• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar ve hareketleri

İyi de her olaya da "ya öldürülürsem" diye sessiz kalırsam içime atmaktan kanser olur daha erken ölürüm.
Hem biri tarafından öldürülmek için sebebe bile ihtiyaç yok aynı hesapla,sadece kadın olmak bile - ya da aynı trafikte olmak bile bazı insanlar için katil olma sebebi. Bunu düşünüp her an bunu aklına getirip bir hayat yaşanamaz.
Ama dediğine katılıyorum, ülkemizde manyak çok. Daha bu bayram öncesi memleketimde bir baba oğul öldürüldü. Sebebi de gürültü yaptın kavgasiymis . Sonra öldürülenin ailesi katılın ailesinin apartmanıni yakmış falan...itfaiye zar zor söndürülmüş. malesef ülkemizde adam öldürmek tavuk kesmek gibi bir şey :KK43:

Yoo haklısın bende çoğu yerde tepki verirdim artık daha temkinliyim ve ona göre kendi hayatımı düzenlemeye çalışıyorum. Sadece ise yaramadığını ve tam tersi zarar görme ihtimalimi görüyorum çok zor bir çelişki
Artik çözüme ulaşmak kar zarar durumuna göre hareket ediyorum

lafı uzatmıyorum, demek istediğim şu ki ;
hepimiz toplumda yaşıyoruz bazen insnlar çok kötü davranışlar sergileyebiliyrlar
en basiti siz sıradasınız bir şekilde sizin önünüze geçiyorlar siz unutmuşşsunuz gibi davranıyorlar ya da otobüste ağzını kapatmadan öksürüyorlar yanınızda oturan biri,yan komsunuz gece 12 de mangal partisi veriyor sizin erken kalkmanız gereken bir günde veya gece sokakta (saat 3 gibi mesela) birilerinin saçma sapan kahkahalarıyla uyanıyorsunuz uykunuz bölünüyor vs.
ben böyle durumlarda gerçekten çok sinirleniyorum benden kaynaklanmayan ve benim kimseye yapmayacağım davranışların bana veya çevremden birine yapılmasına çok bozuluyorum.
toplum önünde birini uyarmak istemiyorum ama birisi sıramı alırsa uyarmak zorunda kalıyorum.
böyle durumlarda insanlrla nasıl iletişim kuruyorsunuz
Şahsen her seferinde kibar bir giriş yapmaya çalışırım ama karşımdaki arsızlığı ele almışsa yerin dibine sokarım. Maalesef memleket deli kaynıyor dikkatli de olmak lazım.

hepimiz toplumda yaşıyoruz bazen insnlar çok kötü davranışlar sergileyebiliyrlar
en basiti siz sıradasınız bir şekilde sizin önünüze geçiyorlar siz unutmuşşsunuz gibi davranıyorlar ya da otobüste ağzını kapatmadan öksürüyorlar yanınızda oturan biri,yan komsunuz gece 12 de mangal partisi veriyor sizin erken kalkmanız gereken bir günde veya gece sokakta (saat 3 gibi mesela) birilerinin saçma sapan kahkahalarıyla uyanıyorsunuz uykunuz bölünüyor vs.
ben böyle durumlarda gerçekten çok sinirleniyorum benden kaynaklanmayan ve benim kimseye yapmayacağım davranışların bana veya çevremden birine yapılmasına çok bozuluyorum.
toplum önünde birini uyarmak istemiyorum ama birisi sıramı alırsa uyarmak zorunda kalıyorum.
ben artık nefret ettim her gün dahada kötüye gidiyo. en son geçen hafta otobus sırasındaydım önümde 10kişi vardı arkamda 50den fazla kişi vardı. o an olaylar çıktı ortam biraz karıştı millet sırayı dağıttı çok sonradan gelen bi çift vardı sürekli geziniyolardı. arka taraflarda arkadasları vardı bağirarak gelin sıra yok bosverin dedi oğlan. yanındada kız hiç durumu garipsemiyo sürekli sal.akça gülüyo anca. otobus gelince herkes hucum etti sıra dahada karıstı. o an bebek arabası orta kapıdan bincekti kapı açılınca bu bahsettigim karaktersiz 2sevgili koşarak orta kapıdan bindi oturdular. tam ben binmiştim görünce avazım çıktıgı kadar bagırdım sinirden söylediklerimi unuttum. o kadar çok bagırdım ki yolcular dönüp bana baktı oo 2arsız asla üstüne alınmadı yol boyu gülüşerek gittilwe. onların yaptıgı hareketi geçtim arkadaski 50kişinin 1i bile hakkını savunmadı bu kadarmı yozlaştınız ya hiçmi hakkınızı aramıyosunuz nasıl bi millet olduk. bunun gibi çok örnegim var ama hepsi boş çünkü kimsenin umrunda değil böyle şeyler artık

