İnsanlara gereken cevabi verme

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Herkese merhabalar
Eminim burda bana yardımcı olucak fikir vericek ablalarım var. Ben 20 yaşındayım üniversite okuyorum size danışmak istediğim şey aslında hakkımı savunurum ezdirmemeye çalışırım kendimi ama yeterli değil mesela birine hakettiği cevap nasıl verilir nasıl altta kalınmaz susulmaz bunu beceremiyorum. Mesela ders çıkışı bi arkadaşım diyo ki ben sevgilimle bulusucam 1saat sonra çıkıcam birlikte bekleyelim ben beklemek istemiyorum gidicem diyemiyorum bunu nasıl aşabilirim artık çok sıkıldım bu durumdan yardimci olan fikir veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim

Ekleme: arkadaşlar size sorum tek bir örnek üzerinden değil ve menfaat için insanlara hayır diyememe değil mesela tanımadığım biri sıramı kapti cevap veremiyorum ya da oda arkadaşım ses yapınca sessiz ol diyemiyorum ya da insanlar benimle alakalı yersiz ve gereksiz yorum yapınca sanane benden diyemiyorum gibi

Son düzenleme:
Ama sınıf arkadaşım aram bozulursa mesela odev de notta yardım alamam onu da düşünüyorum

Ama sizler çocuk değilsiniz ki .Sen ona hayır diyince ,ödev konusunda yardımcı olmayacaksa aranizda arkadaşlık yokmuş demektir .Bu benim nacizane fikrim

Hayır demenin neresi sanat oluyor anlamadım. Her söylenene evet demek zorunda değilsiniz. Teklifi kabul etme özgürlüğün olduğu gibi güzelce reddetme özgürlüğün de var.

+Ya kurabiye123 sevgilim 1 saat sonra cıkacak, beraber bekleyelim.
-(Senin sevgilinden bana ne ya, ben niye bekliyorum) DEMEK yerine

-Teşekkür ederim ama biraz işim var, size iyi eğlenceler canım deyip güzelce reddedebilirsin. Bu laftan aranız bozulacaksa arkadaslık yapma zaten.

Hayır demenin neresi sanat oluyor anlamadım. Her söylenene evet demek zorunda değilsiniz. Teklifi kabul etme özgürlüğün olduğu gibi güzelce reddetme özgürlüğün de var.

-Teşekkür ederim ama biraz işim var, size iyi eğlenceler canım deyip güzelce reddedebilirsin. Bu laftan aranız bozulacaksa arkadaslık yapma zaten.
Ya o başlığı latife olsun diye yazdım :) dikkat çekici olsun vs diye ama fikir verdiginiz icin tesekkur ediyorum

Ya bu arada basligi degistiremedim degisiyo mu

Sanırım hayır deme sanatı isimli bir kitap vardı.

Hayır demeyi ogrenmek cok önemli.

Menfaatim olursa ilerde diye insanların her istedigini yaparsanız kendi hayatınızı yasayamazsiniz.

Kendi zamaniniza deger verirseniz hayir demeniz kolaylasir.

Hayir diyebilen insana daha cok saygi duyuluyor ve reddetmek illa kaba olacaksiniz anlamina da gelmiyor, zarif bir sekilde de hayir denebilir.

Sanırım hayır deme sanatı isimli bir kitap vardı.

Hayır demeyi ogrenmek cok önemli.

Menfaatim olursa ilerde diye insanların her istedigini yaparsanız kendi hayatınızı yasayamazsiniz.

Kendi zamaniniza deger verirseniz hayir demeniz kolaylasir.

Hayir diyebilen insana daha cok saygi duyuluyor ve reddetmek illa kaba olacaksiniz anlamina da gelmiyor, zarif bir sekilde de hayir denebilir.
Evet ya sanki öyle bi kitap vardi yarin hemen kütüphaneden bakicam :) ve kibarlık konusunda da haklisiniz tesekkurler

Evet ya sanki öyle bi kitap vardi yarin hemen kütüphaneden bakicam :) ve kibarlık konusunda da haklisiniz tesekkurler
Ben de önceden hayır diyemezdim ama artik cok rahat diyorum cunku beni evet demek zorunda birakan insanlara ofke duymak istemiyorum ve onlara katlanmak zorunda kaldiğım icin kendime de kizmak istemiyorum. Yani bunca duygusal karmasaya girmemek icin basit bir hayir yeterli. Kitabi bulup okur ve begenirsen haber et olur mu ben de okuyayim :)

Ben de önceden hayır diyemezdim ama artik cok rahat diyorum cunku beni evet demek zorunda birakan insanlara ofke duymak istemiyorum ve onlara katlanmak zorunda kaldiğım icin kendime de kizmak istemiyorum. Yani bunca duygusal karmasaya girmemek icin basit bir hayir yeterli. Kitabi bulup okur ve begenirsen haber et olur mu ben de okuyayim :)
Çok tesekkur ederim :KK52:olur haber veririm tabiki

Back
X