Insan ailesinin yanlışlarını göremiyormus

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.204
7.020
398
Önümüzdeki ay cocuğumun doğum günü var ben satafatı falan sevmedigim icin cekirdek ailelerimizi cagırıp pasta kesip yiyorduk yine öyle olacak.Anneme dogum gününü laf arasında söyledim babam gecen yıl arabayi muayeneye sokmuştu(ben öyle biliyordum) yoktu bu yıl da yurtdışında hic denk gelemiyor torununun dogum gününe dedim.Annem de baban bilerek gelmedi o zaman doğum günlerine karşı diye dedi.Anne dedim ne alakasi var alkollü parti vermiyorum ki(ki isteyen bunu da yapabilir karısmam ben böyle tercih ediyorum) kendi çapımızda pasta kesip yiyoruz oturuyoruz ne yapiyoruz sanki mum üflemek yanlıştırdan girdi saydi saydı ahirete kadar geldik.Anne dedim ben de kapalıyım ben de ibadetlerimi yapıyorum ama bu kadar hassasiyet bir noktadan sonra yobazlık oluyor.Ben senin gibi düsünmüyorum kusura bakma dedim.Biraz atıştık.Gecenlerde esimin selam vermemesine taktıklarında konu acmıştım demistiniz ailen biraz geri kafalı diye insan ailesi olunca toz konduramiyor işte şimdi daha iyi anladım ve çok bozuldum.Insan hoşlanmasa bile evladının torununun hatrına ses etmez yani bana annem gözdağı verdi yaparsan gelmem gibisinden ben bunu ne esime ne onun ailesine yansıtamam ben unuturum onlar unutmaz cünkü hele esim bak selam konusundan bana taktilar her konuda böyle takıntılılar der cünkü hakli olarak ben hakli oldugum konularda ailesini elestiriyorum o da elestirir haliyle.Arada kaldım siz olsanız ne yapardınız ?

Ailem beni büyütürken sıkmadı kısıtlamadı gece de gezmelere gittigim oldu arkadaslarla tatillere gittigim oldu hep desteklediler.Esimle flört ederken babam bulusmaya gidecegimi bilirdi sorardı ne yapıyor ne ediyor diye cekinmeden konusurduk ama simdi ara ara böyle fikirlerini duyunca şasırıyorum beni bu aile mi yetistirdi diye cünkü bana bunu hic belli etmediler

Son düzenleme:
Sen yap gelirseler gelirler gelmezseler kendileri bilir ama gelmek isteyen pasta üflendikten sonrada gelir çay içmeye falan.

Sen yap gelirseler gelirler gelmezseler kendileri bilir ama gelmek isteyen pasta üflendikten sonrada gelir çay içmeye falan.
Ya da öyle diyeyim bir mum üfledim diye neden cehenneme gideyim biraz da duygu sömürüsü yapıyorlar gibi geliyor beni manipüle ediyorlar sanki

Haklisiniz yani sizi yetistirirken gayet modernlermis simdi niye boyle davraniyorlar anlamadim. Belki anneniz abartiyordur birde babanizla siz konusmayi deneyin. Selam verme konusunu bilmiyorum. Eger yine de gelmezlerse gelmesinler takmayin esinizede belli etmemeye calisin

Ya da öyle diyeyim bir mum üfledim diye neden cehenneme gideyim biraz da duygu sömürüsü yapıyorlar gibi geliyor beni manipüle ediyorlar sanki
Bilemiyorum ailenizi en iyi siz tanırsınız ama mum üflenecek diye gelmeyende bu durumu telafi eder.

Torundan daha önemli ne iş olabilir ki diye düşünülür beni hep arada bırakıyorlar ya
Torun niye hayatının merkezi olsun ki gayet de başka işi olabilir. Ki babanız yurt dışındaymış anneniz de atıyorum hastanede(!) olsun.

Siz kendi ailenizi kurmuşsunuz işte ne güzel eşinizle de anlaşıyor musunuz anlaşıyorsunuz. Boşverin babanızın, annenizin doğum günü hakkındaki fikirlerini. Bu konuları açmayın bile yanlarında. Gelen gelsin gelmeyen gelmesin.

Sizi sıkmamışlar güzel bir çocukluk geçirmişsiniz. Yani bı doğum günü konusunu da büyütmeyin bence istemiyorlarsa zorlamanın bir anlamı yok. Eşinize de aile sorunlarınızı yansıtmayın. Selam konusunu da bilmiyorum eski konunuza bakayım dedim de profilinizi gizlemişsiniz

