Insan biriktirmek...

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Hayatimizdaki 5 kisinin ortalamasiymisiz ya hani, bakiyorum da su yasima kadar insan seciminde hic basarili olamamisim.

Ne yapmisim ya ben... Kimleri simarikca elimin tersiyle itip kimleri taclandirmisim... Kararlarimdan utaniyorum gercekten.

Bunun bir telafisi olarak guzel bir temizlik yaparak kimseyi birakmadim cevremde. 2020 bu acidan bir reform oldu benim icin.

Yasami degerli kilanin insan oldugunu yas aldikca daha bir anliyorum. Bu pandemi atmosferi daha bir belirginlestirdi bunu.

Insan biriktirmek... Ne kiymetliymis ve ben ne cok sey kacirmisim.

Hayatimizdaki 5 kisinin ortalamasiymisiz ya hani, bakiyorum da su yasima kadar insan seciminde hic basarili olamamisim.

Ne yapmisim ya ben... Kimleri simarikca elimin tersiyle itip kimleri taclandirmisim... Kararlarimdan utaniyorum gercekten.

Bunun bir telafisi olarak guzel bir temizlik yaparak kimseyi birakmadim cevremde. 2020 bu acidan bir reform oldu benim icin.

Yasami degerli kilanin insan oldugunu yas aldikca daha bir anliyorum. Bu pandemi atmosferi daha bir belirginlestirdi bunu.

icinde süphe düstü an, baglantiyi kesceksin, ben öyle yaptim mühdetce dogru insanlari taniyorum

İnsan biriktirme çabam hiç olmadi. Bir dönem herkesle iletişimi kesmiştim, yalnizdim çok buyuk bir sikinti olmadi. Sonra arkadas edindim, sonra eski arkadaslarla gorusmeye başladik...
Ama kimseyi alipta hayatimin önemli biyerine koymadim. Normal arada keyifli sohbet ettigim kişiler sadece.
Bana zararlari yok. Cok anlam yuklemiyorum

Tecrübe

Temizlemis, arinmissinsiz. Insan biriktirmek degil asil olan. Arada sohbet, muhabbet, sosyalleşme daha cok.
O kadar önemli, kıymetli insanlari bulmak zor yani. Kimin "saglam" cevresi var ki?!
Belki bir iki dost anca.
Aileden baska güvenmek adına "insan" biriktirmenize gerek yok.
Bu yasa gelince anladım ben bunları. Arkadaşın en sinsisini gören gözler diyor bunu.

Ben de geriye dönüp bi bakınca, veya şimdiye, 1-2 kişiden başka kimse kalmamış, yok. Ama olmamaları olmamaları gerektiği içindir diye düşünüyorum. Hiç bir zaman öyle yok çok arkadaşım olsun, yalnız kalmayayım , değeri yoksa bile konuştuğum birileri olsun diyen birisi olmadım zaten. Az ve öz, yetiyor.

Ben de kendimi hep yalnız hissederdim kimsem yok gibi. Bir arkadasim var onla konuşuruz onun haricinde teyzemle yaslarimiz yakin daha cok kanka gibiyiz ama o genelde kendi derdi oldu mu arar ben anlatinca aman salla cok takiyon der gecer o yüzden ben de aramiyorum ne zamandir
Dun işe gittim ve farkettim ki is yerindeki arkadaslarimla guzel bir diyaloğumuz varmis, seviliyormusum. 😍 beraberken farkinda degildim is stresinden dolayi herkes kendi halindeydi simdi evden çalıştığım için özlenmişim ve bu beni de ne mutlu guzel insanlar biriktirmisim.etrafimda dedirtti
Yani pandemi bir çogumuz icin aslinda farkindalik donemiydi; sagligin kıymetini anlama, sevdiklerimizin degerini kavrama ve kendimizi hastaliklara karsi koruma...
Tabii kalbini buna açanlar o farkındaliga ulasti, diğerleri de hala maskesiz gezip koronaya yakalaninca atar gider yapanlar ki onlari hiç gormeyelim :)

Vallaha bende .Kaldım el elın uzerınde el başın uzerınde .Ama mutluyum.

