Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba kizlar basliktanda anlasildigi gibi insanlara nasil davranmam gerekiyor bilmiyorum.konuyu acayim biraz.biz ailecek cok yumusak yuzlu fedakar ve yardim severiz.insanlara yaptigimiz iyiligin haddi hesabi yok ama hic bilinmiyor ve cok yalniziz.mesela abim sevilen bi insan cok arkadas cevresi var.arkadaslarinin hepsinn dugunlerine gitti altinini takti.gelin cikarmasina araba tutarak gitti.abimde hepsine kart verdi kendi dugununde ama iki arkadasi disinda hic biri gelmedi takisini takmadi.bizim buralarda sinirbozucu birseydir taki taktigin birinin karsiligini yapmamasi.dugunde damatin arkadaslari anons edildiginde pist bos kalmisti.kac yil gecti hala icim aciyor.gelelim babama tum arkadaslarina resmen babablik yapti herkes arabasini park eder benim babamin arabasina dolusurlardi.halamin oglu bile ac kez alip bayram gezmesi yapmistir bizim araba ile ama simdi kendisinin var ve bizi tanimiyor bile.babam oyle olmusturki bizim hakkimizi ona yedirmistir ama o bile babami yalniz birakti.herkesi tek tek yzmaya gerek yok.kime iyilik edersek kendimizden verirsek bizim destege ihyacimiz oldugunda kimseyi yanimizda bulamiyoruz.hani iyi gun dostlari denir ya bizim o iyi gunlerimizdede kmseler yok yanmizda.halbuki biz herkesin hem maddi hem manevi destekcisi olmusuzdur.bazi arkadaslarim var resmen digerleri ile menfaat iliskisi kuruyor herkes ne halt oldugunu bliyor ama nasil yapiyor beceriyor bilmiyorum insanlara isini oyle guzel gorduruyorki, isi bitincede hem kendi uzaklasiyor hemde digerlerini uzaklastiriyor.bu konu cok sikiyor Cnimi arkadaslar.sizler nasil davraniyorsunuz hep iyilk edip karsiliginda yuz cevrilenmi oluyorsunuz.menfaat gormek icin sizinyaninizda olan cikarlari bittikten sonra sizi tanimayan insanlar varmi cevrenizde.yada İNSANLARA NASİL DAVRANİYORSUNUZ.cok uzun oldu ama gercekten cok dert ediyorum bu durumu.herkese cvb lari icin tesekkyrler
sizi cok iyi anliyorum. Bizde ailece sizin gibiyiz. Ailemden öyle ögrendigim icin bende herkesin yardimina kosan biriyim, biriydim desem daha iyi olur herhalde. Ben kendimi bu konuda artik malesef degistirdim. Cünkü dediginiz gibi, benim zor günümde yanimda olan kisiler belli. Cok büyük bir cevresi olan biriyim, ama derdim oldugunda gercekten arkamda olan 2-3 kisi var sadece. Onun icin bende artik sadece o insanlarin yanindayim.
Gerisinede artik merhaba merhaba. Birsey istediklerindede hayir demegide ögrendim.
Gördügüm degerin karsiligini veriyorum. Ötesi yok artik. Böyle biri olmak istermidim? Hayir. Ama dersimi aldim. Herkese iyi olunca, insanlar beni enayi zan ediyorlar herhalde. Onun icin artik böyle. Biraz acimasis oldum. Bu durum kendimide üzüyor, ama demek böyle olmak gerekiyormus.
Açıkçası insanlara çok çok sıcak ve güleryüzlü davranan bir kişiydim ben 2 sene önceye kadar. Şimdi ise elimden geldiğince soğuk davranmaya çalışıyorum.
Yani geçen gün 1 yıldır konuşmadığım bir insan yazdı bir istekte bulundu. Yapamam deyince neyse iyi geceler benim cıkmam gerekiyor yazıp cıktı. Böyle insanlara nasıl davranılır ki? İnsan hayret ediyor ya. Çok düşüncesiz ve oldukça menfaatçiler. Şu an güvenerek konuştuğum sadece 3 arkadaşım var. Diğerleriyle de muhabbetim olur ama bir şeyimi anlatmam.