Ben de her haksızlığa ses çıkartanın ben olduğumu düşünmeye başlamıştım.. Çünkü öyle bir hal almışız ki toplum olarak hak aramak edepsizlik olarak görünüyor.. Koyun, diye diye koyun yaptılar milleti gerçekten.. Haksızlık yapan babam olsa tanımam. Otobüste kalabalık olunca arka kapıdan yolcu alıyorlar. Binenler kart toplayıp öne gönderiyor.. Bana uzattılar toplayıp bende birisi vermedi tek tek göndermeyelim diye kart verecek misiniz dedim.. Vermiyorum demesin mi .. Neden herkes para ödüyor siz bedava mı gideceksiniz dedim.. Vermek zorunda kaldı... Birkaç durak sonra da inecekmiş kartı gelmemiş açtı ağzını yumdu gözünü senin yüzünden kartım gitti gelmedi, bu yüzden vermiyorum bla bla bin tane laf saydı.. Bende takip edin o zaman herkese haksızlık yapıyorsunuz dedim.. Ve bir Allah'ın kulu da haklısın demedi bana ses etmedi.. Hatta yaşlı bir teyze bana boş ver deyip susturmaya çalıştı... Kadın indi herkes bu sefer arkasından atıp tuttu.. İnsanlara diyecek laf yok gerçekten..

Ben de her haksızlığa ses çıkartanın ben olduğumu düşünmeye başlamıştım.. Çünkü öyle bir hal almışız ki toplum olarak hak aramak edepsizlik olarak görünüyor.. Koyun, diye diye koyun yaptılar milleti gerçekten.. Haksızlık yapan babam olsa tanımam. Otobüste kalabalık olunca arka kapıdan yolcu alıyorlar. Binenler kart toplayıp öne gönderiyor.. Bana uzattılar toplayıp bende birisi vermedi tek tek göndermeyelim diye kart verecek misiniz dedim.. Vermiyorum demesin mi .. Neden herkes para ödüyor siz bedava mı gideceksiniz dedim.. Vermek zorunda kaldı... Birkaç durak sonra da inecekmiş kartı gelmemiş açtı ağzını yumdu gözünü senin yüzünden kartım gitti gelmedi, bu yüzden vermiyorum bla bla bin tane laf saydı.. Bende takip edin o zaman herkese haksızlık yapıyorsunuz dedim.. Ve bir Allah'ın kulu da haklısın demedi bana ses etmedi.. Hatta yaşlı bir teyze bana boş ver deyip susturmaya çalıştı... Kadın indi herkes bu sefer arkasından atıp tuttu.. İnsanlara diyecek laf yok gerçekten..
işte ben de kendimi öyle görmeye başladım.
ya ben mi aşırı sinirleniyorum ben mi tahammüsüzüm diye sorguladım kendimi

Almanya'dan geleli 3 gün oldu. Orda da Türkler aynı desem... Almanlar ise o kadar kibar o kadar güler yüzlü ki, Almancı akrabalar anlatırdı da abartıyolar sanırdım. Bisikletler de kilit bile yok o derece bı medeniyet. Böyle, olumsuzluğu bir millete mal etmek istemiyorum ama yolculukta bile mesela arabada Türkler kavga etti, küfürlü mufurlu hem de, uyuyana saygı bile yok mesela. Milletimiz böyle yani davranissal olarak yüzyıllarca geride ... Ya sabır demekten başka bir şey elden gelmiyo çünkü söyleyince de can sağlığın tehlikeye giriyo

Muhatap olmuyorum, uyarsan da anlamıyorlar nasıl olsa. Kalabalığa pek girmem zaten,toplu taşıma kullanmamaya çalışırım, sıraya girmeyen insanların gittikleri yerlere de gitmem kolay kolay. Gelir düzeyi yükselen insanlar saygısız davranmıyorlar genelde,onların oldukları yerlere gitmek lazım. Ne pislik varsa maalesef varoşlardan çıkıyor. Ben de onlarla aynı ortamlarda bulunmamak için elimden geleni yapıyorum artık. Eskiden her ortama girer sinir hastası olurdum. Artık yapmıyorum anca kafam rahat ediyor napayım

