İncilay'ın Sağlıklı Beslenme Günlüğü

incilayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
108
8
96
35
Bilecik
Merhaba hanımlar :3:
Ben ömrüm boyunca yani 14-15 yaşlarından beri hiç istediğim kiloda olmadım. Hem ergenlik hem yüksek doz kortizon derken epey şiştim. Bir de üstüne koşuşturmalar, eğitim, iş arama süreci derken kilo vermeye çalıştıkça da hep çuvalladım maalesef...
Diyetisyene de gittim listelerim var ama ilk zamanlar kısa süreli motive oluyordum biraz uyguladıktan sonra bırakıyordum.
Şimdi ise çalışıyorum, işten eve evden işe... Kendime zaman ayırıp özen göstermek ve artık daha zayıf olmak istiyorum. Elimden geldiğince güzel giyinmeye, bakımlı olmaya çalışıyorum ama biraz daha zayıf olsam sanırım istediğim kıyafetleri almak daha kolay olacak.
Önceleri kkyı takip ediyordum ve diyet topiklerini de okumuşluğum var, kendime ait bir zamanlar günlük de tutuyordum ama tabii insan kendini tek başına çok motive edemiyor.:1: Ben de burada paylaşmaya karar verdim. Ve baktım herkes grup grup olmuş günlüklerde paylaşım yapıyor ben de bir günlük açmak istedim. Burada imkan buldukça günlük ne yediğimi, ne kadar su içtiğimi, yaptığım sporu, öğrendiğim püf noktaları ve diyet önerilerini paylaşacağım sizlerle...
Şimdilik bu kadar...
Ne diyelim hakkımda hayırlısı olsun, inşallah 2014 yazına zayıf bir kız olarak gireceğim. :kkk:

Son düzenleme:
Bu arada ;
Boy - 1,55cm
Kg - 82-83kg

Hedef1- 70kg (Uçuk hedefler koyup motivasyonumu kaybetmek istemediğimden öncelikle ulaşabileceğim hedefler koyup o hedefe ulaşınca yeni hedefler belirlemenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.)

Pazartesi'den Pazartesi'ye tartılıyordum ama burada herkes Cuma tartılıyor bakalım yarın tartıya çıkarım tartı günü henüz belirlemedim:44:

Son düzenleme:
İyi akşamlar günlük :3:
Bugün çok çok geç kalktım öyle ki işe bile geç kaldım:14: Rezillik ötesi...
Neyse... Akşamdan peyniri suya koydum, domatesi yıkadım sadece ekmeğin arasında yerleştirip sandviç yapması kalmıştı ama sabah gecikince yapamadım bir lokma peynir attım ağzıma. Ananas almıştım onun da bir kısmını kesip soymuş, yıkayıp hazırlamıştım onu çantama attım ve kahvaltım ananas oldu. Çok istediğim gibi bir başlangıç yapamadım, tartıya da çıkmadım. :50:

Bir de sabah iyi ki tartılmamışım malum günlerdeyim ve vücudum öylesine ödem toplamış ki... Eteğin bel kısmı bile sıktı ki normalde biraz boldu. :15:

Son düzenleme:
Sabah 8:30'da kalktım. Normalde su içerim ama bu sabah içtim mi emin değilim:44:

Kahvaltı - 9:15 (Tam kahvaltı da sayılmaz ya...)

• 3-4 dilim ananas (elma gibi dilimledim miktarı da yaklaşık 100gram)

Öğle - 12:15

• 1 kase domates çorbası
  • 2 parça tavuk
  • 1 bardak ayran
  • 1 tabak salata (yağsız- az sirkeli)

Ara - 16:00

• 100 gram ananas (kalan yarısını yedim)

Akşam - 18:30

• 2 dilim light tost ekmeği
  • 1,5 dilim az yağlı beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı+1 tatlı kaşığı salçayla yaptığım sos

Akşam uğraşamadım hatta markete uğradım yiyecek bir şey almadan çıktım. Hadi dedim nasılsa uyamadım canım da herşeyi istiyor malum regl durumundan... Ama yok dedim salçalı ekmek ye bu kaçamaklardan iyidir dedim öyle de yaptım ama en azından sağlıksız abur cubur yememiş oldum. Ha sadece 1 lokma reçelli ekmek yedim onu da markette tanıtım yapıyorlarmış arkadaş da vardı, iş yerinden bir büyüğümüz ısrar edince bir şey diyemedik. Yoksa yemeyecektim.

