İnovatif fikirler. Lütfen yardım edin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi exi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

exi

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
48
0
296
İzmir
Merhabalar öncelikle. Ben mühendislik öğrencisiyim ve "İnovasyon ve Girişimcilik" dersi alıyorum. Bu ders kapsamında hocamız bizden bir proje istedi, inovatif yani yenilikçi ve daha önce yapılmamış, uygulanmamış bir şey bir fikir üretmemizi istedi. Grup çalışması olduğu için güzel fikirler bulduk ama hepsi de uygulanmış ya da daha önce bulunmuş :( Mesela e-ticarette borsa uygulaması ya da telefon için bir application oluşturarak bineceğimiz otobüsün hangi durağa ne kadar sonra geleceğini öğrenmek gibi(yani akıllı durakların telefon versiyonu). Ancak uygulanıyormuş bunlar. Ne yapsak bilemedik. Bu tarz fikirleriniz varsa nolur yardım edin. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sende bunu kadinlar kulubunde mi soruyorsun. :60: Tam olarak ne muhendisisin ve ne yapmaya calisiyorsun.

haklısın belki ama son çare napıyım nelere çare bulunmuyor ki burda :D endüstri mühendisliğindeyim daha önce uygulanmamış bişey bulmaya çalışıyorum sadece nasıl açıklanır ki işte bu kadar :D :)

haklısın belki ama son çare napıyım nelere çare bulunmuyor ki burda :D endüstri mühendisliğindeyim daha önce uygulanmamış bişey bulmaya çalışıyorum sadece nasıl açıklanır ki işte bu kadar :D :)

Mesela kac kisisiniz, zaman , mekan, kagit uzeri mi, yazilim mi, hardware mi ve alacagin not. Bunlardan bahsede bilirsin.

:1::1::1: bünye dert sıkıntı okumaya alışmış bir kez okudum ama birşey anlamadım:1::1::1::1::1:

Mesela kac kisisiniz, zaman , mekan, kagit uzeri mi, yazilim mi, hardware mi ve alacagin not. Bunlardan bahsede bilirsin.

5 kişiyiz. Çok güzel şeyler bulduk ama hep uygulanmış çıktı :/ 2 ay kadar bir süre içinde birşey geliştireceğiz sadece bir fikir de olabilir bir ürün de olabilir. Bunu gerçekleştirmemiz şart değil ancak tam olarak projesini yapmak zorundayız yani bu inovasyonun aşamalarından, nasıl olacağından , maliyet analizinden, sağlayacağı faydadan bahsedeceğiz. Notumuzu %20 etkileyen bir proje. İsteyen yazılıma da yönelebilir yani seçeneklerin sınırsız ancak elimizi neye atsak bulunmuş oluyor :(

5 kişiyiz. Çok güzel şeyler bulduk ama hep uygulanmış çıktı :/ 2 ay kadar bir süre içinde birşey geliştireceğiz sadece bir fikir de olabilir bir ürün de olabilir. Bunu gerçekleştirmemiz şart değil ancak tam olarak projesini yapmak zorundayız yani bu inovasyonun aşamalarından, nasıl olacağından , maliyet analizinden, sağlayacağı faydadan bahsedeceğiz. Notumuzu %20 etkileyen bir proje. İsteyen yazılıma da yönelebilir yani seçeneklerin sınırsız ancak elimizi neye atsak bulunmuş oluyor :(

Bulunmasi muhim degil. Onu daha iyi yapmak, gelistirmek onemli. Hatta hocalar bunlara ayri not verir. Boyle bir sey yapildi mi yapildiysa ne eksikti. Version 1 yapildi siz version 2 yu yaparsiniz. Gelistireceginize emin oldugunuz birsey varsa o da olabilir.

K.k'dan ancak kaynana/görümce yumuşatma silahı, kocişi hipnoz yastığı falan gibi fikirler gelir :60:

ben hep cep telefonun ayna olarak kullanmasini du$unmu$ûmdur ama onuda çokdan yaptilar galiba :)
aklima bi$ey gelirse yazarim
galiba daha çok ihtiyaç olunan bi$ey du$unmek gerekiyoir deillmi yanli$ anlamadiysam, yani o $ekilde daha çabuk bulunur sanki bu odev

Ben akilli buzdolabi yapmistim. 9 sene oluyor iyi de bir not almistim ama eski notlarim simdi yok . Yoksa seve seve verirdim.

ben hep cep telefonun ayna olarak kullanmasini du$unmu$ûmdur ama onuda çokdan yaptilar galiba :)
aklima bi$ey gelirse yazarim
galiba daha çok ihtiyaç olunan bi$ey du$unmek gerekiyoir deillmi yanli$ anlamadiysam, yani o $ekilde daha çabuk bulunur sanki bu odev

evet ya çok saçma diyebileceğimiz fikirler bile olur. Ayna fikri evet güzel ama baktım bulunmuş :( çook teşekkür ederim bu arada

Teşekkür ederim olsun peki nasıl bişeydi bu akıllı buzdolabı ?

Bilirsin domates lerin tarihi olur curur. Bu buzdolabi icindekileri kendisi kontrol ediyor.Tabi koymadan once scan ediyorsun. Birinin tarihi gecmeden uyariyordu. Bir nevi navigasyon sistemi gibi. Ben kagit uzerinde yaptim ve bire bir modelini cizmistim. Degisik bolmeler olabilir her birinin sogukluk derecesi ayri olabilir. Bir de benim grup dagilmisti tek basima yapmistim. :1:

Bitirme tezim de istatistiksel hesap makinesi uzerineydi yazilimdi. Ayrica kilo , bmi , doviz kuru(kurlari merkez bankasindan gunluk aliyordu) filan hesapliyordu. Cok once oldugu icin bu kadar hatirliyorum.

Bilirsin domates lerin tarihi olur curur. Bu buzdolabi icindekileri kendisi kontrol ediyor.Tabi koymadan once scan ediyorsun. Birinin tarihi gecmeden uyariyordu. Bir nevi navigasyon sistemi gibi. Ben kagit uzerinde yaptim ve bire bir modelini cizmistim. Degisik bolmeler olabilir her birinin sogukluk derecesi ayri olabilir. Bir de benim grup dagilmisti tek basima yapmistim. :1:

Bitirme tezim de istatistiksel hesap makinesi uzerineydi yazilimdi. Ayrica kilo , bmi , doviz kuru(kurlari merkez bankasindan gunluk aliyordu) filan hesapliyordu. Cok once oldugu icin bu kadar hatirliyorum.

wow iyi fikir gerçekten çok başarılıymış :D çok sağol ilgilendiğin için :)) :46::46::46::46:

Aklıma yaratıcı fikir gelmiyorda bir şeyi çok isterdim bedenimde bir alarm olsa yemek saatlerimde beni uyandırsa/ hatırlatsa unutmasam yemek yemeyi :27:

Aklıma yaratıcı fikir gelmiyorda bir şeyi çok isterdim bedenimde bir alarm olsa yemek saatlerimde beni uyandırsa/ hatırlatsa unutmasam yemek yemeyi :27:

değişik bir fikir ama ne güzel işte çok yemek yemiyorsun tamam sağlıksız ama (kendi açımdan düşündüm de :1: )

Back
X