Önümüzdeki ay cocuğumun doğum günü var ben satafatı falan sevmedigim icin cekirdek ailelerimizi cagırıp pasta kesip yiyorduk yine öyle olacak.Anneme dogum gününü laf arasında söyledim babam gecen yıl arabayi muayeneye sokmuştu(ben öyle biliyordum) yoktu bu yıl da yurtdışında hic denk gelemiyor torununun dogum gününe dedim.Annem de baban bilerek gelmedi o zaman doğum günlerine karşı diye dedi.Anne dedim ne alakasi var alkollü parti vermiyorum ki(ki isteyen bunu da yapabilir karısmam ben böyle tercih ediyorum) kendi çapımızda pasta kesip yiyoruz oturuyoruz ne yapiyoruz sanki mum üflemek yanlıştırdan girdi saydi saydı ahirete kadar geldik.Anne dedim ben de kapalıyım ben de ibadetlerimi yapıyorum ama bu kadar hassasiyet bir noktadan sonra yobazlık oluyor.Ben senin gibi düsünmüyorum kusura bakma dedim.Biraz atıştık.Gecenlerde esimin selam vermemesine taktıklarında konu acmıştım demistiniz ailen biraz geri kafalı diye insan ailesi olunca toz konduramiyor işte şimdi daha iyi anladım ve çok bozuldum.Insan hoşlanmasa bile evladının torununun hatrına ses etmez yani bana annem gözdağı verdi yaparsan gelmem gibisinden ben bunu ne esime ne onun ailesine yansıtamam ben unuturum onlar unutmaz cünkü hele esim bak selam konusundan bana taktilar her konuda böyle takıntılılar der cünkü hakli olarak ben hakli oldugum konularda ailesini elestiriyorum o da elestirir haliyle.Arada kaldım siz olsanız ne yapardınız ?

Ailem beni büyütürken sıkmadı kısıtlamadı gece de gezmelere gittigim oldu arkadaslarla tatillere gittigim oldu hep desteklediler.Esimle flört ederken babam bulusmaya gidecegimi bilirdi sorardı ne yapıyor ne ediyor diye cekinmeden konusurduk ama simdi ara ara böyle fikirlerini duyunca şasırıyorum beni bu aile mi yetistirdi diye cünkü bana bunu hic belli etmediler
İnsan böyle özel zamanlarda annesi babası hatta dede anneanne yada babaanne yanında olsun istiyor ama bunu onlarında istemesi lazım tabi.

Bu saatten sonra erkek ailesine daha dikkatli davranmanız gerektiğini öğrenmişsiniz bence
Ayrıca siz eleştireceksiniz ama iş ailenize gelince aman eleştirmesin diye saklayacaksınız bu yalan ve iki taraflı davranma olmuyor mu klasik aileci birey tavrı.

Düşünsünler. Siz bu konuyu uzatmalarına izin vermeyin yeter. Aileniz hakkında ileri geri konuşturmayın ama ailenizi savunma durumuna girmeyin soğuk durun o konuda.

Kendisi eş ailesine hiç ilimli değil diye hatirliyorum. Hatta sirf kayin ailesi cocuguna tablet aldi diye cocuk oynamak istiyor bahanesiyle hirsindan yere atip kirmisti insanlarin aldigi ürünü. Üyeleri karistirmiyorumdur umarim. 🙄
Kendi ailesinin her yaptigini da örtmeye calisiyor.

Bi mum uflemeye ne cok anlam yuklemisler. Amac cocugu mutlu etmek. Bi buyukanne buyukbaba torununun mutlulugunu da golgeleyecekse zaten bi omur gelmese de gormese de olur

Esiniz de sizin ailenizi elestirsin ne olacak eger elestirdigi noktada hakliysa evet haklisin hayatim der gecersiniz. Yalniz eger aileniz sizin partinizi engellemiyor sadece katilmama yonunde beyanlari varsa bu onlari baglar neticede herkesin dunya gorusu ahiret anlayisi kendine. Esiniz de gelmiyorlar diye laf soyleme hakkina sahip olmaz. Ne zamanki aileniz esinize size yapmayin vs. Yaptiginiz icin elestirir o zaman siz de biz boyle uygun gorduk dersiniz yeter gider. Olabilir benim babam da beni dersaneye bir tane erkek cinsinden bireyle gonderirdi hep kiz basima kalmayayim diye ama pasta mumu uflemeye gelince hristiyan adeti bunlar derdi:) o nesilde din inanc degerler karmasasi var ve bu onlarin imkanlarina gore cok normal. Bizim gibi bilginin icine dogmadilar, gordukleri gorecekleri kisitliydi. Yeter ki kendi dogrularini size dayatmasinlar. Anneniz babaniz sizd tavir yaparsa gelmediniz sizi zorla getirmedik ya dersiniz.

insanların inançları yobazlık olmuyor, önce saygı duymayı öğrenin,özellikle de ailenize.
siz öylesiniz,onlar da öyle.
neden yobazlık olsun , çırılçıplak gezmeye nasıl saygı duyuluyorsa mum üflemeyi istememek de bir inaç.
size doğru gelsin ya da gelmesin bir inanma biçimi.
ve bunu yargılamak size düşmez.
size düşen önce ailenizi bu haliyle kabul etmek.
gelmeme sebepleri ile lgili de makul bir bahane bulup olayı kapatmak.
ayrıca ailenizin neye inandığını sorgulamak da eşinize hiç düşmez,asla bunu yapmayın,sorgulatmayın.
anneniz babanız hırlı mı hırsız mı,arsız mı,ahlaksız mı da bu kadar tuhaf geldi size anlamadım.

O da kendi tercihleri. Size yapmayın da dememişler. Sadece gelmek istemediklerini belirtmişler. Bunda gizlenecek, ya da arada kalınacak bir durum da yok bence.
Eş ailesine çok daha küçük şeylerde s sıkıntılar çıkardı hatırladığım kadarıyla ondan korkuyor.

Back
X