• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanın kendinin elden gitmesi

Boncuk4693

Flowers open, when you come to my world
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
562
218
133
Evet. Şu anda dibine kadar mutsuzluk. Kendimi birakiyo gibiyim her geçen gün. Içimden istediklerim olmuyor diye bagirircasina ağlıyorum.. Yaptığım hata mi affedemiyorum kendimce büyüklüğünü kucuklugunu bilmeden vicdanım al hadi senin hata yapma şansın yok der gibi bütün yükünü karabasan gibi üstüme veriyor. Kac kacabilirsen. Halbuki cokda kendimi mahvedecek kadar degil dimi. Bi günüm mutluluktan ucarken diger günüm tekrar tekrar bugun mutsuz olma gunun der gibi beynimi kurcalayip ordan kalbime inerek günümü mahvediyo. Hayatimin en tecrubeli ve de en mutsuz günlerini yasiyorum. Sebepleri bi ise baslayip benim disimdaki sebeplerden dolayi yarim kalıp hevesimin kursağımda kalmasi. Kimseyle konuşmak istememe dönüşmesi ruh halimin. Ne ev işi ne başka bişey hiçbirşey uğraşmadan k alabilsem tek başıma bi yerde. Hiç böyle oldunuz mu o gorebildiginiz son raddeyi gordunuzmu hayatınızda ruhsal anlamda. Ben gördüm aslında yaptığım büyük bişey olmasa bile hassas dönemine denk geldiği için bedenim gibi yanımda taşıdığım bi vicdan azabim var bide yanımda goturdugum 0 moralim. Ne yapılır kı bu durumda. Kaçilmazsa nasıl yasanirki .
Bu arada vicdan azabim sebebini söyleyemem şu durumda ama pişman olduğumu belirtmeliyim. Cok ta büyük bişey değil dışardan ama bana göre dağ gibi bişey.

Dönem dönem elbet oluyor bu durumlar.
Vicdan azabını bilsek daha faydalı olabiliriz senin için, belki de sen büyütüyorsun bunu.
Hayat bu.. Olacak elbet böyle düşünceler.
Dibe batmak neden? İnsanın akıl sağlığından önemli neyi var?
Çok çok kötü hisseder, artık yapamıyorum derseniz yardım alırsınız.

Dibe çökmede ki sebep nedir tam olarak? Sağlık mı, aile mi, arkadaş mı, sevgili mi? Nedenini bilirsek belki içini rahatlatabiliriz biraz..

Dönem dönem elbet oluyor bu durumlar.
Vicdan azabını bilsek daha faydalı olabiliriz senin için, belki de sen büyütüyorsun bunu.
Hayat bu.. Olacak elbet böyle düşünceler.
Dibe batmak neden? İnsanın akıl sağlığından önemli neyi var?
Çok çok kötü hisseder, artık yapamıyorum derseniz yardım alırsınız.
Dayanamıyorum pozisyonumdayım su anda. ama yardım alamam henuz hazır degılım.

Dibe çökmede ki sebep nedir tam olarak? Sağlık mı, aile mi, arkadaş mı, sevgili mi? Nedenini bilirsek belki içini rahatlatabiliriz biraz..
Karışık desem heralde dogru demıs olurum. Kendimi çok gücsüz hissediyorum. Oyuzden bu yasadıklarım herseye korkuyla yaklasar oldum bazı seyler ust uste geldıgı ıcın

Dayanamıyorum pozisyonumdayım su anda. ama yardım alamam henuz hazır degılım.
Bunda çekinecek ne var? Mesela böbreğiniz ağrır dayanamaz gidersiniz doktora, bu da öyle birşey.
Akıl bu ötesi var mı? Beyniniz hasta, böyle düşünün. Hiç de çekinecek bi durum yok inan buna.

biraz maneviyatinizi guclendirin , hersey olacagina varir vicdan azabi duydugunuz olaydan cok etkileniyorsaniz hatanizi telafi edecek biseyler yapabilirsin direk olmasada dolayli yollardan elimden geleni yaptim dersin en azindan hafiflersin...ne oldugunu cok merak ettim :)

Hayır. Çekiniyorum gitmekten aslında

Bakın uzamn değilim ama psikolojiyle aram iyidir.
Her şeyden önce bu durumunuzun ne zamandır devam ettiğini bilmek lazım.
Örneğin 1 aydır böyleyim derseniz gelip geçici ya da şartlardan kaynaklanan depresif bir durum denebilir ki kendi başınıza bunu atlatırsınız.
Ancak daha uzun süreli yaşıyorsanız bunu yükselmeler ve alçalmalar şeklinde bu sefer manik depresif denebilir.
Bence bir uzamana danışın. Çekinecek ne varmış. Bir yeriniz ağrıyınca doktora gidiyorsunuz. Bu da aynısı.

