İngilizce öğrenmeye nereden başlamak gerek ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
Merhaba hanımlar :3:
Kursa gitmedim şimdiye kadar hiç..
Hazırlık falanda okumadım..
Yine de çok kötü bi seviyede değil ingilizcem.. milyon tane izlediğim yabancı dizilerin etkisi çok oldu bunda diyebilirim :9:
Bi de çok severim merakım var ingilizceye derslerini gördüğüm süre içinde baya geliştirmiştim kendimi sonra uzun bi süre ara verdim..
Seneye kursa gitmeyi düşünüyorum.. Ama kursa gitmeden önce bu yaz evde kendi kendime bildiklerimi hatırlamak ve biraz daha üstüne bişiler katmak istiyorum.
Sizce nerden başlamam gerekiyor.
Kelime ezberlemek falan diye düşündüm ama sizinde fikirlerinizi almak istedim belki daha iyi yollar vardır..
Akıcı bi şekilde ingilizce konuşmak değil derdim sadece sınavlar için grammer bilgim olsun yeterli ŞİMDİLİK.
Evet fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum bu yaz tatilimi boş geçirmek istemiyorum :21:
Haa bide ingilizce bilen arkadaşlar nasıl nerde ve ne kadar sürede öğrendiler bunu da yazarlarsa bana örnek olmuş olurlar teşekkür ediyorum :16:

Uzmanlık alanım :*
Canim yds yayinlarini oneririm ben onunla hazirlandim lys5e ve cok iyi sonuc aldim hem turkce anlatiyor senin acindan aciklayici olur hem de guzel akici anlatiyor. Yds yayinlarinin setini alip bu yaz evde kendin calisabilirsin. Sonra els dergilerine gecebilirsin biraz daha pahalidir fiyat olarak ama ogretiyor kesinlikle. Kafana takilan birsey olursa yardimci olurum

Uzmanlık alanım :*
Canim yds yayinlarini oneririm ben onunla hazirlandim lys5e ve cok iyi sonuc aldim hem turkce anlatiyor senin acindan aciklayici olur hem de guzel akici anlatiyor. Yds yayinlarinin setini alip bu yaz evde kendin calisabilirsin. Sonra els dergilerine gecebilirsin biraz daha pahalidir fiyat olarak ama ogretiyor kesinlikle. Kafana takilan birsey olursa yardimci olurum

aa süper oldu yanımbaşımdaymış yardımcı olacak :1:
yarın ilk fırsatta kitapları temin edeyim başlıyım
teşekkür ediyorum canım takıldıgım yer olursa ulaşırım sana :21:

Canım ben üniversite hazırlıkta öğrendim ingilizceyi. Üniversitemde dersler yüzde yüz ingilizce bu şekilde ilerlettim. Bir de yabancı birçok arkadaşım var tabii. Bence kelime ezberlemekten ziyade birkaç hafta gramer çalışın. Daha sonrasında orta seviye bir romana başlayın çok zor olmasın, sizi sıkmasın. Kelime öğrenmeyi o şekilde yaparsınız. Direkt açıp ezberlenen kelimeler kalıcı olmuyor, unutuluyor. Kelime dağarcığı açısından ingilizce kitap ve dizi-film öneririm. İngilizce subtitle seçeneğiyle. Altyazısız değil ingilizce altyazılı izlerseniz kelimeleri öğrenirsiniz.

Ha bir de hazırlık hocalarımın tavsiye etmediği ve gördüğü zaman ciddi anlamda sinirlendiği tek şey ingilizceyi türkçe anlatan kitaplardı. Yarın hemen alayım demişsiniz ama ben de tavsiye etmem, hazırlık hocalarım sayesinde advanced düzeydeyim ve toefl tarzı sınavlardan da oldukça yüksek aldım. O şekilde başlarsanız çok zorlanırsınız. Türkçe anlatımlı kitap almayın derim ben.

