İnsanlar neden bu kadar çok konuşur?

Canım asker topiğinden hatırlıyorum sanki, sevgilin askerdi sanırsam?

Sana söylemek ve anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki... Hepsini buradan nasıl anlatayım...:50:

Ben dört yıllık evliyim, 8 yıl önce başlayan ilişkimi ailem onaylamadı, çünkü ben öğretmen olacaktım ama sevdiğim insan lise mezunu bile değildi, orta okul mezunuydu, ailevi sorunlardan kaynaklı okuyamamıştı, ama o kadar kendini geliştirmiş ve beni mutlu eden bir insandı ki, zaten evlilik karşıtı bir insandım ben aklıma yatmasa beyin olarak uyuşmasam nasıl evlenmeyi kabul edeyim değil mi? Ama işte insanlar bunu anlayamıyor...

Neyse uzatmayayım, o kadar çok olay oldu ki anlatsam roman olur, aileler işin içine girince arap saçına döndü her şey, bir de o yetmezmiş gibi evleneceğim kişinin anne babası ayrıydı, mezhep farklıydı her şey problemdi yanii...

Sadede geleyim: İlk önce sonuca ulaşana kadar sıkıntı çekeceğini kabullen ve öyle bu yola gir... Hem sevdiğin hem de sen buna hazırlıklı olmalısınız... Ailen onu tanıyana kadar zaman vermelisin ilişkinize... Emin ol onlar tanıdıktan ve sevgilini sevip benimsedikten sonra diğer insanların ne dediğini de umursamayacaklar :34:

Benim sevdiğimi babam çok reddetti, yok askerliği yapsın yok liseden mezun olsun üniversiteyi bitirsin öyle evlenebilirsiniz dedi. Ama onu tanıdıkça güvendiler, çalışkan biri olduğunu ve iyi bir aile babası olacağına inandılar... Ve zafer bizimdi, eşim liseden bile mezun olmadan, askere de gitmeden evlendik biz, hem de ailelerimizin rızasıyla... Her şey yoluna girdi... Şimdi eşim babamın oğlu gibi öyle ki çok seviyor hem annem hem babam hem abim hem kuzenler, ailede sevmeyen kalmadı eşimi...

Eşim, ailesinin okutmadığı liseyi benim sayemde bitirdi üniversite sınavlarına girdi, aldığı puana göre üniye yazılacaktı ama aksi bir durum çıktı, bakaya kaldı ve apar topar askere gitti, hem de üniye yazılmasına bir ay kala... Olsun, gelince yine yazabilir üniyi, bu hiç de önemli değil... Şimdi asker yolu bekliyorum ve başta ikna olmayan ailem bana sonsuz destek veriyor, kendi babası para yollamazken babam para gönderiyor eşime, bana maddi destek oluyor...

Bunları anlattım çünkü ümitli olman lazım, bir şekilde her şey yoluna giriyor, insanlar tabularını yıkabilirler, kolay olmasa da yıkabilir... Düşünsene, Kurtuluş Savaşı döneminde insanlar kara çarşafla peçeyle takkeyle dolaşırken, Atatürk sayesinde bir senede büyük tabular yıkılıyor... Bu mu olmayacak... Yeter ki isteyin ve yılmayın... Sakın ama sakın aileler yüzünden birbirinize girip, birbirinizi incitmeyin, destek verin... :34:

Evt cnm askerde. Ben de seni görüyorum o topikte.Benim erkek arkadaşımı kimse tanımıyor sonuçta herkes önyargılı bakıyor.özellikle annem.ama ben ona güveniyorum.Ve herşeyin daha iyi olacağına inanıyorum.Sonuçte hiç birşey kolay elde edilmez.İnandığın şey için savvaşmak lazım.Sizde bir ömür boyu mutlu olun inş.

Insanlar konussun birakin.
Dinlemeyin. Annenizin tutumu zamanla degisebilir.
En yakinimdan teyzemin kizini ornek verebilirim.
Teyzemin kizi universite bitirmis guzel bir isi vardi, evlenmek istedigi kiside lise mezunuydu. Once herkes karsi cikti. Ama kuzenim bunu hic problem etmiyodu. Aile buyuklerimizden akli basinda birisi aldi ikisini karsisina konustu. Siz birbirinizi kucuk/buyuk gormediginiz surece, birbirinizi rencide edecek davranislarda bulunmadiginiz surece hic kimsenin dediklerine bakmayin dedi. Onlarda oyle yaptilar. 4 yildir evliler, masallah diyelim ve cokta mutlular. O konuyu hic sorun bile etmiyolar. Karsi cikanlarda yanildiklarini fark ettiler simdi yere goge sigdiramiyolar.
Sanki her universite okumus adam ADAM oluyorda...
Hic aklinizi bulandirmayin. Sizin icin sorun degilse, hickimsenin dedigine aldiris etmeyin.. Mutluluklar dilerim..

