İngilizce öğretmenlerim yardımlarınıza ihtiyacım var :)

jacqualine

hayat onunla başladı...
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
63
0
96
merhabalar hepinize :) ben gazi üniversitesinde ingilizce öğretmenliği okuyorum ve materyal dersim için fikirlerinize ihtiyacım var... çocuklara herhangi bir konuyu materyalle öğretmem gerekiyo. hem konuları hemde materyali ben hazırlamak zorundayım. aklımda olan bir kaç konu var : 4. snıflar için---> new friends, my classroom, my clothes, body parts 5. sınıflar için---> countries, cities, farm life, health problems 6. sınıflar için---> family, traffic rules, holidays, games/ sports, weather conditions, hobbies 7. sınıflar için---> interesting beliefs, fashion, technology, tales/legends, personal skills 8. sınıflar için---> friendship, dreams, personal goals
bu konular içinden hangisi yada hangileri daha kolay öğretilebilir ve ne çeşit bir materyal kullanmalıyım :44: aklınıza gelen ufak bi fikri bile belirtirseniz sevinirim. şimdiden çoook teşekkür ediyorum

hımmm birsürü şey üşüştü aklıma birden ama hemen ilk geleni yazıyorum canım (şu an çok vaktim yok) body parts hem çok eğlenceli hem de bir sürü materyal hazırlanabilir...kartondan kocaman elleri kolları ve bilimum uzuvları ayrılabilen bir kukula yapılabilir...bununla çocuklara bir sürü oyunlar üretilebilir...küçücük bir örnek; bir organı sınıfta bir yere saklanıp "where is my ...." oynanabilir (şimdi uydurdum) hımmmmm bende bir şarkı var onu gönderebilirim sana (özellikle kafa göz burun ve ağız öğretmek için) sen diğer organları ekleyip uzatabilirsin...

bir anda aklıma bu geldi eğer acil değilse biraz düşünüp tekrar yazarım sana canım şimdiden kolay gelsin...ben de Dil Tarih İngiliz dili edebiyatı mezunuyum bu arada ama yılllaaaaar oldu (2001 mezuniyetim) hacettepeden de formasyon almıştım...

Son düzenleme:

canım anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapıyorum bende. herşey görsel doğal olarak:) bi kaç fikir vereyim

renkli bi toy box yapıp içine oyuncaklar atabilirsin. teddy bear, ball, boat, doll

clothes konusunda bir poster yaparak stickerlar hazırlayabilirsin.

animals konusunda zorlanmazsın cat diyorum miyavlıyolar dog diyorum havlıyolar falan çok eğleniyor.

flashcardlar kullan kesinlikle. çocukların çok sevdiği oyunlar var. kelime twisterı oynuyoruz. yere atıyorm kartları birbirlerine söylüyolar kelimeyi ayaklar eller fln değişik şekillere giriyolar.

body parts konusunda head shoulders knees and toes şarkısı var youtubedan bulursun . head shoulders, knees, toes, eyes, ears, nose, mouth kelimelerinin hepsini bu şarkıyla öğreniyolar.

ayrıca yine youtubeda bir çok konuda çok güzel videolar var onları izletebilirsin.

renkler konusunda istop oynuyoruz. ingilizce tabi.. bahar geliyo dışarı çıkarma şansın olurmu çocukları bilmiyorum ama:)

fiiller konusuna da bayılıyolar arka arkaya hızlı hızlı sit down stand up turn around jump falan diyorum bayılıyolar.

aile konusunda aile ağaçlarını yaptık. bide mummynin ismi ne daddynin ismi ne brotherın varmı flan diye çaktırmadan sohbet etmeye çalştm. onda da hemen kaptılar.

bunlar her yaş grubuna uygulanabilcek şeyler. anaokulunda proje yapmak için fazlaca zamanımız oluyor koca bir farm yaptık mesela hayvanları koyduk ağaçlar yaptık falan ama senin ilköğretimde yapman zor tabi bu projeleri. belki bir fikir olur diye söyledim.aklıma gelenler kabataslak olarak bunlar.

yaşasınnn benim doktorum ayağıma geldi...ben yıllardır anadolu lisesinde çalışıyorum ve bir anaokulunda ingilizce öğreteceğim kendi başıma bişey yapmaya çalışıyorum acil yardıma ihtiyacım vaaarrr....

