infertilite ve Penadur iğnesi

Melihasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
3
0
1
45
Eşim, 5 kardeşi var. En büyükleri erkek ve en küçüğüde kız. En büyüğü erkek hep yatılı okullarda olduğu için en küçüğü iğne vurulmayı sevmediği ve korktuğu için vurulmamışlar. Kayınpederim diğer 4 kız çocuğuna ilkokuldan 18'li yaşlara kadar bu penadur iğnesinden vurmuş. Bu 4 kardeşten 1 taneside biraz korktuğu için (bazen evin bir yerlerine saklanıyormuş...gibi) az vurulmuş.

Ben uzun zamandır araştırıyorum. Tek ortak nokta da birleştikleri yer bu panadur iğnesi. Bu 4 kardeşten en genç olanı aynı zamanda sadece bir-iki kez panadur vurulan kız birkaç tüp bebek tedavisi denemesinden sonra ikizi oldu. Diğer kardeşlerin 3'ü birkaç kez denedikleri halde çocuk olmadı.

Ayrıca özel zamanları hep ağrılı geçen bu 3 kardeşin çocukları onlarca kez tedavi,aşılama,ilaçlar,tüp bebek gördükleri halde bu panadur'un yan etkisi var olduğundan mıdır,nedir çocuk hiç olmadı.

Bu konuda çevremden de buna benzer bilgi aldım. Sizlerin veya duyanların bu siteye yazmasını rica ediyorum.

Ne iğnesi bu? Ne amaçla kullanılmış? Ne sıklıkla kullanılmış?

Acı verici ama çok güçlü bir antibiyotik. İnternette daha açıklayıcı bilgiler var ama hamileliğe engel yan etkileri ve mı bilmiyorum? Araştırılmalı. Uzman kimselerden yada bu gibi şikayeti olanlardan bilgi bekliyorum.

Back
X