İnsan hayatı akışına bırakmayı ne zaman öğreneceğiz?

Mirimori

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
70
21
8
32
Evet herkese Merabalar , bu aralar en büyük problemim akışına bırakamamak.. Mesela bir toplantı olacak bizimle ilgili ama konusu bilinmiyor ben o konuyu toplantı olana kadar düşünüyorum ne olabilir diye. Hep aklımın köşesinde duruyor. Bu ve benzeri olaylarda akışına bırakmayı , biraz umursamamayı Nasıl öğrenebilirim? Bu kontrolcü tutumdan nasıl vazgeçebilirim.. Eskiden daha 'gamsız' bir insandım. İnsan büyüdükçe mi böyle oluyor? Bana tavsiye verebilecek kimse olursa gerçekten çok mutlu olurum. Kendi kendimden içim daraldı resmen. Teşekkürler..

Şimdi farkettim başlıktaki anlam bozukluğunu kusura bakmayın kafam dağınık:ıslık:

bende öyleyim. binbir şey düşünürüm stres yaparım kendime. ama sonra bi bakmışım hepsi gereksizmiş.

bi sonraki olayda da kendi kendimi rahatlatıyorum işte :)

Ben akışına bırakçı insanlardan olamadım hiçbir zaman.

Yani bir şeyi istiyorsam gidip alırım, onun bana gelmesini beklemem.

Neden işimi şansa bırakayım ki?

Bence böylesi başarıya yaklaşmamı daha çok garantiliyor.

Plan yapmak, ona göre ilerlemek işleri düzenli ve başarılı kılıyor.

Şahsen boşverci olmak istemem.

Dozunu abartmadan böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ben akışına bırakçı insanlardan olamadım hiçbir zaman.

Yani bir şeyi istiyorsam gidip alırım, onun bana gelmesini beklemem.

Neden işimi şansa bırakayım ki?

Bence böylesi başarıya yaklaşmamı daha çok garantiliyor.

Plan yapmak, ona göre ilerlemek işleri düzenli ve başarılı kılıyor.

Şahsen boşverci olmak istemem.

Dozunu abartmadan böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Haklısınız ama benim bahsettiğim aslında elinizde olmayan olaylar konusunda. Yani düşünsende düşünmesen de bir şeyin değişmediği durumlar..

Haklısınız ama benim bahsettiğim aslında elinizde olmayan olaylar konusunda. Yani düşünsende düşünmesen de bir şeyin değişmediği durumlar..

Ben toplantın üzerinden gittim

Bir miktar stres normaldir ve hatta iyidir, önemsemeni ve başarılı olmanı sağlar

Eğer bir konuda elinden geleni yaptıysan şunu düşün

Sonuç kötü olacaksa, stres yapsan da kötü olacak, değiştiremezsin

Sonuç iyi olacaksa zaten stres yapmanın anlamı yok

Her iki durumda da stres anlamsız oluyor :)

Bir de çok sevdiğim ve bu tip konulara yazdığım bir söz var: hayat mottom.

"Değiştirebileceğin şeyleri değiştir. Değiştiremeyeceğin şeyleri olduğu gibi kabul et. Değiştirebileceğin ve değiştiremeyeceğin şeylerin ayrımını iyi yap" :)

Bir de çok sevdiğim ve bu tip konulara yazdığım bir söz var: hayat mottom.

"Değiştirebileceğin şeyleri değiştir. Değiştiremeyeceğin şeyleri olduğu gibi kabul et. Değiştirebileceğin ve değiştiremeyeceğin şeylerin ayrımını iyi yap" :)

Evet bunu çok beğendim sanırım Kocaman harflerle görebileceğim bir yerlere yazmalıyım:KK50:

Back
X