Son düzenleme:

teşekkürler canım fikirlerin için gerçekten çok hoş olur bu :) henüz acil deil eğer aklına yeni bişeyler gelirse tekrar yazmanı isterim tabii tekrar çok teşekkür ediyorum

harikasınn çok güzel fikirler verdin bana çok teşekkür ediyorum

harikasınn çok güzel fikirler verdin bana çok teşekkür ediyorum

Renkler konusunu balonlarla anlattım ben.Sınıfa bır suru renklı balonla girmiştim.Balonlarda sınıfımda uzun bir süre kaldı.

Clothes konusunda ise cocuklardan kıyafet getırmelerını ıstemıstım.Bende getirmiştim tabi.Panoya asmıştık.Sınıf bır ara pazar yeri gibiydi :)

Hayvanlar konusunu ise öğreteceğim hayvanların seslerini buldum.Winampten caldıkca caaaatt dooogg hep bir ağızdan.

Sımdılık aklıma gelenler bunlar.Yazarım daha geldikce

teşekkürler

countries, cities konularında
1.şehirleri flashcardlar şeklinde hazırlıosun(arkalarında küçük yumuşak yapışkanlar var ya onlardan olsun),
2.büyükçe bir kartonu harita şeklinde hazırlayıp ülkeleri çiziosun(tahtaya da çizebilirsin),
3. öğrencilerle birlikte şehir flashcardlarını uygun ülkelerin haritasına-yerine yapıştırıosun

basit ama eğlenceli ve akılda kalıcı

bi tane daha

bu bi oyun

1. öğrencilerden evlerinden kıyafet ve çamaşır sepeti getirmeleri istenir(çamaşır sepetini hepsinin getirmesine gerek yok kaç kişilik gruba oynatıcaksan o kadar sepet yeterli)
2. kaçar öğrenci yarıştırılacaksa o kadar sepet seçilir(mesela 3 ya da 5)
3. önce sepetlerin doldurulma işlemi için çocuklara instruction verilebilir mesela "put a JUMPER into basket 1" sonra her sepette aynı kıyafetlerden birer tane oluncaya kadar devam edilir,
4. 5 sepet de dolunca her bir sepet için bi yarışmacı seçilir,
5. sonra zaman tutarak öğrencilere kıyafetleri giymeleri için komut verilir mesela "wear the SOCKS" komut bir kere daha tekrarlanır ve öğrencilere 5-10 saniye zaman verilir ve diğer bir kıyafet için komut verilir.
6. bütün kıyafetler bitene kadar komut vermeye devam edilir. oyun sonunda üzerinde en çok kıyafet olan ve ilk bitiren şampiyon olur.
not: her öğrenci kıyafeti bulup giyene kadar beklenmez süreye dikkat edilir zaten amaç hemen anlayıp ayırt edeni şampiyon yapmaktır:)

bi de 7. sınıflarla ilgili sölim sonra kaçıorum
sormak istediğin bişey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım

mesela horoscopes konusu öğrencilerin daha çok ilgilerini çeken bi konu onunla ilgili bi vieo izleterek dersini işleyebilirsin ama sadece video koyup izletmek deil mesela şu video ya bakarsan anlatmak istediğimi daha iyi anlarsın
http://www.youtube.com/watch?v=UJkZonRua3c

videoda önce burçlar sayılıo, o kısımda herkesin hangi burç olduğunu öğrenmesini sağlarsın tek tek geçerek, sonra insanlarla burçlarını sorarak interview yapılıo ve "what is an aquarius like?" gibi ünitenin içinde faydalı olabilecek bi soru soruluo. her bir kişide durdurup sen de aynı soruyu sınıfa yöneltebilirsin yani "yes, who is aquarius?" "what is an aquarius like?" gibi ve çok interactive geçer ders:13:
şimdilik bu kadar

sana tavsiyem 4 ya da 5 lerden birinden konu seçersen daha kolay activity bulabilirsin çünkü yaş seviyesi arttıkça onlara uygun ve de ilginç bişeyler bulmak zorlaşıo haberin olsun

kolay gelsin

Son düzenleme:

çok teşekkür ediyorum güzel fikirlerin için bende 4 ve ya 5 den düşünmüştüm body parts ları yapıcaktım ama hoca tuttu clothes lara çevirdi :44: bir insan figürini kullanarak tahtada çocuklara giysileri öğretmem gerekiyo. eskiden gazeteler falan verirdi bu kartonlardan etekleri kızların üzerine yapıştırırdık aynı onun gibi ama daha nasıl geliştirebilirim bilmiyorum hiç