İnfertilite

dostt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
29
0
36
İstanbul
Doktor Hanım İyi günler;2 yıldan beri çocuk sahibi olmak istiyoruz başarısız bir aşılama tecrübemiz var.Benim tahlillerimde ve HSG filmimde sorun olmadığı söylendi.Eşimin smen analizi sonucu Sperm kons. 23.4
Hareketlilik(a+b+c) 53.4
il.hızlı hareketlilik(a) 5.1
il.yavaş hareketlilik(b) 20.9
Yerinde hareketlilik(c) 27.4
Hareketsizlik(d) 46.6
motil sperm kons. 12.5
hızlı hareketli(a) 1.2
yavaş hareketli(b) 4.9
Fonksiyonel sperm kons. 2.8
hız 5
tüm sperm 46.8
hareketli sperm(a+b+c) 25
ileri hareketlilik(a+b)12.2
fonksiyonel sperm 5.6
ULTRASON SONUCU:Solda valsava manevrasıyla pampiniform pleksus ven çapları 2,5 mm'ye ulaşmakta olup reflü gözlenmiştir(Grade 1 varikosel) Bu sonuçlar ışığında eşim ameliyat olursa normal şekilde gebelik sağlanırmı.varikosel ameliyatını önermiyen doktorlar var kafamız çok karıştı ne yacağımızı bilmşiyoruz.

Merhaba hayır varikosel operasyonu kesinlikle önermem. Infertilite klinikleri sizi doğru şeklide yönlendirebilir. Bana ulaşmak isterseniz bahceci kliniğinden rahatlıkla arayabilirsiniz. Sevgiler.

Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Eşimin gittiği ünlü bir profösör ameliyat sonrası normal yolla çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi.varikosel ilerliyen bir hastalık değilmi ileride kısırlığa ve ağrılara sebep olcakmış ileride sorun yaracaksa neden önermiyorsunuz.

Ben ürolog değilim ama bildiğim şu ki ıkınma yani valsalva manevrasından sonra sağlıklı erkeklerde bir grade 1 varikosel olabilir. Burada durumun derecesi ve kişinin ağrı şikayeti öenmlidir. Eşinizi ille ameliyat ettirmek istiyorsanız ve profosör doktorunuz da buna böyle karar verdiyse elbette ki yaptırınız. Ben tüp bebek tedavileri içindeki bakış açımızı belirttim. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…