• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan olmanın dayanılmaz zorluğu

larissam öyle deme ....ne acılar var çeken bilir....

ne imtihanlar var yaşayan bilir.......

daha yeni sanırım.......zamanla geçiyor.....unutulmassa bile kalbinin en derin yerlerinde kalıyor....

hayat daha kimbilir neler hazırlıyor.....sana canım hayırlısı olsun......

zaman herşeyin ilacı oluyor......

doğru yaşayanlar bilir...

evet canım yeni. sindiremiyorum

zamanla gecer biliyorum. ne acılar yaşadım gecmişte bıraktım hepsini
ama bu neyse...

hayat bana başka bir şey hazırlamasın iyi yada kötü onun olsun istemiyorum şu saatten sonra....
cünkü hep aldı benden bi verdi on aldı kaydirigubbakcemile

bunada şükür diyeyim en iyisi Şeniz

bahsettiğin kesimin çok mutlu mesut olduğunu mu düşünüyorsun ? o zaman sana mutluktan ne anladığını sormam gerekecek ,çok para mı ,rahat bir hayat mı ,ben hiç bir zaman çok zengin olmayı istemedim ,çok para insanın üzerine her zaman yüktür ,herkesin kaldıramayacağı bir yük o yüzden zenginlerin mutlu değil aksine koca bir yükün altına girmiş mutsuzlar kesimini oluşturduğunu düşünüyorum ayrıca hayat içerisinde her şerde bir hayır her hayırda da bir şer vardır ayetini hatırlatarak her yaşanan şeyin bizim bir sınavımız olduğunu düşünüyorum bu dünyanın bir de öteki tarafı var ,asıl yaşanacak olan ebedi hayatımız var orada kimin neyi hakettiğini herkes görmüş olacak ve ii anlayacak bu dünyada kimileri için o çok mutlu zengin v.s. gibi tanımlamalar yapıyoruz ama bunların hepsi birer örtüdür altında ne olduğunu kimse bilemez o yüzden her zaman kendinizden kötü durumda olan insanlara bakarak şükretmeyi bimeliyiz bence herşeye rağmen hayat güzeldir ...küçük şeylerden mutlu olarak yaşamayı öğrendiğimiz sürece de güzel olarak devam edecektir ama biz bunu bile beceremiyoruz ,hep her zaman daha fazla daha fazla istiyoruz o yüzden de hiçbir zaman mutlu olamıyoruz

tabıkı yıne yazdıgın herşeye katılıyorum..o kesimin mutlu oldugunu düşünmüyorum........
sanki öyleymiş gibi geliyor.....
ya üstesinden geliyorlar ya belli etmiyorlar yada ektıklerınden ders almayıp halen devam ediyorlar.....
tabiki hepimizin örtüsü var......hepimizin çektikleri var hayat zorluklarıyla iyi yada kötü yanlarıyla bize tecrübe kazandırıyor......
üstesinden geliyoruz yada pes ediyoruz......

hayrın ve şerrin allahtan geldiginede inanıyorum........burdaki yaşamın imtihan oldugunu...ödülümüzü diger tarafta alıcagımızı biliyorum....

hayatın ahlarla vahlarla geçmiyecegini.....her kapanan kapının tekrar güzelliklere açılacagını....mutlu olacagımız bir sürü şeyinde oldugunu biliyoruz.......
yeter ki bunları fark edip.....üzüntülerimize sevinçlerimize sonuna kadar yaşamak gerektıgınede inanıyorum

hayat zaten zor bunu bizler yada imtihanlarımız zorlaştırıyor ....bide biz kendimize zorlaştırmadan .....sabrederek dua ederek bu zorluklara gögüs gererek hayat mucadelemizi başarıyla tamamlayalım......

allah daha beterlerini verip imtihanımıcı agırlaştırmadam..inşallah...:Saruboceq:

hımmm başlayayım mı...
iş hayatı zordur, işten ayrılmak geçici çözümdür, çıkarsın ve insan olmak zordur
üstüne hesapta olmayan borçların çıkar, ben bunu hiç düşünmemiştim dersin insan olmak zordur
aklında birsürü kurtuluş senaryosu belirlersin ama hiçbiriyle uğraşacak güç bulamazsın, insan olmak zordur
annen insanları çok kafasına takar, herşeyi dert eder, ona yardımcı olamazsın, insan olmak zordur
ablan eşinden ayrılacaktır, yeğenine üzülürsün, ablana sıkılırsın, herkes sinirlidir gergindir, kavga gürültü kopar insan olmak zordur
diğer ablan tamamen geçimsiz biridir, saman alevi gibi parlar, idare etmeye çalışırsın edemezsin
bütün bu yükleri omzundan alacak, en azından sırtını yaslayabileceğin birini istersin, bir bakarsın ki gelirse ayrı dertlerle gelecek, insan olmak zordur...

daha sayayım mı... evet hepsi hayattan keyif alman için önünde bir engeldir ama hepsi insan içindir, hepsi aşılacaktır

önemli olan aşmaya çalışırken de değerlerini yitirmemektir...

can veren rabbim can sağlığımızı korumamıza da yardım etsin hepimizin.
sıkıntı hep olacak, farklı başlıklarda farklı bedenlerde, bizim görevimiz kendimizi mümkün olduğunca stresten, hastalıktan, kötülükten korumak...