İşte 3-5 bardak kadar şekersiz açık çay içtim su 1lt ancadır pek içemedim yaaaaa bugün:26:
Bu arada kendime bugünlük çikolata sözü verdim onu da sıcak çikolata yaparak değerlendireceğim. Yarın ise güzel bir güne güzel bir beslenme planıyla merhaba diyeceğim.:16:

Sıcak çikolatayı da içtim gerçi canım daha fazlasını istiyor :26:
1 büyük bardak yarım yağlı sütle yaptım sütü de kaynara yakın ısıttım
Yağlı süt içemiyorum genelde yarım yağlı alıyorum birkaç gün önce yağsız süt aldım dolaptaki bitince ondan içerim

Merhaba günlük... :3:
Bugün malum hafta sonu ve biraz tembellik yapmak istedi canım. :) 12de kalktım kahvaltı olarak da nesfit yedim. Hem hafif hem de pratik diye...
Bu arada tartı yüzüme gülümsedi:1:
Bildirim günümü Cumartesi olarak ilan ediyorum:kkk:

Bildirim : 82,1kg (83lerde çıkacağım diye korkmuştum)

Bir de bugün ölçülerimi aldım geçen ayın 9unda ölçmüşüm bel ve baseni. Hatta geçenlerde de ölçecektim vazgeçtim ayda bir kez aynı günde alayım ölçülerimi diye.

Bel - 87cm
Basen - 118cm

Zamanla tablo şeklinde de eklerim inşallah...

Sabah kahvaltısı tamam da, yemeğe ne pişirsem derdi var şimdi de :44:
İnsan sağlıklı beslenmeye çalışınca mı acaba kafası böyle zararlı yiyeceklere meyleder? Allah'tan evde abur cubur yok çıkardım hayatımdan. Sadece 3ü 1 arada hazır kahve, şu yeni çıkan porsiyonluk sütlü Türk kahvesinden bir de 1-2 paket sıcak çikolata var. Hepsi de aslında işte içmek için alınmıştı. Arkadaşlarla kahve canımız çektiği oluyor ara sıra, o zaman yapıyoruz.
Şimdi evi toplama vaktiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:36::36::36:
Temizlik yapmam lazım, ütüler birikti geçenlerde çamaşırlar yıkandı ama hafta içi yapamıyorum ancak işte giyeceklerimi hazırlıyorum gerisi kalıyor. Onları halletmem lazım.
Sonra görüşürüz günlükkkkkkk ve sevgili kk :3:

Merhaba günlük... :3:
Bugün hiç istediğim gibi olmadı temizlik yaparken baktım ki zaman geçmiş acıkmışım. Evde de bir şey yok sadece pırasa vardı ama benm canım istemedi. Kısır mı yapsam dedim yeşillik yok ben de buzluktan sigara böreği çıkarttım az yağda kızarttım yanına da bir büyük bardak süt içine de sıcak çikolata koydum:36:
Aslında ne zamandır börek yemek istiyorum şöyle tepsi böreği ama vazgeçiyorum her seferinde...
Yarın sabah pırasayı pişirip peynirle mi yesem ne yapsam? Hani börek içi gibi olur:44:

Son düzenleme:
merhaba canım, hayırlı olsun günlüğün, kilomuz boyumuz yakın senle.. takipteyim o yüzden... bir de yaşını merak ettim ama sanırım sen benden gençsin, çok daha güzel verirsin... kolay gelsin..

merhaba canım, hayırlı olsun günlüğün, kilomuz boyumuz yakın senle.. takipteyim o yüzden... bir de yaşını merak ettim ama sanırım sen benden gençsin, çok daha güzel verirsin... kolay gelsin..

Merhaba canım hoş geldin topiğime :3:
Yaşım 27 ama çabuk veremiyorum sorun orada... Vermeye çalıştıkça 80lere çıktım zaten. Kortizon kullanıyorum canım hormonal nedenlerden dolayı...

Merhaba canım hoş geldin topiğime :3:
Yaşım 27 ama çabuk veremiyorum sorun orada... Vermeye çalıştıkça 80lere çıktım zaten. Kortizon kullanıyorum canım hormonal nedenlerden dolayı...
geçmiş olsun canım, ama umutsuz olma ben vereceğine eminim, bizim topikte hipotroidi hastası 50 yaşında bir abla bile 10 kilo verdi 7 ayda.. azmin elinden bişey kurtulmaz..

geçmiş olsun canım, ama umutsuz olma ben vereceğine eminim, bizim topikte hipotroidi hastası 50 yaşında bir abla bile 10 kilo verdi 7 ayda.. azmin elinden bişey kurtulmaz..
Yapacağıma inanıyorum zaten tek başına beslenmeme dikkat ederek bile 1-2 kg verdim 1 ayda. Ama sporsuz olmaz leslieye başlayacağım en kısa sürede inşallah...
Desteğin için teşekkürler:34:

