• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnek Sütü Allerjisi

Benim bebeğimde de vardı. Deri bulgusu yoktu proktokolit ve uyku bozuklukları vardı. Çocuk allerji uzmanı ile takip etmiştik.
Önce bir liste verdi benim için hepsini kestik anne sütü + mama olarak gidiyorduk, mama aptamil pregomin syneo kullandık. Tadı kötü olduğu için bir cay kaşığı zeytinyağı ekliyordum doktor tavsiyesi ile. 3 hafta sonra gıdaları teker teker açmaya başladık orda farkettim mesela yumurtaya daha büyük tepki veriyormuş. Bence de eğer görmediyse mutlaka bir çocuk allerji ve immunoloji uzmanı görüşü alın. Kendiniz bulmanız çok zor olur sistemli ilerlemek lazım diyette.
Merhaba belirtileriniz tam olarak neydi

Siz dana etini de kesmiş miydiniz ?
Hayır ben süt ürünleri,kuruyemiş ve narenciyeyi kestim. Şu an süt diyetini açma aşamasındayım fırınlanmış ürünlerde tepki vermedi yoğurt çorbasında aşırı kusmamız oldu. Bugün doktora gidicez.Reflü ya da enfeksiyon seçeneklerini eledikten sonra yeniden diyete başlıycam büyük ihtimalle. 7 aylık olmak üzereyiz alerji devam.
Yeğenimin 14 ay sürmüştü alerjisi.Çoklu gıda alerjisi vardı ablam 14 ay patates salatası,zeytin ve kuzu etiyle beslendi. Diyet çok zor benim de desteğim yok bazı günler sadece zeytin ekmek yiyorum.

Hayır ben süt ürünleri,kuruyemiş ve narenciyeyi kestim. Şu an süt diyetini açma aşamasındayım fırınlanmış ürünlerde tepki vermedi yoğurt çorbasında aşırı kusmamız oldu. Bugün doktora gidicez.Reflü ya da enfeksiyon seçeneklerini eledikten sonra yeniden diyete başlıycam büyük ihtimalle. 7 aylık olmak üzereyiz alerji devam.
Yeğenimin 14 ay sürmüştü alerjisi.Çoklu gıda alerjisi vardı ablam 14 ay patates salatası,zeytin ve kuzu etiyle beslendi. Diyet çok zor benim de desteğim yok bazı günler sadece zeytin ekmek yiyorum.
Ben hiç kan çizgileri görmedim sadece döküntü ve kakada uzayan şeyler vardı bi de ıkınmalar acaba sadece bu alerji demek olabilir mi çünkü şuan herşeyi kestim ama yine de bazen yüzü ve boynu dizleri kızarıp dökebiliyor

Ya ben 14 günden fazladır herşeyi kestim ama bebeğimin döküntüleri 3 gündür yine arttı napıcam artık psikolojim bozuldu

Back
X