İncir kürünün içine havucu katmaya kaçıncı gün başlamalıyım?

ecesunaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
122
3
46
Zonguldak
arkadaşlar incir kürüne başladım ama içine kaçıncı günde havucu eklemeliyim bilmiyorum araştırdım ama bulamadım ben yaa.bilenler lütfen cevap bekliyorum :26:

canım adetin 12.gününden sonra karıştırıp içiyorsun. amacıda yumurtaları çatlatıyormuş.

arkadaşlar incir kürüne başladım ama içine kaçıncı günde havucu eklemeliyim bilmiyorum araştırdım ama bulamadım ben yaa.bilenler lütfen cevap bekliyorum :26:

canım en başında havuç koymaya başlıyorsun,çok eminim çünkü seda sayanın programında saraçoğlunu dikkatli bir şekilde izledim,netten sende izleyebilirsin,orada şöyle tarif etti( ki ben kendimde uyguluyorum şu an),8-9 tane kuru inciri yarım lt.suda 15 dk kaynatıyorsun,başka bir kapta 3 adet taze havucu doğrayarak yarım lt suda 20 dk.kaynatıyorsun sonra bunları birbirine karıştırıp sabah akşam aç karnına içerek 2 günde bitiriyorsun,dolapta muhafaza ederk 2 günde bir tazesini yapabiliyorsun.Bu kürü 25 gün yapıyorsun sonra 1 hafta ara verip tekrar ediyorsun.

canim saracoglunun sitesinde 8-9 kuru incir demiyor ama yarim liste suya 15-16 incir diyor...incir kurunu soyle vermis ordada:
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir.

hangisini yapicaz biz simdi kafam karisti...:44:

canım ben özellikle seda sayanın programında kendi ağzından dinleyip not aldım,kesinlikle doğru,7-8 tane incir yarım lt klorsuz suda 15 dk kaynatılacak,ayrı bir kapta 3 tane iri havuç 20 dk kaynatılacak sonra ılıyınca karıştırıp 2 günde tüketilip,tazesi yapılacak ve bu kür 20-25 gün yapılması gerek,ama bu havuçlu kürü adeti 35 günü geçen hanımlar için önerdi,yani çatlama sorunu olan kadınlar için,yani benim gibi bayanlar bu kürü yapmalı.

cok saol canim bunu soyledigin iyi oldu bende havuç koymayi dusunuyordum ama bana lazim degilmis demekki çunku hic gecikmem olmaz 28 gunde bir olur hep....tesekkur ederim cevap icin

kızlar benım adetımde 31 gunde ve duzenlı ben yapabılırmıyım bu kuru bıde ne zaman baslanıp ara verılmesı gerekıyor cvp lutfennnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…