çenem benim....kıyamam sanaŞeniz

birde böyle oluyor.bazen dertler sorunlar üst üstte geliyor....
insan hangisiyle mucadele edip kime ne laf söyleyecegini bilemiyor.....
dünyan kararmış gibi oluyor....
hayat zorlaştıkca zorlaşıyor sanki içinden çıkılmıyacakmış gibi.....insan olmak zor hayat daha zor ve bizler aileler zor olan şeyi dahada zorlaştırıyor.....malesef üzüntüler gözyaşları oluyor....
ama çenem inan rabbinde bir yoluna koyup gidiyor....

her gecenin bir sabahı oluyor......bu sıkıntılar unutuluyor....yada bir yoluna giriyor.....

işallah herşey düzelir canım.....herşey yoluna girer ve hayat sana ve hepimizie en güzelini sunar....

Onlarda hesaba cekilecek duygucum.....tüm alemlerin oldugu gibi.

Bu isten kacis yok.

Fakir bir adam varmis, kendine ayakkabi alacak parasi yokmus, yirtik pirtik eski püskü delik desik bir cift ayakkabi varmis hep onlari giymek zorunda kalirmis, karda kista yagmurda ayaklari sirilsiklam olur üsürmüs.
Birgün yine böyle yagmurlu bir havada yolda yürürken "Biktim bu hayatan kendime bir ayakkabi alamiyorum daha ne olsun" diye baslamis sayip sövmeye kendi kendine.....karsida teretuvarda oturan kücük bir cocuk görmüs, bacaklari kesik ama yüzünde kocaman bir gülümseme...."Amcamim ne kadar güzel ayakkablarin var, keske benimde ayaklarimda olsaydida ayakkabi giyebilseydim demis....

Bu hikayeyi cok severim, gercektende bazi kafamizda taktigmiz, dert ettigmiz seylerin ne kadar gereksiz oldugnu anlatiyor bana......

Galiba insanin en iyi özelliklerinden birisi alismak....alisabiliyor insan, yaninda yilanla yatmaya bile alisabiliyor, mecbur kaldigini anladigi vakit, herseye alisabiliyor.

Basa gelen cekiliyor duygucum.....ne yapican? Hersey bizler icin.
Allah imtihanlarimizi onun istedigi sekilde kazanmamizi nasip etsin.

diyorum gülsümüm........beterin beteri var haline şükret dostum diye.....

kendimizden yüksegi degilde beteri görecegiz........

belki eli ayagı yok ama kocaman bir kalbi var hayat gülümseyen...

ve herkesin öyle yada böyle dertleri var kendince yaradnla kendi arasında...

allah sonumuzu iyi etsin....

kimseye muhtaç etmesin....:Saruboceq:

doğru yaşayanlar bilir...

evet canım yeni. sindiremiyorum

zamanla gecer biliyorum. ne acılar yaşadım gecmişte bıraktım hepsini
ama bu neyse...

hayat bana başka bir şey hazırlamasın iyi yada kötü onun olsun istemiyorum şu saatten sonra....
cünkü hep aldı benden bi verdi on aldı kaydirigubbakcemile

bunada şükür diyeyim en iyisi Şeniz

anlıyorum canım...

şuanki duygularınıda hani derle ya eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlarmış..

işallah herşey bir an önce yoluna girer....
kavuşma durumunuz varsa kavuşursunuz yoksa da......
hayat sana en güzelini versin.........
verince bu agladıklarına yada yaşadıgın şuan ki üzgün anına.hayata küsmene gün gelip güleceksin.....
inan bana......
duygu demişti dersin........yerimseniben

aklıma tabiki birde ölüm geliyor...bu acıyı en ağır şekilde yaşayan
sabırlı olması gereken tek canlı insan...
o kadar güçki alışmak yaşadığın an bu acıyı hayat sanki durdu diyosun bi daha hiç yemek yiyemiycek su içemiycek,gülmeyecek gibi oluyosun ama hayat herşeye devam ediyor.
aklında ve beyninde yaşamaya devam ediyorsun ama yaşıyorsun buda insan olmanın en zor taflarından biri.

hayatın kendisi zor
bencede yerin altında insan olduğumuza üzüleceyizzz
allahım sen bize yardım ettt
----------------------------------------------------Durup durup bana sorma

Bunu bilmek olay değil

ınsan doğduk insan ama

ınsan olmak kolay değil

Kalpten başka bir yolu yok

Aşktan başka bir dalı yok

Kitabı yok okulu yok

ınsan olmak kolay değil

Yüreğinde sevgi yoksa

Gözlerinde şefkat yoksa

Dünyalar da senin olsa

ınsan olmak kolay değil

Neler gördük bu dünyada

Neler verdik bu uğurda

Sultan olmak kolaydı da

ınsan olmak kolay değil!

(alıntı:ahmet selçuk ilkan)

küçük çocuklara tecavüz edenlerde insan bunu düşününce bir insan nasıl bu noktaya geliyor yada bir cinayeti işlerken karşısındakininde insan olduğunu nasıl unutuyor.nasıl insanlıktan çıkıyor. insan olmak gerçekten çok zor helede bu tür vahşetleri duyunca insanlığından utanıyor kişi

hayatın kendisi zor
bencede yerin altında insan olduğumuza üzüleceyizzz
allahım sen bize yardım ettt
----------------------------------------------------Durup durup bana sorma

Bunu bilmek olay değil

İnsan doğduk insan ama

İnsan olmak kolay değil

Kalpten başka bir yolu yok

Aşktan başka bir dalı yok

Kitabı yok okulu yok

İnsan olmak kolay değil

Yüreğinde sevgi yoksa