dunyada guzel insanlar tanımaktan daha tatlı bir şey yok.
çevremde sevmediğim hiç insan yok şu anda, hepsini çıkardım hayatımdan.
nasıl yuklermiş, nasıl.
oh diyor insan.
fedakarlığı bir tek aile efradına yapmak gerek, çok yakınlarına diğerleri bomboş.
bir de başka anneden olan kardeşlerine, iki yakın arkadaşım var arkadaştan öteyiz. kardeşlerim onlar benim.
onlar haricinde insanlar umrumda değil.
varsın her an kahve storysi atacağım 15-20 arkadaşım olmasın. birikmesin yani o kadar.
iyi insanlar elmas gibi zor bulunuyor bu devirde, kimsenin 15-20 tane çok iyi arkadaşı olacağını sanmıyorum. öyle çok insan biriktirmiş olanlara da karşılıklı çıkar ilişkisidir gözuyle bakıyorum.
buyudukçe olgunlaşıyor insan. benim gibi bir arkadaşım olsa bile yeterdi, şanslıyım iki tane var.
arkandan atıp tutmayacak, her yerde arkanda duracak, yardıma ihtiyacın olduğun anda koşacak kaç kişi var ki insanın çevresinde.

Bi insanın senin için gereksiz biri olduğu ile yüzleşmek... aslında çoğu zaman yapamadığımız sey bu.

Ah bi anlasak bazılarının bizim için sadece zaman kaybı olduğunu, bi vampirin kan emdiği gibi enerjimizi emdiğini. Iyi günde yüze gülüp kötü günde sırt çevirdiğini. Sadece kendi ihtiyaç duyduğu zaman yakınlaştığını.

Oluyor ama zamanla. Büyüdükçe, bence kötü günler gördükçe. Kötü günde belli oluyor kimin ne olduğu, kimin hayatında ne kadar yer edindiğin, ne denli özel olduğun.

Alttan almaktan vazgeçtim.
Kendimi herkesten çok düşünmeye başladım.
Canım nasıl isterse o, zorlama yok. Kendime söz verdim.

Çok zor günler geçirdim. Yanimda olan insanların kalbinden öptüm. Ama olmayan yürüsün gitsin dedim. Artık az ve öz insanla yoluma devam ediyorum. Çünkü bizim kimsenin sahte sevgisine, ilgisine htiyacımız yok 🤍

Insan biriktirmek.. ne degisik bir laf. Para, pul, kibrit kutusu biriktirmek der gibi.. Ama farkli olan insanlar yasayan ve degisen canlilar. Oyle biriktirdigin gibi sakli kalmaz. Ozen ister, ilgi ister.
Heh tamam aramiz artik iyi oldu, simdi gideyim baskasiyla samimi olayim bu da bi kosede dursun diyemezsin. Gorusmedin mi aran acilir. Gozden irak gonulden de irak olur.

aslinda soylemek istedigim bunlar degil. Gecmise bakip sadece gecmiste ah su kisiyi kacirdim bu kisiyi kaybettim dememeli insan. Cunku iliskiler oyle olmuyor. Gecmisimde cok samimi olup, zaman asimina ugramis, simdi gecmisteki gibi samimi olmasamda, aramizda uzaktan uzaga sevgi olan bir cok tanidigim var. ikiskiler biraz donemsel galiba.. nerede yasadigina, calistigina, okula gittigine, oturduguna gore degisiyor.

bir tasiniyorsun ohoo.. gelsin yeni iliskiler, gitsin artik gorusemedigin mukemmel iliskiler.

O yuzden oyle cok irdelemenin manasi yok. Zamanla baska insanlar taniyacaksin. Hayat uzunnn. Kimler gelecek gidecek daha. Herkese iyi ol, saygili, sevgili, hos gorulu ol. O zaman zaten insanlarda sana sicaklik duymaya baslar

Hayatımda iyi ki var dediğim bi çok insan var insan biriktirmek değilde onun adı başka bir şey dense daha iyi olur sanki . Hatta o kadar iyi ki diyorum ki ne zaman yanlarına gitsem içim huzur doluyor yanımda olan farklı ülkede olan. Hala irtibatta olmak süper. Elbette kazık yediğim insanlarda oldu onlara da tecrübe diyip baktım yoluma . Sanırım insan önce dilini törpülemeli. . . .

Burdakilerin bu tür konularda yorum yapacak yetkinlikte olduğunu sanmıyorum. Komşusuna yüz vermeyen, evine gelmek isterler diye korkan, kedileri insanlardan çok seviyorum diyen üyelerle dolu bir yer burası 😂

Sorma, beni gerceklerle yuzlestirenleri birakip yalandan yuzume gulen bes para etmez insanlarla omrumun yarisini gecirmisim ,ne kadar aptalmisim diyorum.... ama şu var artik o 5 kisinin ortalamasi degilim

Back
X