Çok teşekkür ederim cnm.

Sen önce adamın sana olan tavırlarına bak bence. Ne insanlar var profesör olmuş, okumuş da iki kelimeyi bir araya getiremez, saygı, edep nedir bilmez. Lise mezunu olsun yüreği güzel olsun. Seni aç ya da açıkta bırakmadığı sürece ne önemi var? Benim de vardı lise mezunu sevgilim ben üniversite okurken o çalışıyordu. Biz yürütemedik tabi orası ayrı. Bir süre sonra sen ilerlerken o yerinde sayabiliyor. Ama seninki kendisini geliştiriyorsa birşey diyemem. Bir de etrafı çok takmamanı tavsiye ederim, kolay olmuyor biliyorum ama millet sen ne yaparsan yap edecek bir laf bulur. Burnu büyük der, saçı dökülüyor der vs. birşey bulurlar yani kimseyi memnun edemezsin. Kendi hayatına bak kısacası.

Benim kuzenim gayet iyi bir üni mezunu eşi ise lise mezunu.
Diğer bir kuzenimde üni mezunu eşi ise ilk okul.

İkisinin evlilikleride yılları devirdi gayet güzel ilişkileri var.
Her fırsatta dile getirirler iyi ki evlenmişim diye.
Birbirlerine bakışlarından anlıyosunuz nasıl sevdiklerini değer verdiklerini insan olduktan sonra gerisi boş.
Bizimde ailemizde laf eden çok oldu ama artık sanki laf eden onlar değilmiş gibi severler damatları.

Hani iş bulamaz maddi sıkıntı olur diye karşı çıkıyoruz diyolar birde.
Adam olan taş taşır yine bakar ailesine.
Nice eğitimli insan görüyoruz adam olmaktan haberleri yok..

canım bende aynı durumdayım ama başkalarının ne dediğine pek kulak asmamaya calısıyorum annem, babam hatta bütün akrabalarım biliyor aynı köylüyüz ailemin dediği tek şey düzgünce bi işi olsun da gerisi önemli değil.. bence sende duyma destek olun birbirinize bi insanın kişiliğini, karakterini diploması belirtmez.. üniversitede o kadar çok insan gördüm hiç birini sevgilime değişmem illaki olumsuz tepkiler gelecektir ama siz birbirinizi seviyorsanız anlaşıyorsanız sorun yok demektir ve zaten kaderinde varsa buna kimse engel olamaz insan kaderinin %50sini de kendisi belirler çabala ve sevginin arkasında dur ;)

Evt cnm askerde. Ben de seni görüyorum o topikte.Benim erkek arkadaşımı kimse tanımıyor sonuçta herkes önyargılı bakıyor.özellikle annem.ama ben ona güveniyorum.Ve herşeyin daha iyi olacağına inanıyorum.Sonuçte hiç birşey kolay elde edilmez.İnandığın şey için savvaşmak lazım.Sizde bir ömür boyu mutlu olun inş.

Allah kavuştursun canım tekrar, merak etme sevdiğini tanıdıkça insanlar daha yoluna girecektir her şey, sonuçta dediğin gibi bütün sorunların çözümü emeksiz olmuyor, Güzel dileklerin için teşekkür ederim... Her şey gönlünce olsun...:34:

Allah kavuştursun canım tekrar, merak etme sevdiğini tanıdıkça insanlar daha yoluna girecektir her şey, sonuçta dediğin gibi bütün sorunların çözümü emeksiz olmuyor, Güzel dileklerin için teşekkür ederim... Her şey gönlünce olsun...:34:

Amin cnm seninde.

önemli olan erkeğin kişiliği karakteri sizin kafa yapınızın uyuşması :31:elbette işi aşı da olsun bu zamanda malum geçimde önemli.
eğer sen sevgilinden eminsen ailen de zamanla tanıdıkça sever diye düşünüyorum

Back
X