Herkesin başına gelebilir bu durum bazen taşıyamayız olabilir insanız sonuçta.
bu durumda neden yardım almaktan çekinelim ki, demi?
siz kendi değerinizi bilmezseniz başkası hiç kimse bilmez o yüzden mutlaka kendiniz için yardım alın.

Yazdıkları okuyunca bir an bu benim dedim kendi kendime. Vicdan azabinin ağırlığı korkulan o şey. Onun etkilediği tüm hayat. Dua Et bol bol ben öyle yapıyorum. Ve herkesin dediği gibi uzmana git ben öyle yapıyorum fakat iyi misin uzmana gittiğin için diye sorsan Hayır değilim. Kendini sadece sen kurtarabilirsin. Allah yardimci olsun

Kizlar hic öyle yardım almakla falan geçmiyo. Hem bizim ülkemizde psikolojik yardım anlayışı sorunların ustune gidin demekten bi ton kafa yapan ilac dayamaktan ote gitmiyo böyle bir durumu su an dibine kadar yaşıyorum bende o yüzden cok cok iyi anlıyorum tamam diyorum toparlanayim biraz daha lafım bitmeden bisey daha oluyo hop küt diye bi daha dusuyorum sanki hic hic hicbirsey rahatlatmiyo onunu goremez dusunceni kontrol edemez noktasına geliyorsun bi de bakmissin ayna karşısında kahkahalarla agliyosun kendimi taniyamiycak noktadayim bende yapılacak tek şey var öylesine yaşamak alışmaya calismak..

Kizlar hic öyle yardım almakla falan geçmiyo. Hem bizim ülkemizde psikolojik yardım anlayışı sorunların ustune gidin demekten bi ton kafa yapan ilac dayamaktan ote gitmiyo böyle bir durumu su an dibine kadar yaşıyorum bende o yüzden cok cok iyi anlıyorum tamam diyorum toparlanayim biraz daha lafım bitmeden bisey daha oluyo hop küt diye bi daha dusuyorum sanki hic hic hicbirsey rahatlatmiyo onunu goremez dusunceni kontrol edemez noktasına geliyorsun bi de bakmissin ayna karşısında kahkahalarla agliyosun kendimi taniyamiycak noktadayim bende yapılacak tek şey var öylesine yaşamak alışmaya calismak..
Hani siz yardım alin derken yanlış söylüyorsunuz diye demiyorum tabi ki haklısıniz fakat sistemdeki o büyük algi yanlisligina dikkat çekmek istiyorum psikolojik destek gorcem iyi olcam diye bi umut gidiyoruz hop daha tek bi kelime bile sormadan yaz kuzim 150mg selectra diyip yolluyor doktor saniyoruz ki o elimizdeki bi kutu ilac bize dunyayi tanitacak sis bulutunu dagitacak ama olmuyo

Kesinlikle geçmiyor. Beynim tüm hayatımı ele geçirdi. Kuskularim peşimi bırakmıyor. Normal hayata donmeme izin vermiyor.

Ben yillardan beri bu anlattigin psikolojiyle yaşıyorum.
Depresyon iyice yerlesmeden bir uzmanla görüş psikolojik kitaplar oku duygularinin ve durumunun farkina varabilmek için.Gec olmadan.

Ayrica sucluluk duyuyorsan bir sekilde kendini cezalandirirsin.Insanin kendini cezalandirma bicimide genelde hicbirseyi haketmiyorum şeklinde dusunce olarak ortaya çıkıyor.Once bu sucluluk duygusundan kurtul.seni ilerletmez dibe çeker.

Back
X