İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Icemocha

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
72
60
3
30
Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..

Çok lüzumsuz hastalar olduğu gibi çok lüzumsuz doktorlarda var
Tabi bu şiddeti hakli çıkarmaz
Velhasıl haklisin bu ülkede kimsenin kimseye saygısı yok
Kolay gelsin diyorum
Bütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşır

Bütün insanların iyi olmadığı gibi bütün doktorlarda iyi değil. Şiddet çözüm değil tabiki.
Kimi insanlar gibi doktorlarinda kimi sözel şiddet uyguluyor. Bu da bilenen bir şey.
Öğretmende, muhasebecide olsaniz cevabim aynı olurdu sogudugunuz işi yapmayın. Sevebilceginiz işi yapın. Çünkü bir yanlış tanı =bir hayat olabiliyor.
İşinden soğuyan birinin çok ozveriyle işine bağlı olacağını düşünmüyorum. Bence kendinize göre olan bir meslek seçebilirsiniz. En azindan psikolojinizde bozulmaz

Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.

Bütün insanların iyi olmadığı gibi bütün doktorlarda iyi değil. Şiddet çözüm değil tabiki.
Kimi insanlar gibi doktorlarinda kimi sözel şiddet uyguluyor. Bu da bilenen bir şey.
Öğretmende, muhasebecide olsaniz cevabim aynı olurdu sogudugunuz işi yapmayın. Sevebilceginiz işi yapın. Çünkü bir yanlış tanı =bir hayat olabiliyor.
İşinden soğuyan birinin çok ozveriyle işine bağlı olacağını düşünmüyorum. Bence kendinize göre olan bir meslek seçebilirsiniz. En azindan psikolojinizde bozulmaz
Bu meslekte insanlara ve insanlıga daha çok faydam olacağını düşündüğüm için bu meslekteyim. Olması gereken toplum yüzünden doktorların işinden vazgeçmesi değil, insanların kendini düzeltmesi. İster güzellikle ister yaptırımla

Yurt dışında yaşadığım için hep sizi tutuyordum lakin geldim ve bizzat hastalara nasil davrandığınızi, bagirdiginizi, azarladiginizi , dalga geçtiğinizi gördüm. Siddeti hakli gösterir mi bilemem ama etkiye tepki iki tarafin da dikkat etmesi gereken bir durum.
Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..

Bu meslekte insanlara ve insanlıga daha çok faydam olacağını düşündüğüm için bu meslekteyim. Olması gereken toplum yüzünden doktorların işinden vazgeçmesi değil, insanların kendini düzeltmesi. İster güzellikle ister yaptırımla
Ben doktorlarada mesleğini kötü kullanimdan kaynaklı yeterli yaptırımın geldiğini düşünmüyorum.
Yoksa en ufak bir örnek hastalar siradayken öğlen molası saati bittiğinde orada olmasi gereken bazı doktorların hala yemek keyfi yapıyor olmaması gerekirdi.
Çok biliyorum yarim saat , kırk beş dakika doktorun öğlen molasindan dönmesini bekledigimi.
Bu sadece 1 örnek.
Tek taraflı yaptırımla ikili iletişimin bulundugu sorunu cozemezsiniz. Her iki tarafta gerekli şekilde egitilip, aksi durumda gerekli yaptırımı almalı.
Bir doktor olarak sağlık hakkını insandan almaktan bahsettiğiniz için isterseniz baska mesleğe yönelin dedim. Yoksa temel hakkın kimseden alınmaması gerektigini biliyorsunuzdur. Ne katiller bile tedavi ediliyor , edilmek zorunda çünkü.
Tasvip etmiyorum siddeti ama tek taraf suçlu değil bu sorunda çoğu zaman

Hastaların çoğu saygısız bu bir gerçek. Kimse gereksiz yere rapor vermek zorunda değildir mesela. Odaya pat diye dalanlar, doktoru tehdit edenler, çocuğuna koridorda sahip çıkmayanlar, sırasını beklemeyenler... bunlar en hafifi. Daha neler neler var. Tüm doktorlar mükemmeldir demiyorum ama karşılıklı bir saçmalık olduğunu düşünüyorum.

Hiçbir zaman hiç kimse ile dalga geçmedim aksine elimden geldiğince herkese yetmeye Çalıştım. Hastaların gözündeki hastane ile arka plandaki olaylar o kadar farklı ki. Uğraştığımız dava bile sayılmayan düşen davaları ve hasta profilini bir görseniz..
Işte herkes sen değil. Şiddette çözüm degil sorun dr ya da hastada diyemem halk olarak iletişim problemimiz var.
Ana sorun bu.

