• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanın aklını karıştıran sorular

morlale2121

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
62
2
298
İstanbul
Kızlar daha 18 yaşındayım 2 yıllık bir ilişkim var Allaha şükür çok iyiyiz bu sene aynı üniversiteyi kazandık ve bu bizi çok mutlu ediyor ama benim bir sıkıntım var.Sevgilim sürekli ileriye dönük düşünüyor evliliği düşünüyor tabi ki bende düşünmüyor değilim ama kendi ailemden dolayı evlilik beni çok korkutuyor yani insanlara evli mutlu çocuklu masal dünyası gibi gelen evlilik müessesesi benim aklıma gelince aklıma annem ve babam geliyor sürekli bizde onlar gibi olur muyuz beni aldatır mı babamın anneme yaşattıklarını bana yaşatır mı evlendikten sonra değişir mi bu soruları kendime sormaktan kendimi alamıyorum bu durumda da erkek arkadaşım evliliğe sıcak bakmadığım için ona sıcak bakmadığımı sanıyor sizce ne yapmalıyım ?

Üniversite hayatı insanı çok değiştirir, büyütür. Şimdiden dertlenmek için çok erken. Evlilik çok büyük bir karar ve siz bu kararı verme aşamasına gelinceye kadar değişmiş, büyümüş, olgunlaşmış olacaksınız. Şimdiden dertlenmeyin hiç. Yeni okulunuzun tadını çıkarın sevgilinizle. Başarılar.

Kızlar daha 18 yaşındayım 2 yıllık bir ilişkim var Allaha şükür çok iyiyiz bu sene aynı üniversiteyi kazandık ve bu bizi çok mutlu ediyor ama benim bir sıkıntım var.Sevgilim sürekli ileriye dönük düşünüyor evliliği düşünüyor tabi ki bende düşünmüyor değilim ama kendi ailemden dolayı evlilik beni çok korkutuyor yani insanlara evli mutlu çocuklu masal dünyası gibi gelen evlilik müessesesi benim aklıma gelince aklıma annem ve babam geliyor sürekli bizde onlar gibi olur muyuz beni aldatır mı babamın anneme yaşattıklarını bana yaşatır mı evlendikten sonra değişir mi bu soruları kendime sormaktan kendimi alamıyorum bu durumda da erkek arkadaşım evliliğe sıcak bakmadığım için ona sıcak bakmadığımı sanıyor sizce ne yapmalıyım ?

pozitif dusun..karamsar olma..babanla erkek arkadasinin huyu ayni deyildir herhalde..hem inan sonradan ne olacagini bilemeyiz..dua et herseyin hayirlisi iyisi olsun..yarinin hakkinda hep karamsar olup bugununu zehir etme

benim yaşıma gelip erkek arkadaşın 3 yıl sonra evlenelim dediğin de görürüm seni:9: adam hiç yanaşmıyor yahu:1::1:

Önce üniversiteyi bitirin, şuan düşünmeniz gereken daha önemli konularınız var, yakın zamanda vizeler, finaller, dersler, üniversite hayatı...

sonra düşünürsünüz bunları....

Önce üniversiteyi bitirin, şuan düşünmeniz gereken daha önemli konularınız var, yakın zamanda vizeler, finaller, dersler, üniversite hayatı...

sonra düşünürsünüz bunları....

Kusura bakmayın ama daha yeni öss sınavının stresinden çıkmışken hemen vizeleri finalleri dersleri düşünecek halimiz yok :) bütün zamanımızı bunu düşünerek harcamıyoruz bizde benim derdim farklı

benim yaşıma gelip erkek arkadaşın 3 yıl sonra evlenelim dediğin de görürüm seni:9: adam hiç yanaşmıyor yahu:1::1:

Ona sizin yaşınıza gelince karar vericem sanırım ama şuan evlilik çok karmaşık çok uzak insan tabi ki birlikte olduğu insanla gelecek hayalleri kurmak istiyor ama sanki engel var önümde

Üniversite hayatı insanı çok değiştirir, büyütür. Şimdiden dertlenmek için çok erken. Evlilik çok büyük bir karar ve siz bu kararı verme aşamasına gelinceye kadar değişmiş, büyümüş, olgunlaşmış olacaksınız. Şimdiden dertlenmeyin hiç. Yeni okulunuzun tadını çıkarın sevgilinizle. Başarılar.

