induksiyon ocak alicam herkese dert oldu

imtihan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
147
16
118
Diğer
Uzun zamandir arastiriyorum , temizligi kullanim kolayligi ve goruntusunden dolayi induksiyon ocak almayi dusunuyorum, esim -annem cok elektrik harcar diyor , kullanan arkadaslarim asiri bir fark olusmadigini soyluyorlar, aranizda kullananlar varmi memnunmusunuz, elektrik harcamasi nasil?

Uzun zamandir arastiriyorum , temizligi kullanim kolayligi ve goruntusunden dolayi induksiyon ocak almayi dusunuyorum, esim -annem cok elektrik harcar diyor , kullanan arkadaslarim asiri bir fark olusmadigini soyluyorlar, aranizda kullananlar varmi memnunmusunuz, elektrik harcamasi nasil?

indüksiyon ocak nedir? cok merak ettim simdi.

Hımm baktım simdi ama siz buu yedek icin mi alacaksınız? Yani arada kullanmak icin mi?

Son düzenleme:
Devamli kullanmak icin yedek degil,duz elektrikli ocaklar gibi degil minimum enerjiyle hizli pisiriyor

açıkçası bana gereksiz bir ürün gibi geldi:26:
hem diyor ki eğer bu ocağı kullanmaya karar verdiyseniz evinizdeki pişirme ekipmanlarını da bu ocağa uygun olanlarla değiştirmeniz gerekiyor. her kabı ısıtmıyormuş..

Son düzenleme:
Bende kullandım hayır çok fark yoktu canım. Belki 5-10 lira fazladır ama ben hissetmedim. Çok daha hızlı pişiriyor yemekleri tabii.

Bende kullanoyorum pek fark etmiyo fiyata ama lezzet acisinda normal gazli ocakli daha iyi iste induksiyonun goruntusu de daha guzel ve temizligide oyle

Yeni mutfak alicam bu aralar bende celiskide kaldim induksiyon mu yoksa gazlimi karar veremedim

Induksiyon ocagim var ve hergün yemek pisirirken sükrediyorum, iyi ki almisim diyorum...
annemin normal düz elektrikli ocagi var, onda yemek yaparken anliyorum farki

cok hizli pisiriyor, en az elektrikle calisiyor cünkü tencereyle ocak arasinda olusan manyetik alandan enerjisini aliyor,
tencereyi kaldirdigin an ocak kapaniyor, cok isinmasina izin vermiyor cünkü cok isindigi zaman kendi kendini frenliyor ve tencerenin kendi isisini kullaniyor...
bende alirken tedirgindim biraz, napicam edicem diye... görevli kisi bana normal elekrikli ocak ferrari kadar harciyorsa, induksiyon vw golf kadar harcar dedi :1:

Cok tesekkur ederim kullanan birilerinden fikir almak cok iyi geldi, bende uzun suredir arastiriyorum , esim elektrik faturasinin cok gelecegini dusunuyor anlatmaya calisiyorum anlamak istemiyor...

Cok tesekkur ederim kullanan birilerinden fikir almak cok iyi geldi, bende uzun suredir arastiriyorum , esim elektrik faturasinin cok gelecegini dusunuyor anlatmaya calisiyorum anlamak istemiyor...

Gazli ocaga göre daha fazla harcar tabi, ama normal elektrikli ocaktan daha ekonomik oldugu kesin...
Ocaklarda maalesef enerji sinif verileri yok, o yüzden bi fikir sahibi olmak güc oluyor.
Buzdolabi alsan üzerinde A, A+ yaziyor, diyorsun aaa iyimis hemen alalim.. ama ocakta yok maalesef.

ben gercekten memnunum... tek sikayetci oldugum konu ocagin cok isindiginda kendi kendine frenlemesi... 2 tencere yemek yaptiginda sorun olmuyor, soguk olan bi ocaga aliveriyorsun ama 4 ocagindada tencere varsa ve hepsi bi anda frenliyorsa kendini sinir krizinin esigine geliyorsun cünkü yemeklerin alti kapaniveriyor, ocaklar biraz soguyana kadarda full kapasite calismiyor. (yaklasik 15 dakika)
Enerji tasarrufu icin biliyorum ama yinede ara ara sinir bozucu olabiliyor.
Induksiyon alirsan bu konuyu sor bence...

arceligin sayfasindan, belki fikir verir sana ve esine:

$Unbenannt.webp

Ben kullanıyorum ve çok memnunum.
Temizliği çok kolay. Çok hızlı pişiriyor. Pişirme isleminden sonra bi 15 dakika kadar sıcak tutuyor yemekleri. Elektrik konusunda da şunu söyleyebilirim diğer ocaklara nazaran hızlı pişirdiği için dengeleniyordur diye düşünüyorum.
Almanızı tavsiye edebilirim gönül rahatlığıyla.

bende indüksiyonlu aldım, çok memnunum. temizlik zaten hediyesi (:

Back
X