Bebek Beslenmesi İnek sütü alerjisi!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulru090

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
19
0
16
İstanbul
Herkese merhaba,
6 aylık kızım var. 4 aydan bu yana sütüm az geldiği için aptamil 1 mama kullanıyorum. Ek gıdalara da doktorumuz 4 aydan itibaren başlattı. Ancak son 4 gündür kakası sulu, mukuslu ve kanlı. Enfeksiyon şüphesiyle Dr. gittik. Tahlillerde enfeksiyon çıkmayınca Dr alerjiden şüphelenerek bizi gastrolojiye yönlendirdi. Endoskopide bağırsaklarda alerjik bir yapı gözlendi ancak biyopsi sonucu çıkmadı.doktorumuz büyük ihtimal inek sütü alerjisi dedi.

2 ay sonra alerji ortaya çıkar mı yoksa başka bir durum olabilir mi diye içim içimi kemiriyor bir yandan. Bu tip birşeyle karşılaşan arkadaşlar var mıdır bir fikir alayım diye açıkcası buraya sarıldım.

Şimdilik aptamil pregomin başladım. İshali kesildi gibi. Ancak onu da çok zor içiyor. Bu mamayı nasıl sevdirdiler bebeişlere bilmiyorum. Bilen varsa benimle tariflerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

Son düzenleme:
Bu alerjiden olan bebişler yok mudur??

UOTE=gulru090;31410395]Herkese merhaba,
6 aylık kızım var. 4 aydan bu yana sütüm az geldiği için aptamil 1 mama kullanıyorum. Ek gıdalara da doktorumuz 4 aydan itibaren başlattı. Ancak son 4 gündür kakası sulu, mukuslu ve kanlı. Enfeksiyon şüphesiyle Dr. gittik. Tahlillerde enfeksiyon çıkmayınca Dr alerjiden şüphelenerek bizi gastrolojiye yönlendirdi. Endoskopide bağırsaklarda alerjik bir yapı gözlendi ancak biyopsi sonucu çıkmadı.doktorumuz büyük ihtimal inek sütü alerjisi dedi.

2 ay sonra alerji ortaya çıkar mı yoksa başka bir durum olabilir mi diye içim içimi kemiriyor bir yandan. Bu tip birşeyle karşılaşan arkadaşlar var mıdır bir fikir alayım diye açıkcası buraya sarıldım.

Şimdilik aptamil pregomin başladım. İshali kesildi gibi. Ancak onu da çok zor içiyor. Bu mamayı nasıl sevdirdiler bebeişlere bilmiyorum. Bilen varsa benimle tariflerini paylaşırlarsa çok sevinirim...[/QUOTE]

benim oğlumdada çıktı 2 aylıkken anlaşıldı bizde neocate mama kullanıyoruz şu anda altı aylık yavaş ek gıdaya da başladım aynı sorunlar bizdede vardı ben emziriyordum benim aldığım süt ve süt ürünleri kestiler bu ay kontrolü var yenidentahlil yapılacak ozaman az var dedimişti bakalım çok zor herşeye dikkat etmek gerekiyor mamaya zaman alışıyorlar benim oğlum içmeden durmuyor ilk başta hiç içmezdi tükürüyordu vanilya şurubu diyorlar ama ben kullanmadım kendi alıştı

Son düzenleme:
arkadaşlar bizimde alerji sorunumuz çıktı.bebeğim4,5 aylık.bana yol göstermenizi rica ediyorum.mesajımı görünce lütfen haberleşelim.bana yazın sormak istediğim şeyler var.

arkadaşlar bizimde alerji sorunumuz çıktı.bebeğim4,5 aylık.bana yol göstermenizi rica ediyorum.mesajımı görünce lütfen haberleşelim.bana yazın sormak istediğim şeyler var.

Merhaba
Benim oglumda da 3,5 aylikken cikmisti. Simdi 2 yasinda. Zamanla geciyor ama beslenme aliskanligini oturtmak cok zor oluyor. Istediginizi sorabilirsiniz, yardimci olabilirsem ne mutlu:)

[QUOTED=Doga81;32687540]Merhaba
Benim oglumda da 3,5 aylikken cikmisti. Simdi 2 yasinda. Zamanla geciyor ama beslenme aliskanligini oturtmak cok zor oluyor. Istediginizi sorabilirsiniz, yardimci olabilirsem ne mutlu:)[/QUOTE]

Arkadasim ne gibi testler yapiliyor bu alerjiyi anlamak icin? Benim kizimda dogdugundan beri var ama hic test yapmadilar ben çikolata yiyince çok kizariyor kizimin yuzu

Benim Bebeğimdede oldu Tahlil Yaptım Ama enfeksiyon çıkmadı ama ben gastrolojiye fgitmedim ama ben antibiyotik kullandığım için olabilir dedi.Antibiyotik kesince ishalde kesildi Benim bebeğim hidrosofali hastası bu yüzden şant takıldı bilirmisiniz bilmiyorum İshal olması benim bebeğimin kötü bişey olmadığı sürece işime geliyo çünkü kabız olduğu zman şantın tıkanma ihtimali vr. Bu yüzden ben lavman kullanıyorum. Ben SMA devam sütü kullanıyorum. Bu mamayıda çok seviyor. ek besinde kullanmaya başladım.

Son düzenleme:
benim kızım 3 yaşında.6 aylıkken süt alerjisi teşhisi kondu.süt, peynir, yoğurt vs.hiç bişey yoktu.

mama olarak pregomin kullandık.ama asıl imdadımıza yetişen doktorumuzun tavsiyesiyle soya sütü oldu.

migroslarda satılıyor alpro marka soyalı içecek diye. bildiğiniz süt yerine kullandım.3 senedir bu sütle muhallebiler pudingler pastlar ve hatta dogumgünü pastası bile yapıyorum..kızım çok seviyor.(ben 1 yudum bile içemiyorum mesela sevmedim)doktorum hiç bir zararı yok aksine kalsiyum açısından çok zengin dedi.

bizimkinin alerji derecesi epeyce düştü.

mesela artık tarhana, yoğurt çorbası içiyor.pastalardaki pişmiş sütü tolere edebiliyor.

Allah yardımcınız olsun, buyüdükçe daha zorlaşıyor.Umarım iyileşir bebişleriniz.

Bende 6 aylik kizimdan supheleniyorum nasil nerde teşhis konuldu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar,uzun zaman gecmis yazdiklarinizin uzerinden ama belki bana bi akil verirsiniz.kizim 7.5 aylik,sut ve sut urunlerine alerjisi var,4 aylikken teshis konuldu,iki haftayi askin suredir neocate mamayi iciremiyorum icmek istemiyor,bahsettiginiz soya sutunu kizima icirebilir miyim acaba, bi de tadi nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…