Bütün doktorlar mükemmeldir diyemem çünkü bir mesleği yapan herkes özünde iyi bir insan olacak diye bir şey yok. Hakkıyla yapılması gereken bir meslektir doktorluk. Özveri, zeka, pratiklik, anlayış gerektiren. Ama günümüzde şuan saçma sapan sebeplerden hastalar doktorlar saldırmaya başladı. Misal rapor, reçete, sıra beklemek istememe(!), zorla serum ilaç isteme vb. Sebeplerden. Kötü bir hastalık teşhisi almak bunu kaldırmak zordur lakin inanın bu teşhisi aldığında kabullenmeyip sen ne biçim doktorsun diye doktora saldıranlar bile var inkar evresinde . Bunlsr asla kabul edilebilir şeyler değil bu insan dışı varlıkların akıllansana kadar kesinlile sağlık hakları iptal edilmeli. Her şiddet uygulayan serbest bırakıldığı sürece bir yaptırım olmadıkça bu toplum düzelmez daha da azgınlaşır
Bakın çok sert empati yapmadan kızmışsınız
Haklisiniz çok yoruluyor yıpranıyorsunuz ama buda sağlık başka bir şeye benzemiyor
Size kendi hayatımdan örnek vereyim
Yiğenim yüksek ateşle acile gitti yavrum daha 1 yaşında
Acil doktoru çocuğa penisilin iğne yaptı
Eve gönderilen çocuk vücudunda kabarmalar morarmalarla tekrar hastahaneye kaldırıldı
Acilen yarışı yapıldı
6 gün hastahanede yattı çocuk
Ev yakındı hastahaneye
Ya ev çok uzak olsaydı anne baba dikkatsiz olsaydı
Ne olacaktı
Burada tolerans saygı güven biter malesef
Muayenem vardı kadın doktor muayene olacak sedyenin önünde oturmuş bacak bacak üzerine atmış telefonla konuşuyor
Bende müsade edermisiniz dedim sadece bunu dedim ha yanlış anlamayın
Tüm muayene boyunca çok kaba kayıtsız davrandı
Ben böyle bir doktora saygı duyamam işine saygım var ama kişiliğine değil

Şahsen bir insana şu ugrastigimiz hasta profillerine bak deseniz zaten sıze muayene olmaz. Siz kapı girişine asın bu sözünüzü sorun cozulsun.
İnsanlara faydalı olmayı düşünüp aynı anda küçümseme yapılır mi sizce?
Ayni insanlardan bahsediyoruz. Profil ve yardımcı olacagimi düşünüyorum ben birakmam derken.
Kusura bakmayin ama saygi duymadan saygı beklenmez. Benim babamin hayrina okumadı kimse. Doktorlar bize saygı duyar biz onlara. Tam terside aynı şekilde.
Saygı meslekle olmaz.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygi duymak zorunda.
Kucumsediginiz insanlara saygi duydugunuzu düşünmüyorum.
Hasta profillerini bir görseniz deyip saygi duymak ....

Her iki tarafında suçlusu suçsuzu var. Bazı doktor ve hemşire kısaca sağlık çalışanlarının hadsizliği, umursamazlığı ve davranışları karşı tarafı etkileyebiliyor. Tabii sinir hücrelerine hakim olamayan karşı tarafta çözümü şiddette arıyor ne yazık ki. Çok kötü bir durum bu olay çok yaşanmaya başladı.

Bazen benim gibilerde lazım sağlıkçılara. Gece gündüz nöbet tut, binbir çeşit insanla ilgilen sağlığına koştur. Benim gibilerde içip içip hastanenin ortasında oynayıp doktorlara çok güzelsin/yakısıklısın desin görevlileri de kafaya tuttsun. Ne güzel hayat ya.

Neden şiddet.. anlamıyorum.

Bugün Gördüğüm son haberle beraber artık iyice sinirlerim altüst oldu. Eskiden en azından saygı vardı. Herhangi bir yaptırımı olmadığı için mi? Yoksa toplum mu ahlaksızlaşmaya başladığı için hergünümüz bir olay bin kıyamet. Ayda 13-14 nöbet tutuyoruz 36şar saatten ertesi gün yine sevdiğimiz mesleği yapıyor olmanın verdiği enerji ile hasta bakmaya yatırmaya devam etmeye çalışırken mutlaka saygısız ve ahlaksız insan toplulukları gelip tüm enerjinizi alabiliyor. Doktorun ne yapacağına karışanlar mı yok yoksa hakaret vs şiddet mi yok? Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil tedavi olmaya geldiysen adam gibi tedavini al orada diğer hastaları da doktoru da mutsuz etmeye hakkın yok! Doktorun istemlerine reçete etmek istendiklerine de müdahale edenleri söylemiyorum bile! O kadar biliyorsan neden hastaneye geliriyorsun be kardeşim! O kadar yıl eğitimi bi zahmet kendi kararımızı verebilelim diye aldık değil mi! Zorla kendine serum taktıranlsr ısrarla antibiyotik isteyenler ve ya aşı reddedenler, çok severk yaptığım işimden bile soğutuyorlar insanı... hele hakaret ve şiddet durumunda bizce o insanın sağlık sigortası bile iptal olmalı muaayene olamamalı bakın bakalım o zaman kalıyor mu bu şiddet haberleri! sadece içimi dökmek istedim sizin de etrafınızda böyle insanlar varsa lütfen görmezden gelmeyin ve uyarın lütfen..
Kimse kimseye şiddet hakkına asla sahip değildir. Ne fizikzel ne mental. Ama hiçbir doktorun da hastasına asılmaya hakkı yok bunu bizzat yaşadım. Çoğu zaman başka yerlerde de doktorun hastasına hakaret ve aşağılamalamalarını da duydum. Hastalarında doktora küfrettiğini de duydum. Yani suçlar aslında bazen tek taraflı olmuyor. Herkes saygısını ve mesafesini bilse keşke.

Sorun sadece doktor degil ki, sistem. Doktorlar mecburen bir günde kac hastaya bakiyor. Burda bile, hamilelik testi icin acile gidilme tavsiyesi veriliyor. Yurtdisinda yasiyorum, burda acil olmayan birsey icin gidersen hem daha cok bekliyorsun, hem ödedigin ücret artiyor.

Ki burda insanlar cabuk acile gitmezler zaten. Ilk önce ev doktoru yada daha agir bir durumda hastanede dogru bölümden randevu alirlar.

Bide her doktor iyi degil. Bunun her yerde üni acilmasida, torpilde,..bircok kaynagi var.

Sirf devlet/özel ayrilin olmasi bile sikintili durum. Yazilcak o kadar cok sey var ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X