Ha bir de hazırlık hocalarımın tavsiye etmediği ve gördüğü zaman ciddi anlamda sinirlendiği tek şey ingilizceyi türkçe anlatan kitaplardı. Yarın hemen alayım demişsiniz ama ben de tavsiye etmem, hazırlık hocalarım sayesinde advanced düzeydeyim ve toefl tarzı sınavlardan da oldukça yüksek aldım. O şekilde başlarsanız çok zorlanırsınız. Türkçe anlatımlı kitap almayın derim ben.

canım teşekkür ederim önerilerin için
seviyene de maşallah ben advanced olana kadarr ohoo :9:
konumda da yazdım zaten yabancı dizi çok izlerim gerçekten bana çok katkısı oldu izlemeye devam edicem
roman olayı çok mantıklı geldi o şekilde zaten anlamadıgım kelimeleri mecbur açıcam bakıcam ve ezberlemem daha kolay olcak
çok sağolll :16:

canım teşekkür ederim önerilerin için
seviyene de maşallah ben advanced olana kadarr ohoo :9:
konumda da yazdım zaten yabancı dizi çok izlerim gerçekten bana çok katkısı oldu izlemeye devam edicem
roman olayı çok mantıklı geldi o şekilde zaten anlamadıgım kelimeleri mecbur açıcam bakıcam ve ezberlemem daha kolay olcak
çok sağolll :16:

Rica ederim:16: Hangi şehirdesin bilmiyorum ancak Odtünün dil kurslarını tavsiye ederim. Dil eğitimini Türkiyede tek geçerim. Dizileri de ingilizce alt yazıyla izle dediğim gibi. Hazırlıkta haftada bir gün ful dizi günümüzdü misal, how i met your mother izletiyorlardı ingilizce altyazılı:)

Rica ederim:16: Hangi şehirdesin bilmiyorum ancak Odtünün dil kurslarını tavsiye ederim. Dil eğitimini Türkiyede tek geçerim. Dizileri de ingilizce alt yazıyla izle dediğim gibi. Hazırlıkta haftada bir gün ful dizi günümüzdü misal, how i met your mother izletiyorlardı ingilizce altyazılı:)

bulundugum şehirde Odtünün kursu yok maasef
how ı met your motheri yarıda bırakmıştım öleyse ona başlıyım ben :62:

:16::16:

bende kursa gıttım ama sonrasında kıtap yuzu acmadıgım ıcın bazı kısımları unuttum yenı kıtap aldım essentıal grramer ın use ısmı tavsıye ederım cok cok guzel bı kıtap:31::31:

aa süper oldu yanımbaşımdaymış yardımcı olacak :1:
yarın ilk fırsatta kitapları temin edeyim başlıyım
teşekkür ediyorum canım takıldıgım yer olursa ulaşırım sana :21:

Canım ben sen şimdilik oyle bir gramer oğreneyım falan dediğin için Yds onerdim, yds turkçe anlatır daha iyi kavrayabilirsin diye. Yoksa tabi ki her İngilizceci ingilizceyi İngilizce anlatan kitaplar tercih eder. Ki doğru olan da budur. Ama ben şu anlık daha iyi kavrayabilmen için söylemiştim. Öyle yazmış da bir arkadaş. Ben de aynı fıkırdeyım.

Bunun dışında Betty Azar'ın gramer kitapları çok iyidir, Boğaziçi hazırlıkta bu sene onu kaynak olarak kullandık, Beginner arkadaşlarım 2 dönemde intermediate oldu. Düşün :1: İngilizce olarak anlatır bu kıtaplar ama seviye seviyedir ve ben cok memnun kalmıstım, bulundugun sehirde yoksa sana buradan temin edip gönderebilirim düşünürsen :34:

Bunun dışında kitap okurken sana gerekli olan kelimeleri öğrenmen zaman alır, tabi ki kitap okumak cok önemlidir ama Academic vocabulary ezberlemelisin, bunun icin internetten academic word list bulabilirsin veya essential academic vocabulary kitapları alabilirsin, inan cok daha fazla faydası olur kitap okumaktan :34:

İyi çalışmalar :16:

Son düzenleme:
Canım ben sen şimdilik oyle bir gramer oğreneyım falan dediğin için Yds onerdim, yds turkçe anlatır daha iyi kavrayabilirsin diye. Yoksa tabi ki her İngilizceci ingilizceyi İngilizce anlatan kitaplar tercih eder. Ki doğru olan da budur. Ama ben şu anlık daha iyi kavrayabilmen için söylemiştim. Öyle yazmış da bir arkadaş. Ben de aynı fıkırdeyım.

