insanlar ve hareketleri

moonslight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
305
347
18
lafı uzatmıyorum, demek istediğim şu ki ;
hepimiz toplumda yaşıyoruz bazen insnlar çok kötü davranışlar sergileyebiliyrlar
en basiti siz sıradasınız bir şekilde sizin önünüze geçiyorlar siz unutmuşşsunuz gibi davranıyorlar ya da otobüste ağzını kapatmadan öksürüyorlar yanınızda oturan biri,yan komsunuz gece 12 de mangal partisi veriyor sizin erken kalkmanız gereken bir günde veya gece sokakta (saat 3 gibi mesela) birilerinin saçma sapan kahkahalarıyla uyanıyorsunuz uykunuz bölünüyor vs.
ben böyle durumlarda gerçekten çok sinirleniyorum benden kaynaklanmayan ve benim kimseye yapmayacağım davranışların bana veya çevremden birine yapılmasına çok bozuluyorum.
toplum önünde birini uyarmak istemiyorum ama birisi sıramı alırsa uyarmak zorunda kalıyorum.
böyle durumlarda insanlrla nasıl iletişim kuruyorsunuz

Son düzenleme:
Karşımdaki çirkefse daha da çirkefleşiyorum kenara sinip kalıyorlar o zaman. Asla ricadan anlamıyorlar ya sert şekilde uyaracaksın ya da yaptıklarının bin beterini yapacaksın. Komşu mangal mı yapıyor sen de onun çamaşır astığı vakit semaver yap.

Zaten uyarmasanız daha da azar bu tipler. Her zaman böyledir hayır demediğin durdurmadığın zaman tepene çıkarlar, daha fazlasını yaparlar. Hayır diyemeyen biri olarak söylüyorum neler yaşadım neler.
ya önümde biri vardı, önümdekilerle konusa konusa benim benim önüme geçti. herkes sırada nasıl cesaret ediyorlar anlamıyorum

Karşımdaki çirkefse daha da çirkefleşiyorum kenara sinip kalıyorlar o zaman. Asla ricadan anlamıyorlar ya sert şekilde uyaracaksın ya da yaptıklarının bin beterini yapacaksın. Komşu mangal mı yapıyor sen de onun çamaşır astığı vakit semaver yap.
çirkinleşip karma yaratmak istmiyorum ama her yerde bu tarz insnlrı görmekten çok sıkıldım, eğitimsizlik çok kötü.

çirkinleşip karma yaratmak istmiyorum ama her yerde bu tarz insnlrı görmekten çok sıkıldım, eğitimsizlik çok kötü.
Çok doğru ama karma haksızlık edersek bizi bulur kendimizi savunursak değil. Bu da bir çeşit kendini savunma biçimi. Güzel sözle eğitmeye çalışınca kolay lokma sanıyorlar.

Çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. Özellikle sıraya kaynak yaptıklarında ya da uygunsuz saatlerde fütursuzca gürültü yaptıklarında çok öfkeleniyorum.
Sonra bunun herkesi kendimiz gibi sanmamızdan kaynaklı olduğunu fark ettim. Bazı insanlar düşünceli değiller hatta düşünceli olması gerektiğinin farkında olacak kapasiteleri bile yok. O yüzden anlayana kadar uyarmayı eğer anlamazlarsa da misliyle karşılık vermeyi tercih ediyorum. Her türlüsü yoruyor o ayrı...

Anlamayan insanla ne yapsan boş.
Ben genelde lafımı söyleyip rahatlıyorum,yapsa da yapmasa da önemli değil. İçimde kalmiyor.
Mesela geçen aylarda durakta yanında kendi çocuğu olan kadın leş gibi sigara içiyordu. Ben de telefondan durakta sigara içmenin cezasını açıp kadına "pardon ama şu an yaptığınız suç ,cezası da 180 lira" demiştim. Kadin da uyuz olmuştu "insan gibi uyarın" diye. Ben de fotoğrafını çekip şikayet edecegime insan gibi uyardığımi söylemiştim. Kadın da sigarayı yere atıp atarlı atarlı gitmişti :)
Geçen hafta da gittiğim şehirde daha önce kamp yaptığım çok güzel bir yerde belediye yasak getirmiş,artık kamp kurmak yok diye. Ama yine insanlar kuruyordu, sabah çadırın iskeletini söküp gece kurup yatiyorduk. Bir avuç gerizekal ergen erkek o mesire alanında masayı ickilerle donatmislar, yüksek sesle müzik dinleyip küfürlü konuşuyorlar.
Yanalrina gidip "gençler size harika bir önerim var, neden masadakileri toplayıp sahilde - kimseyi rahatsız etmeden içip eğleniyorsunuz" dedim, apaçilerden biri "bizim burada gürültü yapmamız yasaksa senin de kamp kurman yasak,istersen ara jandarmayı" dedi 😂😂 birkaç cümle münakaşa ettik,sonra baktım laftan anlamıyorlar, "umarım içkiyi çok kaçırır bütün gece kusarsiniz" dedim, döndüm cadirima.
Yine gürültüye devam ettiler ama en azından koyun gibi (yani kamp alanındaki otuzdan fazla cadirdaki insanlar gibi) susmadigim için mutlu uyudum:))
İçinizde kalmasın,uyarın siz de. Dinlerse ne ala,dinlemezse de en azından söylemiş olursunuz

Çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. Özellikle sıraya kaynak yaptıklarında ya da uygunsuz saatlerde fütursuzca gürültü yaptıklarında çok öfkeleniyorum.
Sonra bunun herkesi kendimiz gibi sanmamızdan kaynaklı olduğunu fark ettim. Bazı insanlar düşünceli değiller hatta düşünceli olması gerektiğinin farkında olacak kapasiteleri bile yok. O yüzden anlayana kadar uyarmayı eğer anlamazlarsa da misliyle karşılık vermeyi tercih ediyorum. Her türlüsü yoruyor o ayrı...
ben insanalrdan aşırı düşünceli olmalarını beklemiyorum ki, sabah erken kalkacaksan o saatte birinin kahkahası o kadar batıyor ki karşı komşuma bağırdım. ben böyle her şeye tepki veren biri de değilim ama böyle olaylarda aşırı tepki veriyorum
uyku problemi yaşıyorum doktor kontrolünde ilaç kullandığım halde uyuyamadığım bir dönem vardı, o kadar anlayışsız komşum varmış sağolsun o dönem gördüm

Ben artık ne kızıyorum ne şaşırıyorum açıkçası bu kadar sık karşılaşıp herkesin tepki vermesine daha çok şaşırıyorum. Toplumumuz gitgide bozuluyor gitgide bencillesiyor trafikte insanlar birbirini vuruyor acilde hasta olmayan acil vaka görse o şimdi uzun sürer bizimkine bakiverseydin diyor kendinden zayıf gördüğü an tepesine biniyor. 2 sene insanlar bogularak öldü hastaliga bile inandiramadik yahu. Çözüm varmi bence yok. Anlık çözüm olarak hak mahrumiyeti ve para cezası bence en ise yarar en anlaşılan dil. Bosverin siz delirirsiniz birde suçlu çıkarsınız.

Ben artık ne kızıyorum ne şaşırıyorum açıkçası bu kadar sık karşılaşıp herkesin tepki vermesine daha çok şaşırıyorum. Toplumumuz gitgide bozuluyor gitgide bencillesiyor trafikte insanlar birbirini vuruyor acilde hasta olmayan acil vaka görse o şimdi uzun sürer bizimkine bakiverseydin diyor kendinden zayıf gördüğü an tepesine biniyor. 2 sene insanlar bogularak öldü hastaliga bile inandiramadik yahu. Çözüm varmi bence yok. Anlık çözüm olarak hak mahrumiyeti ve para cezası bence en ise yarar en anlaşılan dil. Bosverin siz delirirsiniz birde suçlu çıkarsınız.
son dediğniz çok doğru, insanlar azmış gibi toplumda geziyor ben tepki verince problemli bn oluyorum.
ben bir sıra geç işimi hallettim diye ölmem olay o değil,
olay haksızlık göz göre göre.