Yapacağıma inanıyorum zaten tek başına beslenmeme dikkat ederek bile 1-2 kg verdim 1 ayda. Ama sporsuz olmaz leslieye başlayacağım en kısa sürede inşallah...
Desteğin için teşekkürler:34:
tabi canım hemen başla, leslie çok güzel bir program.. bir süre sonra sonra pilatese başlarsın, sonrası da gelir zaten... hadi bakalım ikimizn de ilk hedefi 70.. bir an önce ulaşmak dileğiyle..

tabi canım hemen başla, leslie çok güzel bir program.. bir süre sonra sonra pilatese başlarsın, sonrası da gelir zaten... hadi bakalım ikimizn de ilk hedefi 70.. bir an önce ulaşmak dileğiyle..

İnşallah canım, bakalım hangimiz önce hedefe ulaşacağız?:1:
Ben de daha önce leslie ve arkasına pilatesten sıkılaşma hareketleri yapıyordum 5-10 dk
Biraz kondisyon kazanayım inşallah dediğin gibi arkası gelecektir.

İnşallah canım, bakalım hangimiz önce hedefe ulaşacağız?:1:
Ben de daha önce leslie ve arkasına pilatesten sıkılaşma hareketleri yapıyordum 5-10 dk
Biraz kondisyon kazanayım inşallah dediğin gibi arkası gelecektir.
dediğin gibi biraz kondisyon kazandıktan ve biraz da yükümü hafiflettikten sonra jillian yapmayı düşünüyorum belki zen de bana katılırsın birlikte yaparız.. ben daha önce yapmıştım, çok güzel ama biraz ağr bir program benim de bel fıtığım var ve bu kiloyla sakatlanma ihtimalim çok yüksek ama 70 in altına inince başlıycam inşallah..

merhaba cok iradeli baslamis gorunuyorsun benimde hedefim once 70 olmak sonrada 60 eger pes etmek yok diyorsan bu yarisa bende varim sen ne dersin kilom en son 76 idi boy 165

merhaba cok iradeli baslamis gorunuyorsun benimde hedefim once 70 olmak sonrada 60 eger pes etmek yok diyorsan bu yarisa bende varim sen ne dersin kilom en son 76 idi boy 165
Merhaba canım hoş geldin :3:
Tabii ki beraber devam edelim birlikten kuvvet doğar. :13:
Bu ara pek iradeli olduğumu düşünmüyorum ama düzene koyunca herşey daha iyi olacak yorumun için sağol:34:

Bu arada henüz liste falan yapmadım ama haftaya bildirim yapınca düzenleme yaparız olur mu?:34:

:nazar::ssz:tesekkur ederim hosbuldum
insallah bu sefer olacak acayip yoruldum kilo almaktan bir turlu olmuyor
ben bir liste yaptim kendime sanada uyarsa burdan paylasayim ayni listeyi yapalim istersen pazartesi sali ve carsamba oruc tutabilirim asure gunu oldugundan ama yinede liste disina cikmicam insallaha

Merhaba canım hoş geldin :3:
Tabii ki beraber devam edelim birlikten kuvvet doğar. :13:
Bu ara pek iradeli olduğumu düşünmüyorum ama düzene koyunca herşey daha iyi olacak yorumun için sağol:34:

Bu arada henüz liste falan yapmadım ama haftaya bildirim yapınca düzenleme yaparız olur mu?:34:

hangi gun tartilalim pazartesi mi cumami olsun pazartesi bana daha iyi oluyor haftasonu kacirmiyorum ama sen bilirsin canim buarada benim de yasim 31 evliyim oglum var sen evlimisin
buarada cepten girince yanlis gulumsemeler secebiliyogum ve acayip karmakarisik yazilar gelebilir

Günaydın, iyi Pazarlar... :3:
Canım ben evli değilim 27 yaşındayım. Yeni atandım işte 6 ay oldu. Ailemden ayrı yalnız yaşıyorum.
Ben de yıllardır diyetlerle zayıflamaya çalışmakla uğraşıyorum ama bu sefer son olsun ve ondan sonra sadece formumu korumakla uğraşayım istiyorum.
Tartıya eskiden Cuma çıkardım bu sefer Pazartesi diyete başladığımdan Pazartesi'yi belirlemiştim ama bu hafta Cumartesi tartıldım sen bilirsin bana ikisi de uyar. Hangisi senin için de uygunsa o günü bildirim gün yaparız. :34:
Listeyi de paylaş tabii ben de imkan buldukça elimdeki listeleri paylaşmayı düşünüyorum. Sonuçta belki okuyanlar da faydalanmak ister diye düşünürüm. Senin listen nasıl, diyetisyen mi vermişti?

Back
X