Bunun dışında Betty Azar'ın gramer kitapları çok iyidir, Boğaziçi hazırlıkta bu sene onu kaynak olarak kullandık, Beginner arkadaşlarım 2 dönemde intermediate oldu. Düşün :1: İngilizce olarak anlatır bu kıtaplar ama seviye seviyedir ve ben cok memnun kalmıstım, bulundugun sehirde yoksa sana buradan temin edip gönderebilirim düşünürsen :34:

Bunun dışında kitap okurken sana gerekli olan kelimeleri öğrenmen zaman alır, tabi ki kitap okumak cok önemlidir ama Academic vocabulary ezberlemelisin, bunun icin internetten academic word list bulabilirsin veya essential academic vocabulary kitapları alabilirsin, inan cok daha fazla faydası olur kitap okumaktan :34:

İyi çalışmalar :16:

detayına kadar yazmışsın canım benim çok sağoll
kitap almaya çıktıgımda şu söylediğin Betty Azar'ın kitaplarına bakıcam mutlaka
tekrar tekrat teşekkürler :21: :16:

Aynı konudan mustaribim sayılır
İngilizcemi geliştirmem gerekiyor 3 yıl sonunda TOEFL sınavına giricem
Bu siteden biri önermişti
Voscreen diye bir site bu benim çok işime yarıyor ve hiç sıkmıyor
Bide ingilizcevi diye bir site var voscreen kadar eğlenceli değil ama gramerler işime yarıyor ikisinede bak derim

detayına kadar yazmışsın canım benim çok sağoll
kitap almaya çıktıgımda şu söylediğin Betty Azar'ın kitaplarına bakıcam mutlaka
tekrar tekrat teşekkürler :21: :16:

Aa arkadaş Betty Azar yazmış ben de adını hatırlamaya çalışıyordum. Al bunu kesin:34:

ben ingilizce ile üniversite hazırlıkta tanışmıştım, önceden bir ingilizce geçmişim olmamıştı. hazırlık sınavını atlayamayınca marmara dil merkezine gittim, istanbulda bir kurs ve çok memnun kalmıştım. hala da irtibatı kopartmadım kursla. ielts için üniversiteyi bitirince yine aynı kursu tercih ettim ve çok şükür gayet güzel bir ielts puanı yaptım. başka illerde şubesi yok ama istanbul için ise kesinlikle tavsiye ederim. internet sitesinde ayrıca ücretsiz dersler var. bir de şarkılar ile ingilizce pekiştirmesi yapılsın diye bir blog yapmışlar gayet faydalı. http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/icerik/84/ucretsiz-dersler ve http://sarkilarlaingilizceogren.blogspot.com.tr/ linkleri. ben özellikle blogu çok kullanıyorum, hoşuma gitti. ondan paylaşmak istedim.

Merhaba hanımlar :KK3:
Kursa gitmedim şimdiye kadar hiç..
Hazırlık falanda okumadım..
Yine de çok kötü bi seviyede değil ingilizcem.. milyon tane izlediğim yabancı dizilerin etkisi çok oldu bunda diyebilirim :KK9:
Bi de çok severim merakım var ingilizceye derslerini gördüğüm süre içinde baya geliştirmiştim kendimi sonra uzun bi süre ara verdim..
Seneye kursa gitmeyi düşünüyorum.. Ama kursa gitmeden önce bu yaz evde kendi kendime bildiklerimi hatırlamak ve biraz daha üstüne bişiler katmak istiyorum.
Sizce nerden başlamam gerekiyor.
Kelime ezberlemek falan diye düşündüm ama sizinde fikirlerinizi almak istedim belki daha iyi yollar vardır..
Akıcı bi şekilde ingilizce konuşmak değil derdim sadece sınavlar için grammer bilgim olsun yeterli ŞİMDİLİK.
Evet fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum bu yaz tatilimi boş geçirmek istemiyorum :D
Haa bide ingilizce bilen arkadaşlar nasıl nerde ve ne kadar sürede öğrendiler bunu da yazarlarsa bana örnek olmuş olurlar teşekkür ediyorum :KK16:

Orta düzey bir Grammar kitabıyla başlayın konu çalışmaya..

Back
X