Haklısınız ben yani biz sabırla bekleyelim büyümeyi değişmeyi olgunlaşmayı hayırlısı neyse o olur :)

Önünüzde uzun bir zaman var, bunları düşünmek oçerken. Şuan erkek arkadaşınız sizinle ciddi düşündüğü için mutlu olun. ilerisi ne getirir bilinmez :)

Son düzenleme:
Benim de bir zamanlar çok düşündüğüm bir konuydu bu.. Hatta annem babama sürekli 'senin bana yaşattıklarını kızın yaşarsa onu nasıl savunacaksın' derdi. Kendimi çok kötü hissederdim. Hep kafamda kurup duruyordum. Ama inan öyle hiçbir yere varılmıyor. Karamsar oldukça her şey daha çok üstüne geliyor insanın. Her zaman olumlu düşünmeye çalış. Ve arkadaşların dediği gibi yaşın daha küçük bunları düşünmek için. Sevginin tadını çıkarmaya bak bence. Bu düşüncelerle ne kendini ne de erkek arkadaşını harap etme, yıpratma. Belki de bu şekilde davranarak elindeki sevgini kaybedeceksin. Boşver.. Üniversite hayatının tadını çıkarın beraber

bu tür korkularının olması normal canım daha evlilik için çok gençsin dolayısıyla düşüncelerini henüz ait olduğun yerden ileriye götüremiyorsun, ne kadar korkun olursa olsun evlilik zamanı geldiğinde kendiliğinden akıcı bir şekilde gerçekleşecek, ayrıca ailede yaşadığın sorunları evlenince yaşayacaksın diye bir şey yok. kendimden biliyorum bu korkuların yersiz olduğunu ve zamanla aşıldığını. şuan ailende yaşadığın sorunlar senin için sadece bir ders olabilir. annenin babanın yaptığı hataları yapmamaya çalışırsın olacak olan en fazla bu olur. erkeklerin de anlama kapasitesi o kadar işte istedikleri herşey hemen oluversin isterler onlarında yaratılışı öyle o anlamadıkça sen anlatacaksın eninde sonunda anlayacaktır. mutluluklar...

Ona sizin yaşınıza gelince karar vericem sanırım ama şuan evlilik çok karmaşık çok uzak insan tabi ki birlikte olduğu insanla gelecek hayalleri kurmak istiyor ama sanki engel var önümde

demek istediğim şu an kurma zaten evliliğin bi yaşı var
önündeki engel ise şu
hazır değilsin maddi manevi
o yüzden flörte devam

Benim de bir zamanlar çok düşündüğüm bir konuydu bu.. Hatta annem babama sürekli 'senin bana yaşattıklarını kızın yaşarsa onu nasıl savunacaksın' derdi. Kendimi çok kötü hissederdim. Hep kafamda kurup duruyordum. Ama inan öyle hiçbir yere varılmıyor. Karamsar oldukça her şey daha çok üstüne geliyor insanın. Her zaman olumlu düşünmeye çalış. Ve arkadaşların dediği gibi yaşın daha küçük bunları düşünmek için. Sevginin tadını çıkarmaya bak bence. Bu düşüncelerle ne kendini ne de erkek arkadaşını harap etme, yıpratma. Belki de bu şekilde davranarak elindeki sevgini kaybedeceksin. Boşver.. Üniversite hayatının tadını çıkarın beraber

annenizin babanıza dediği şey bizim evde de harfi harfine kullanılan bir cümle maalesef verilen cevaplar çok acı çok can yakıcı ama haklısınız sadece kendimi ve karşımdaki insanı harap ediyorum böyle yaparak çok teşekkür ederiim :)

Back
X