Siranizi alirlarsa tabikii uyarin ama insanlar gülüyor diye şikayet i olmak bana çok komik geliyor .cuma veya cumartesi akşamı komşum gulsede mangal yapsada rahatsız olmam .insanların eğlenip mutlu olduğu anlardan asla rahatsız olmuyorum .bence sizde biraz rahat takilsaniz bu kadar dert etmeyeceksiniz

Bizimde yan apartmanda tam karşımızda balkonda köpek besliyorlar. Apartman dip dibe resmen. Köpek durmadan havlıyor. Hadi gündüz havlasın ses gürültü cok. Ama gecenin bir yarısı, sabahın körü, tam uykuya dalmaya yakın havladıgında çıldıracak gibi oluyorum. Pazar günü geç uyanıyoruz normalde , hiç unutmam bir pazar sabah 5te kalkıp uyuyamamıstık. Gecen gece 2de uykudan sıçrayarak uyandık. Üst komşu uyardı köpeğinizi içeri alır mısınız diye o an aldılar sonra devam. Yattıkları oda diğer tarafta köpegi bu tarafa koymuşlar. Polisi aradık dayanamayıp saatlerce de uyumadık bekledik gelmesini gelmedi. Biz tvnin sesini bile ona göre açıyoruz, pazar pazar ses olmasın vs muhabbetleri döner sürekli insanlar ne kadar rahat. Konu bile açmayı düşündüm bu yüzden. Kavga etsen basına ne gelecek bilmiyorsun ortalık dayaktan, kavga dövüşten geçilmiyor. Nasıl bir döneme denk geldik Allah sonumuzu hayır etsin.

Siranizi alirlarsa tabikii uyarin ama insanlar gülüyor diye şikayet i olmak bana çok komik geliyor .cuma veya cumartesi akşamı komşum gulsede mangal yapsada rahatsız olmam .insanların eğlenip mutlu olduğu anlardan asla rahatsız olmuyorum .bence sizde biraz rahat takilsaniz bu kadar dert etmeyeceksiniz
yazdığımı lütfen tekrar okur musunuz ? sabah işe gideceksiniz saat 3 te biri kahkahayla sokakta es yapıyor? uykunuz bölnüyor? bunun neresinde mutlu olayım? o vakitte yüksek sesle kahkaha atmak mantıklı mı?
olaya nasıl baktınız çok şaşırdım.

Valla ben İsviçre' de yaşamak istiyorum 😂 çünkü ben de, eşim de bu kötü ve saygısız davranışların hiçbirini yapmıyoruz ama sürekli maruz kalıyoruz. Mesela markette sıra sendeyken yeni kasa açılıyor, en arkadan biri yeni kasaya koşuyor. E kardeşim benim geçmem gerekmiyor mu oraya?🤦‍♀️

İyi bi vatandaş olmanın ödülü yok burda. Sadece yapmadığınla kalırsın ve hep sen maruz kalırsın her şeye🤦‍♀️

Valla ben İsviçre' de yaşamak istiyorum 😂 çünkü ben de, eşim de bu kötü ve saygısız davranışların hiçbirini yapmıyoruz ama sürekli maruz kalıyoruz. Mesela markette sıra sendeyken yeni kasa açılıyor, en arkadan biri yeni kasaya koşuyor. E kardeşim benim geçmem gerekmiyor mu oraya?🤦‍♀️

İyi bi vatandaş olmanın ödülü yok burda. Sadece yapmadığınla kalırsın ve hep sen maruz kalırsın her şeye🤦‍♀️
elim de olsa ben de gitmek istiyorum ama diploma denkliği biraz zor :(
yani mesela bu forumda bile biz ibzeyiz kadınlarla, ama hala ters davranışlar görüyorum, okuduğunu anlamayıp saldıran, parmak sallayarak uyarı veren..

elim de olsa ben de gitmek istiyorum ama diploma denkliği biraz zor :KK43:
yani mesela bu forumda bile biz ibzeyiz kadınlarla, ama hala ters davranışlar görüyorum, okuduğunu anlamayıp saldıran, parmak sallayarak uyarı veren..

