İngilizce Konuşamamak..

Ben yardımcı olabilirim, yarın son finalim var sonra vaktim olacak. Çok isteklisiniz kayıtsız kalamadım. yalnız saat farkı nasıl halledilir onu bilemiyorum.

Teşekkür ederim.... :) Bilemiyorum ki, hangi ülkedesiniz, saat farkı açısından sordum :)

Hanımlar merhaba,

Sorunum basit. İngilizce konuşamıyorum.
Bir dönem kursa gittim, konuşma dersleri vardı, az biraz toparladığımı sanıyordum ama yanılmışım.
Şuan dışarıdan konuşma derslerine katılmak için yüksek bir meblağ istiyorlar, bende oraya gitmek istemiyorum.
Başka bir kurs buldum, ücretleri makul, muhtemelen başlayacağım. Konuşma kulübü diye bir yer. Ama beni yönlendirebileceğiniz İstanbul sınırları dahilinde uygun fiyatlı ve kısa sürede çözüm almamı sağlayacak kurs, ya da herhangi bir yöntem varsa çok mutlu olurum.

Yurt dışına gitme imkanım yok. Kendi çabamla, küçük bir bütçeyle kısa sürede ilerletmem lazım. Diğer konularda sıkıntım yok, üniversitede eğitim dili İngilizceydi zaten. Yorumlarınızı, önerilerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.

Shining ayni sorun bendede mevcut. Gecen hocamla konustum bana dedigi sey tek yapman gereken ingilizce dusunmek dedi. Cunku boylelikle beyin otomatikmen pratiklesiyomus ve konusurken zorlanmiyomus. Gecen 10 dakika dusundum ve ing konusan biriyle inanilmaz rahat iletsim kurdum. Bence sende dene yararini goreceksin:)

Hanımlar merhaba,

Bir dönem kursa gittim, konuşma dersleri vardı, az biraz toparladığımı sanıyordum ama yanılmışım.
Şuan dışarıdan konuşma derslerine katılmak için yüksek bir meblağ istiyorlar, bende oraya gitmek istemiyorum.
Başka bir kurs buldum, ücretleri makul, muhtemelen başlayacağım. Konuşma kulübü diye bir yer. Ama beni yönlendirebileceğiniz İstanbul sınırları dahilinde uygun fiyatlı ve kısa sürede çözüm almamı sağlayacak kurs, ya da herhangi bir yöntem varsa çok mutlu olurum.

Yurt dışına gitme imkanım yok. Kendi çabamla, küçük bir bütçeyle kısa sürede ilerletmem lazım. Diğer konularda sıkıntım yok, üniversitede eğitim dili İngilizceydi zaten. Yorumlarınızı, önerilerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.

Canım,bir ingilizce öğretmeni olarak sana tavsiyem,evde ya da yalnız başınayken kendi kendine ingilizce konuş.Düşünmeden,ne söylediğini farketmeden devamlı konuş.Ve ne olursa olsun hergün az da olsa ingilizce hikaye oku.Okumakla ne alaka diyeceksin,ama okumak daha hızlı düşünüp daha rahat konuşmanı sağlayacaktır.Ben şimdi öğrencilerime sınıfta ingilizce konuşturuyorum.Düşünmeyin sadece konuşun diyorum.Aynı zamanda hemen her derste mutlaka bir kısa masal okutturuyorum.İnanılmaz gelişim gösteriyorlar.Herhangi bir sıkıntın olduğunda bana ulaşabilirsin :)

Hanımlar merhaba,

Ingilizce olup ingilizce alt yazılı diziler izleyin. Ingilizce kitapları sesli okuyun bence faydası olur

Kurs olarak dialog diye bir kursa gitmiştim ben Fatih te ama ta 13 yıl önce. hala var, gidenler memnun bildiğim kadarıyla. Benim temelim zaten vardı, orada native speaker hocalarla konuşmak çok faydalı olmuştu. Dil algın tense leri öğrenmekten iletişim kurmaya atlıyor. Bir de english time dan da memnunlar. Bu kursların yalnızca speaking club ları da oluyor. Maliyetleri de çok yüksek olmuyor.araştırabilirsin.
Ama ben asıl konuşma olayını yurt dışında çözdüğüm için aklıma buradan yapılacak çok şey gelmiyor. Fakat dil yine de kullanılmadıkça köreliyor. Bunlar için benim çözümüm yabancı dizi izlemek. en azından boş vakitlerinde, evde yemek hazırlarken ya da ütü yaparken bile dinleyebiliyorsun. Bir diziyi mesela 20 gün izledin, o kadar ingilizce dinleyince zaten temelin varsa ingilizce ye adapte oluyorsun ve tekrar ingilizce düşünmeye başlıyorsun. Mad men, friends, vikings, suits, breaking bad falan, ilgi alanına göre sevdiğim dizileri ingilizce için takip ediyorum. Bir başlangıç olabilir senin için de.

Hanımlar merhaba,

Ben eskiden beri yabanci muzik dinlemeyi ve yabanci dizileri takip etmeyi cok severim Ingilizcem bu sekilde bayagi gelismistir . Hatta dizilerde gunluk konusma dili oldugundan zamanla beynine kaziniyor hatta ve hatta cok akici Ingilizcesi olan biri karsinda konusurken bile goze batiyor mesela meshur whatsapp , vatsap vatsap der dururuz halbuki vas epp diye okunur , inan dizi izleye izleye yerlesti bircok sey . Surprizimi sona sakladimm Ingilizcemi cocuklugumun oyunu The Sims e borcluyum bilenler bilir :KK51: diger sekmemde duruyor simdi bile oyun ahhahahhaa:KK70:

Açıkcası Interpals bu konuda çok faydalı oldu bana. Orta doğu ülkelerini Türkiye de dahil bloklarsan biraz daha rahatlarsın sitede. Saçma sapan tiplerde var ama çok düzgün kişilere de rastlamak mümkün. Bende senin gibiydim, geçtiğimiz yıl ingilizce konuşun dedikleri bir iş görüşmesinde bildiğin takıldım kaldım, özgüvenim yerle bir oldu.

Fakat hırs yaptım altyazılı ingilizce dizilere sardım. Özellikle Supernatural günde 2-3 bölüm izliyordum :) 10 sezonluk dizi izle izle bitmiyor. Sonra Interpals'da çok düzgün bikaç kişiyle tanıştım. Yazıştım, konuştum çekingenliği yendim, anadil konuşanları duya duya aksanım da düzeldi.

O iş görüşmesinden 4-5 ay sonra tanınmış bir yabancı bir markanın iş görüşmesine gittim ve şakır şakır konuştum. Evime çok uzak olmasına rağmen 7 ay o işte çalıştım, son dönemde hemen hemen sırf ingilizce konuştum, patronlar yabancı, müşteriler yabancı (ABD ağırlıklı). O iş deneyimi, diziler ve skype konuşmaları sayesinde 1.5 sene önce tıkanıp kaldığım ingilizceyi şuan gayet rahatça kullanıyorum. Ne konuşma kursuna gittim ne başka bir dil kursuna. Sizde bu tarz pratiklerle bir kaç ay sonra baya rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Back
X