Anlamayan insanla ne yapsan boş.
Ben genelde lafımı söyleyip rahatlıyorum,yapsa da yapmasa da önemli değil. İçimde kalmiyor.
Mesela geçen aylarda durakta yanında kendi çocuğu olan kadın leş gibi sigara içiyordu. Ben de telefondan durakta sigara içmenin cezasını açıp kadına "pardon ama şu an yaptığınız suç ,cezası da 180 lira" demiştim. Kadin da uyuz olmuştu "insan gibi uyarın" diye. Ben de fotoğrafını çekip şikayet edecegime insan gibi uyardığımi söylemiştim. Kadın da sigarayı yere atıp atarlı atarlı gitmişti :)
Geçen hafta da gittiğim şehirde daha önce kamp yaptığım çok güzel bir yerde belediye yasak getirmiş,artık kamp kurmak yok diye. Ama yine insanlar kuruyordu, sabah çadırın iskeletini söküp gece kurup yatiyorduk. Bir avuç gerizekal ergen erkek o mesire alanında masayı ickilerle donatmislar, yüksek sesle müzik dinleyip küfürlü konuşuyorlar.
Yanalrina gidip "gençler size harika bir önerim var, neden masadakileri toplayıp sahilde - kimseyi rahatsız etmeden içip eğleniyorsunuz" dedim, apaçilerden biri "bizim burada gürültü yapmamız yasaksa senin de kamp kurman yasak,istersen ara jandarmayı" dedi 😂😂 birkaç cümle münakaşa ettik,sonra baktım laftan anlamıyorlar, "umarım içkiyi çok kaçırır bütün gece kusarsiniz" dedim, döndüm cadirima.
Yine gürültüye devam ettiler ama en azından koyun gibi (yani kamp alanındaki otuzdan fazla cadirdaki insanlar gibi) susmadigim için mutlu uyudum:))
İçinizde kalmasın,uyarın siz de. Dinlerse ne ala,dinlemezse de en azından söylemiş olursunuz

Ben artık bunuda bıraktım yengeç çünkü ciddi anlamda zarar görebileceğimi dusunuyorum orada seni çat diye öldürseler kimse ne dur der sabaha kadar cenazeni kaldıran olmaz. Örnek varmi çok, benim etrafımdada oldu. Güllerini koparan komsusunu uyaran yakinim kapisini acar acmaz silah ile vuruldu ve vefat etti. Doğru düzgün caydırıcı ceza varmi yok. Degistiremeyecegim ve asla anlasilamayacak şeyleri kendi konfor alanıma göre düzenliyorum.

hepimiz toplumda yaşıyoruz bazen insnlar çok kötü davranışlar sergileyebiliyrlar
en basiti siz sıradasınız bir şekilde sizin önünüze geçiyorlar siz unutmuşşsunuz gibi davranıyorlar ya da otobüste ağzını kapatmadan öksürüyorlar yanınızda oturan biri,yan komsunuz gece 12 de mangal partisi veriyor sizin erken kalkmanız gereken bir günde veya gece sokakta (saat 3 gibi mesela) birilerinin saçma sapan kahkahalarıyla uyanıyorsunuz uykunuz bölünüyor vs.
ben böyle durumlarda gerçekten çok sinirleniyorum benden kaynaklanmayan ve benim kimseye yapmayacağım davranışların bana veya çevremden birine yapılmasına çok bozuluyorum.
toplum önünde birini uyarmak istemiyorum ama birisi sıramı alırsa uyarmak zorund akalıyorum.
böyle durumlarda insnaarla nasıl iletişim kuruyorsunuz
Beden dilim cok etkilidir benim ve ozguvenim oldukca yuksektir, sadece bakislarimla ne gerekiyorsa fazlasiyla ifade ederim, otobuste mal mal dikilip ilerlemeyen embesillere sadece bakarak en arkaya ilerlemelerini sağlıyorum mesela 😄

Medeniyetsiz, düşüncesiz, kaba insanlar sayesinde gelisti bu özelliğim sizde buna odaklanin konusmaktan daha etkili oluyor. Yani oyle sinirle dusmanca bakmaktan bahsetmiyorum ama etkili beden dili ve durusu diye bi sey var gerçekten.

Ben artık bunuda bıraktım yengeç çünkü ciddi anlamda zarar görebileceğimi dusunuyorum orada seni çat diye öldürseler kimse ne dur der sabaha kadar cenazeni kaldıran olmaz. Örnek varmi çok, benim etrafımdada oldu. Güllerini koparan komsusunu uyaran yakinim kapisini acar acmaz silah ile vuruldu ve vefat etti. Doğru düzgün caydırıcı ceza varmi yok. Degistiremeyecegim ve asla anlasilamayacak şeyleri kendi konfor alanıma göre düzenliyorum.
ya gecen haberlerde çıkmıştı, sokak hayvanlarını besleyen aileyi öldürdüler
şu hastalık bile insanımızı dizginleyemedi, ne diyim ki? başımıza ne gelse az bu taşkın insanlar yüzünden.

son dediğniz çok doğru, insanlar azmış gibi toplumda geziyor ben tepki verince problemli bn oluyorum.
ben bir sıra geç işimi hallettim diye ölmem olay o değil,
olay haksızlık göz göre göre.

