İnovatif fikirler. Lütfen yardım edin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi exi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslinda sadece doviz kuru degil. Hani kucuk bir bilgisayar gibi hesap makinesi. Bir suru seyi ekleyebilirsin. Sana birsey bulsaydik iyiydi. Aklinda birsey varsa soyle bari de ben ordan devam edeyim. :1:

nanogıdalara yönelmeye karar verdik gibi ne tarz bişey yaparız bilmiyoruz , ancak proses kısmı bizi zorlasa da yapacak başka şey yok :( herkes birşey söyledi çok sağolun ancak çoğu da yapılmıştı yoksa beğenmediğimden değil yanlış anlaşılmasın. sen de çok ilgilendin çook sağol :)

nanogıdalara yönelmeye karar verdik gibi ne tarz bişey yaparız bilmiyoruz , ancak proses kısmı bizi zorlasa da yapacak başka şey yok :( herkes birşey söyledi çok sağolun ancak çoğu da yapılmıştı yoksa beğenmediğimden değil yanlış anlaşılmasın. sen de çok ilgilendin çook sağol :)

Nano gidalar mi bakarim bir yarin. Simdi bir form dolduruyorum. Belki ek bir fikir veririm. Sorun degil, yeterki isin gorulsun. :1:

Evet bence de nano gidalar endustri muhendisligine daha uygun.

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle. Ben mühendislik öğrencisiyim ve "İnovasyon ve Girişimcilik" dersi alıyorum. Bu ders kapsamında hocamız bizden bir proje istedi, inovatif yani yenilikçi ve daha önce yapılmamış, uygulanmamış bir şey bir fikir üretmemizi istedi. Grup çalışması olduğu için güzel fikirler bulduk ama hepsi de uygulanmış ya da daha önce bulunmuş :( Mesela e-ticarette borsa uygulaması ya da telefon için bir application oluşturarak bineceğimiz otobüsün hangi durağa ne kadar sonra geleceğini öğrenmek gibi(yani akıllı durakların telefon versiyonu). Ancak uygulanıyormuş bunlar. Ne yapsak bilemedik. Bu tarz fikirleriniz varsa nolur yardım edin. Şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba,bende işletme mezunuyum ve yıllar önce girişimcilik dersimizin ödeviydi bu.bizde gurup olarak çalışmıştık.sana hemen kopye vereyim,bizim grup kışın ısıtan elektrikli ceket yapmıştı.elektrikli batteniye gibi düşün,ancak şarjı cep telefonu gibi önceden şarj ediyorsun,sonrada mesela 3 saat kadar kullanabiliyorsun.

mesela başka bir grupta konuşan saksı yapmıştı,hastane vs..gibi yerlerde yön söylüyordu,bununda patentini alıp satmışlardı hatta.bunlar sana fikir olursa geliştirebilirsin.kolay gelsin.

Son düzenleme:
merhaba,bende işletme mezunuyum ve yıllar önce girişimcilik dersimizin ödeviydi bu.bizde gurup olarak çalışmıştık.sana hemen kopye vereyim,bizim grup kışın ısıtan elektrikli ceket yapmıştı.elektrikli batteniye gibi düşün,ancak şarjı cep telefonu gibi önceden şarj ediyorsun,sonrada mesela 3 saat kadar kullanabiliyorsun.

mesela başka bir grupta konuşan saksı yapmıştı,hastane vs..gibi yerlerde yön söylüyordu,bununda patentini alıp satmışlardı hatta.bunlar sana fikir olursa geliştirebilirsin.kolay gelsin.

sizde de gerçekten yaratıcı fikirler çıkmış baya :) çok teşekkür ederim ilgin için :)

application olayından enteresan şeyler çıkabilir bence, hımm mesela evde sık sık kaybolan eşyalar vardır ya anahtarlar kumanda vs gibi, istediğin nesneleri önceden telefon kamerasıyla kaydettiğinde, daha sonra kamerayla odayı hızlıca taradığında görüntüleri eşleştirip kayıp eşyayı bulucak bir uygulama yaratsanız.

Bu fikrimi turkcell e yazacaktım , size söyliyeyim, belki hem size hem insanlara yarar.

kan bagışı ile ilgli bir yazılım yapın

ben operatöre kan grubumu , ve bagış yapmak istediğimi bildireyim

operatör bana sedece, o hastaya, hastahaneye, yakınsam mesaj göndersin.

zaten yakın oldugum için gidip kanı veririm bende :)

Bu fikrimi turkcell e yazacaktım , size söyliyeyim, belki hem size hem insanlara yarar.

kan bagışı ile ilgli bir yazılım yapın

ben operatöre kan grubumu , ve bagış yapmak istediğimi bildireyim

operatör bana sedece, o hastaya, hastahaneye, yakınsam mesaj göndersin.

zaten yakın oldugum için gidip kanı veririm bende :)[/QU

bu düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum güzel birşey acil kan ihtiyaçları durumunda o kan grubuna ait kişilerin hemen bulunmasında çok işe yarayacaktır. Fikrini paylaştıgın için de teşekkür ederim. Bence bu uygulama fikrini turkcell'e yaz yine sen eminim olumlu geri dönüş alıcaksındır, biz proje konusunu belirledik artık zaten :)

Kalori sayar :)
Küçük hesap makinaları boyutunda bir alet...
Yiyeceğin yada içeceğin şeyi üzerine tutup okutuyorsun ve o da anında kaç kalori olduğunu söylüyor.
Aynı zamanda sesli olarak da işlev görüyor.
Örneğin bir porsiyon kısır yiyeceksin.
Makinaya "bir porsiyon kısır " diyeceksin.O da anında kaç kalori olduğunu söyleyecek.
Nasıl :27: fena fikir değil sanki :31:
Diyet yapanlar tarafından yok satılacak bir icat olurdu valla :8:

kalori sayar aplication olarak şöyle olabilir mesela dondurma yiyosun telefonla fotorafını çektin bunun kaç kalori olduğunu vicudun bunu nasıl ne şekilde ne sürede eriteceği gibi bişeyler olabilirmi :)

benim de aklıma şöyle bir şey geldi. akıllı tartı. kilo vermek isteyen insanlar için tasarlanmış olsun. beden kitle indeksine göre yazılımla çalışsın. her gün vermesi gereken gramı hesaplayarak hedef göstersin. çoklu kullanıcı için olabilir mesela :)

Back
X