncü denemede bir kere bile altına yapmadı...yaz gelsin havalar ısınsın,o zaman bırakın

Zamanı gelmemiş,sakın zorlamayın.iki kızım var,büyük 4 yaşa yakın alıştı,küçük 1 buçuk yaşında...büyüğü daha önce iki defa denemiştim ama hazır değilmiş,üçüncü denemede bir kere bile altına yapmadı...yaz gelsin havalar ısınsın,o zaman bırakın
Şimdi geri adım atarsam daha kötü olmaz mı, daha önce de geri adım atmıştım

Şimdi geri adım atarsam daha kötü olmaz mı, daha önce de geri adım atmıştım
[/QUOTE
Bişey olmaz,zorlamanız daha kötü sonuçlar çıkarabilir...ben ilkinde inat edip 10 gün devam ettim ama sonuç değişmedi...2 kere geri adım attım,üçüncü denemede zaten kendi hazırdı ve hiç altına yapmadı.yengem yeğenime sırf geri adım atmamak için zorlamıştı ve kız halen bazen gözünün içine baka baka bilerek altına yapıyor,5 yaşında düşünün

Şimdi zamanı degil galiba.
İnatlaşmak ileride çocuklar için bir araç olabiliyor
Onun yerine teşvik edin
Babası siz tuvalete giderken sesli söyleyin
Yada küçük hediyeler ile teşvik edin
Netten yazılar okuyun mutlaka öneriler işinize yarayacaktır

taklit yöntemi en etkili olandır
kimi seviyor ise onunla tuvalet alışkanlığı kazanabilir
yiğenim 2.5 yaşına kadar tuvalete alışamadı annesi ne yaptıysa red etti
yiğenim kızımı çok sever ve büyük bir hayranlık duyar
öyleki kızım x olsun annesine babasına benim x ablamın boyu çok yüksek tavana değiyor derdi şimdi 6 yaşında
bir hafta kızımı teyzesinde bıraktım
15 yaşında o zaman
nasıl oldu dedim tuvalete benimle geliyor beni taklit ediyordu dedi kızarak
tuvalete kızım alıştırdı kuzenini diyebilirim
nasıl bir hayranlıksa bizde işe yaradı
yok mu sizde de bir x abla yada abi:))))

taklit yöntemi en etkili olandır
kimi seviyor ise onunla tuvalet alışkanlığı kazanabilir
yiğenim 2.5 yaşına kadar tuvalete alışamadı annesi ne yaptıysa red etti
yipenim kızımı çok sever ve büyük bir hayranlık duyar

öyleki kızım x olsun annezine babasına benim x ablamın boyu çok yüksek tabana değiyor derdi şimdi 6 yaşında
bir hafta kuzımı teyzesinde bıraktım
15 yaşında o zaman

tuvalete kızım alıştırdı kuzenini diyebilirim
nasıl bir hayranlıksa bizde işe yaradı
yok mu sizde de bir x abla yada abi:))))
Var aslınde ama onun yanına 1 ay sonra gideceğiz erteleyim mi tutarsız davranmış olur muyum

Son düzenleme:
Lazimligi denediniz mi? İlk etapta çocuklar klozetten çok korkuyor. Ayakları yere değmediği için sanırım. Bizimki de çok korkardı. Lazimlikla başladık. İlginçtir memlekette normal tuvalete hemen alışmıştı. Klozet şeklinde lazimliklar oluyor onlara bakabilirsiniz. Oğlum ilk inat ettiğinde biraz bekleyip sıfırdan almıştım. Banyodan çok korkuyordu. Lazimligi oturma odasına aldım. Pantolonu çıkardık. Öyle gezip tuvaleti gelince lazimliga yapıyordu. Biraz tuhaf ama başarıya giden yolda her şey mübahtir 😊 kendi de pantolon giymek istemiyordu zaten. Normal rutine oturdu konusmuyordu ama tuvaletinin geldiğini söyleme yolu bulmuştu. Epey bir lazimlikla idare ettik sonra alıştırma turları atıp klozete yönelttik. Iste tuvalete dökerken yanımda goturuyordum hadi bana yardım et diye. Dökerken el salliyorduk ardından öpücük atıyordu. Adaptör aldık klozete şimdi sıkıntı çıkarmadan tuvaletini yapıyor.

Hazır olmadığı zamanda ısrar etmek sadece bağınızı zayıflatır diye düşünüyorum.
Zaten kendileri sinyal veriyor olumlu yada olumsuz. Ama başladıysanız bir defa devam ettirin artık.
Birde kozmik olarak başlangıç günleri oluyor. Daha kolay kazanılıyor alışkanlıklar. Araştırmanızı tavsiye ederim.
İlk defa duydum öyle bişey
Google yazdım ama bulamadım,tam olarak ne yazmam gerekiyo acaba
Kuzım 23 aylık,şimdiden bende biraz arastırma yapıyorum.belkş bu kozmik günde işimize yarar

İlk defa duydum öyle bişey
Google yazdım ama bulamadım,tam olarak ne yazmam gerekiyo acaba
Kuzım 23 aylık,şimdiden bende biraz arastırma yapıyorum.belkş bu kozmik günde işimize yarar
Ayın konumuna göre günler oluyor. İnstada kozmikbakımblog var, aynı zamanda blog’u da var. Detaylı bilgiler orada yazıyor :)

Back
X