Malesef uyardiginiz an ölme ihtimaliniz çok yüksek. Genelde adama değil muhattap olduğum insana hayır bende idi diye yarım biraktiriyorum yapan kişi yokmuş gibi davranıyorum. Bu toplumda ikili münakaşa işime gelmiyor.

ya gecen haberlerde çıkmıştı, sokak hayvanlarını besleyen aileyi öldürdüler
şu hastalık bile insanımızı dizginleyemedi, ne diyim ki? başımıza ne gelse az bu taşkın insanlar yüzünden.

Evet o olay mesela. Ve ailesi kurşun taşımış yaralıları vermemişler. Tek bir suçlu yok.
Bu günler bana daha önceki bir zamanı hatırlatıyor ama bu sefer o bile yetersiz gibi. Herhalde gerçek bir sorun olsa savaş olsa kıtlık olsa önce birbirimizi kesicez.

Sokak ortasında her an tartıştığımız kişi cebinden çıkardığı bıçağı saplayıp bizi öldürebilir mesela. Onlara göre ne ki, zaten hayatlarına değer verdikleri yok. Tutuklansalar birkaç ay içeride yatsalar da çok fark etmez toplumdaki çoğu insan müsveddesi için. Olan bizim gibi eğitimli, hayatta mücadele ederek bir yerlere gelmiş insanlara olur. Ben o yüzden şahsıma özel bir laf, hakaret, terbiyesizlik gelmedikçe takmamaya çalışıyorum. Hangi birini terbiye edeceğiz ki…

Böyle insanlar oldukları için içten içe üzülüyorum aslında . İnsan olmanın , bilinçli varlıklar olmamızın değerini bilmiyorlar . Bu kadar da zor değil düşünceli biri olmak . Bazen uyarıyorum bazen geçiyorum tamamen moduma göre . Ama şeyi de sevmiyorum böyle bir duruma gereksiz öfkelenip anı bozan insanlardan . Örnek vereyim diyelim trafikte biri saçma davrandı , arkadaşım sinirlendi ama uzattı gereksiz bağırdı . E ortam gerginleşiyor ve herkes bi üzülüyor . Onun yerine şunun yaptığına bak cık cık deyip normal davranışlarıma devam ediyorum. Kimse için gereksiz stres hormonu salgılayamam 😄

İyi de her olaya da "ya öldürülürsem" diye sessiz kalırsam içime atmaktan kanser olur daha erken ölürüm.
Hem biri tarafından öldürülmek için sebebe bile ihtiyaç yok aynı hesapla,sadece kadın olmak bile - ya da aynı trafikte olmak bile bazı insanlar için katil olma sebebi. Bunu düşünüp her an bunu aklına getirip bir hayat yaşanamaz.
Ama dediğine katılıyorum, ülkemizde manyak çok. Daha bu bayram öncesi memleketimde bir baba oğul öldürüldü. Sebebi de gürültü yaptın kavgasiymis . Sonra öldürülenin ailesi katılın ailesinin apartmanıni yakmış falan...itfaiye zar zor söndürülmüş. malesef ülkemizde adam öldürmek tavuk kesmek gibi bir şey :(

toplum önünde birini uyarmak istemiyorum ama birisi sıramı alırsa uyarmak zorunda kalıyorum.
böyle durumlarda insanlrla nasıl iletişim kuruyorsunuz
otobüste toplumda cak cak cuk cuk sakız çiğneyenler
parkta sahilde kendi çekirdek kabuklarını yere atanlar kendi çöplerini toplamayanlar
sinemada tiyatro kütüphane gibi yerde konuşanlar
yolda sağa sola tüküren balgam çıkartanlar
otobüste ayıra ayıra oturanlardan oralarını buralarını kaşıyıp karıştıranlardan
selamla sabahla iş bitirenler uzar gider bu
ülkemi çok seviyorum belki konum iklim olarak dünyanın en güzel ülkesiyiz yalnız bu içindeki insancıklar yüzünden nefret ediyorum
Daha sistematik daha düzenli uygar medeni bir ülkede yaşamayı çok isterdim
veya bu yaşamayı bilmeyenler defolsun gitsinler hangi ırk olursa olsun

Back
X