Evet. Millet olarak mutlu değiliz sanırım... Gerçekten bazen kendimi bu topluma ait hissetmiyorum. Dediğim gibi iyi bi vatandaş olsan ne olmasan ne. Artık insanlardan tiksinme raddesine gelmiştim ama doğum yaptım evdeyim şükür artık bi süre en azından. O toplu taşımada yaşadıklarım 🤦‍♀️ adamların bacaklarını taa benim koltuğuma kadar ayıra ayıra oturması, sıra sendeyken itip geçmeleri, inerken daha inmeden binmeye çalışmaları.

Eşim de ben de sigara kullanmayız. Özellikle ben bu konuda çok hassasım ama akşam olur bebeğimi yatağına yatırırım, odaya komşunun içtiği sigara dumanı dolar bi şey diyemezsin, dışarı çıkarıyoruz önde yürüyen herifin içtiği zıkkımın dumanı bebek arabasına kadar gelir, gece yatarsın aşırı yüksek sesle arabada şarkı dinleyen hayvanlar türemeye başlar, araba egzoslarını patlatmak için aparat takanların gürültüsü başlar... bunlara ne ceza ne bi şey yok. Hangi birini sayalım ki

yazdığımı lütfen tekrar okur musunuz ? sabah işe gideceksiniz saat 3 te biri kahkahayla sokakta es yapıyor? uykunuz bölnüyor? bunun neresinde mutlu olayım? o vakitte yüksek sesle kahkaha atmak mantıklı mı?
olaya nasıl baktınız çok şaşırdım.
yani bence gece 3 te değil 4 te 5 tede insanlar sokakta gülebilir .hadi ev olsa neyse dicemde sokakta gülen insanada kızılmaz ki yani. ben pek sesten rahatsız olmuyorum .bakış açılarımız farklı

Bin bir çeşit insan modeli ürer oldu toplumda.
İti kopuğu uğursuzu o kadar çok ki.

Kimse de korku da yok,birisine bir şey demeye gör hemen üzerine yürüme,
Argo konuşma..

Ben böyle durumlarda cevap da veremem, kızarıp bozarıp ağlarım 🙈😁 münakaşa edemem.

O yüzden sinirimi içime içime atıp , devam ediyorum yaşamaya.

Maalesef onlar kazandı, bizi susturdu.
Korkuttular 😔

yani bence gece 3 te değil 4 te 5 tede insanlar sokakta gülebilir .hadi ev olsa neyse dicemde sokakta gülen insanada kızılmaz ki yani. ben pek sesten rahatsız olmuyorum .bakış açılarımız farklı
toplumda çok fazla iç içe olmayın lütfen siz, gidin sehirden uzak yerlerde yasayın :KK70: gece 4-5 de milleti uykusundan uyandırın, çoluğu çocuğu olan - hasta olan insnlrı uykusunda rahatsız edin, gece 12ye kadar balkonda gürültü falan yapın o zaman :KK70:
zira sizin bu zihniyetinizi bahsettiğim insanlara benzettim.

Son düzenleme:
Bazen uyarıyorum bazen de sadece insanların ne kadar küçük hesaplar peşinde olduğunu görüp insanlardan tekrar tekrar tiksiniyorum.
Eğitimli insanlar da yapıyor bunu. Daha dün kargo sirasindayken bir hemşire ya da doktor güya caktirmamaya çalışarak etrafimdan dolandı önüme geçti paketinin teslim aldı ve çıktı. Ben sadece izledim. Benim acelem vardı üstelik ama sesimi çıkarmadan izledim, paketi aldi sonra arabasının içine geçti uzun uzun bekledi. Yani ona ağır gelen şey insanlıkmış. Benim acelem vardı ama isteseydi sıramı verirdim.

toplumda çok fazla iç içe olmayın lütfen siz, gidin sehirden uzak yerlerde yasayın :KK70: gece 4-5 de milleti uykusundan uyandırın, çoluğu çocuğu olan - hasta olan insnlrı uykusunda rahatsız edin, gece 12ye kadar balkonda gürültü falan yapın o zaman :KK70:
zira sizin bu zihniyetinizi bahsettiğim insanlara benzettim.
valla gürültü istemeyen toplumla iç içe olmaz :D bence sıkıntı yok siz düşünün

Back
X