Boşver insanlara bu kadar değer vermenin anlamı yok.. Ya hani ne bileyim ben birine iyilik yapınca karşılık beklemem ama düğünümde de yanımda olması gerekmez mi o insanın? Yoksa iyilik karşılıksız da yapılır. Ama biri bana iyilik yapsa açıkçası karşılığını vermek isterim. İnsanlar malesef düşünceli değiller
Ayni dertten basim cok agridi,kimseye hayir diyemezdim istemesemde evet der ve yapmak zorunda kalirdim dar zamanlarinda kosa kosa gider yardimimi esirgemezdim,okadar guven mermisimki onlara heran benden istediklerinin olucagina yuzde yuz emin olmus cevremdekiler.Tabi ben de sanirdimki ayniseyde onlarda yanimda bulunacaklar malesef yanildim.enyakin abime iyilikte bulundum kisa zaman sonrada basima bir dert acildi bi baktim kimsecikler yok kalakaldim ortada ogun yemin ettim ne aricam ne sorucam,arkadas cevremdekilerde ayni sekilde tanimadilar bile beni ve sonra bigun herseyi toparladim bir msj geldi arkadastan diyorki felanca yere ordanda baska yere gidicem gezmeye ve enson sana ugrucam, benden aldigi cvb ise aynen su oldu,kusura bakma zamanim yok eger gelecek gunlerde zamanim olursa belki ararim seni oldu ogun bugundur cit yok kisacasi beni enayi sananlar teker teker isi düstükce rest i aliyorlar benden,ve anladilarki kendimi onlardan uzak tutuyorum aralarina katilmiyorum yani BEN O ESKI BEN DEYILIM.bunlara boyle olmak lazim
Merhaba kizlar basliktanda anlasildigi gibi insanlara nasil davranmam gerekiyor bilmiyorum.konuyu acayim biraz.biz ailecek cok yumusak yuzlu fedakar ve yardim severiz.insanlara yaptigimiz iyiligin haddi hesabi yok ama hic bilinmiyor ve cok yalniziz.mesela abim sevilen bi insan cok arkadas cevresi var.arkadaslarinin hepsinn dugunlerine gitti altinini takti.gelin cikarmasina araba tutarak gitti.abimde hepsine kart verdi kendi dugununde ama iki arkadasi disinda hic biri gelmedi takisini takmadi.bizim buralarda sinirbozucu birseydir taki taktigin birinin karsiligini yapmamasi.dugunde damatin arkadaslari anons edildiginde pist bos kalmisti.kac yil gecti hala icim aciyor.gelelim babama tum arkadaslarina resmen babablik yapti herkes arabasini park eder benim babamin arabasina dolusurlardi.halamin oglu bile ac kez alip bayram gezmesi yapmistir bizim araba ile ama simdi kendisinin var ve bizi tanimiyor bile.babam oyle olmusturki bizim hakkimizi ona yedirmistir ama o bile babami yalniz birakti.herkesi tek tek yzmaya gerek yok.kime iyilik edersek kendimizden verirsek bizim destege ihyacimiz oldugunda kimseyi yanimizda bulamiyoruz.hani iyi gun dostlari denir ya bizim o iyi gunlerimizdede kmseler yok yanmizda.halbuki biz herkesin hem maddi hem manevi destekcisi olmusuzdur.bazi arkadaslarim var resmen digerleri ile menfaat iliskisi kuruyor herkes ne halt oldugunu bliyor ama nasil yapiyor beceriyor bilmiyorum insanlara isini oyle guzel gorduruyorki, isi bitincede hem kendi uzaklasiyor hemde digerlerini uzaklastiriyor.bu konu cok sikiyor Cnimi arkadaslar.sizler nasil davraniyorsunuz hep iyilk edip karsiliginda yuz cevrilenmi oluyorsunuz.menfaat gormek icin sizinyaninizda olan cikarlari bittikten sonra sizi tanimayan insanlar varmi cevrenizde.yada İNSANLARA NASİL DAVRANİYORSUNUZ.cok uzun oldu ama gercekten cok dert ediyorum bu durumu.herkese cvb lari icin tesekkyrler
cook tanıdık geldi bana bu yazdıkların. maalesef aynılarını yasadık yasattılar senelerce sagolsunlar. ne akan ne kokan cinslerdi yani sözde akraba es dost ama islerini gördürene kadar. yıllarca faydalandılar sonunda ne oldu biliyomusun tekmeyi yiyen hakarete ugrayan taraf yine iyilik eden taraf oldu. onun icin kimseyi kendinden önce düsünüp cok deger vermiceksin. maalesef iyi niyetini cok iyi sömürüyolar. onlar gibi olun diyecegim ama olamazsınız biliyorum. hep bu temiz kalplilikten iste..
en güzel cözüm mesafeli olmak, ne kadar ekmek o kadar köfte misali.. o tür insanlar iyilik edeni degil, onları kullananları sırt cevirenleri daha güclü görüyolar bir de bunu ögrettiler bize. ama sonunda hepsi bir bir gelip özür diledi. Allaha bırakıp sabredin.
'Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.' derler. Eskiden ben de kimseye hayır diyemezdim, karşılık beklemeden yapardım her şeyi, ama sonra bi baktım benim yaptıklarımla karşımdakinin yaptıkları arasında dağlar kadar fark var, o zaman ben enayi miyim dedim kendime. Hiçbiri benim babamın oğlu/kızı değil, kimseye müsamaha göstermenin anlamı yok. Herkes ettiğini bulur bu hayatta, siz de bundan sonra adamına göre muamele yapın.
Şimdiki arkadaşlıklar ve dostluklar malesef genelde menfaat üstüne kurulu,bence bu duruma üzülmek yerine gördüğünüz bu nankörlüklerden ders çıkarın.Hiç bişey için geç değildir.
Karşınızda ki insanlar, size nasıl davranıyorsa sizde onlara o şekilde davranın başka yolu yok..
Yakınsa yakın..
Samimi ise samimi..
Soğuk ve tavırlı ise aynı şekilde sizde surat yapın..
Özetle çevrenizdeki insanlarla aynı dilde konuşun..
Hepinize cvb larinizdan dolayi tesekkur ederim.diyorumya cok kafama taktim bunu.mesela en yakin arkadasimla kursa gidiyoruz.o surekli esra lavaboya gidelim der giderim bi hocanin yanins gidelim der ikilietmem ama dun bi wc ye gidelim dedim sen git simdi hoca gelir dedi.cok uzuldum.cok basit birsey lavabo hesabi yapmak ama o ne dese ben yaparim
malesef sadece sizin çevrenizde olan bir şey değil bunu herkes yaşıyor.bende bunlardan bi tanesiyim.ünide okurken aynı evi paylaştığım insan arkamdan ne numaralar çevirmiş haberim olmadı.yaptığınız iyilikler size kalsın siz vicdanınızı rahat tutun.eğer onlar rahatsız olmuyorsa yaptıklarından bu onların kişiliğini gösterir.kendilerini size tanıtmışlar nasıl insanlar olduklarını.o kadar üzülmeye gerek yok eğer aile içinde mutluysanız zaten sorun yok demektir.artık yakın çevreyi arkadaşı bırak yeri gelince kardeşler bile birbirlerine düşman kesiliyo.siz mutlu olduğunuz anlara bakın gerisi önemli değil.
iyi niyetli olmamak, duyarsız olmak gerkiyormuş ben de genelde hep senin gibi davranırım ve çoğu zaman da üzülen hep ben olurum. malesef ki insanın huylarını değiştirmesi zor oluyo
Gercekten öyle bir zmaanda yasiyoruz.herkes tum iyi niyetli olan,ve insanlar bisey istediginde hayır diyemiyen arkadaslara sesleniyorm...eger karsinizdaki ksinin size faydasi yoksa uzaklasin...cunku herkes bu taktigi yapiyo.buna inanin...ve hayir dmeyi ogrenin.bende ogrendim yillar sonra.Inanin hayat bole.herkes bole...valla ben bile ogrendiysem hayır demeyi sizde ogrenirsinz eminim....esracim sanada sunu soleim.ole altınmış arabaymiş dusunme bunlari.dusunursen kendini uzersin sadece..o yuzden bundan sonrakilere bak.artik..aileninde cevrendekilere biseyler vermesine izin verme...cingar cikart:)ben olsam tüm cadılığımı yapardim....sende yap....onlarin ne faydasini gordunz filan de...çıkar menfaat ilişkişi artk insanlarrin arasindaki....herkes bunu bilmeli anlamali.....bunlar size yardimci olur umarim...guclu olun.ve size faydasi olana iyilik yapin sadece....:)))hoşçakalin
malesef Bizde de öyle insanlar öyle kısacası boşuna demiyolar iyilik yap denize at diye. Ben davranıyorum davranmam gerektiği gibi hiç hissettirmem ama bu hayatta kimseye de güvenmiyorum ve bişey de beklemiyorum bişey beklersen böyle oluyo sonuçta malesef yaPcak bişey yok onlar öyle diye Ben de insanlığımdan vazgeçmem her koyun kendi bacağından asılır en azından çevrem tarafımdan güvenilir dürüst biri olarak bilinir bi de kim olursa olsun yüzüne söylüyorum herşeyi o sıradada genellikle bu konular da açılıyo tabi öyle yani
Gercekten öyle bir zmaanda yasiyoruz.herkes tum iyi niyetli olan,ve insanlar bisey istediginde hayır diyemiyen arkadaslara sesleniyorm...eger karsinizdaki ksinin size faydasi yoksa uzaklasin...cunku herkes bu taktigi yapiyo.buna inanin...ve hayir dmeyi ogrenin.bende ogrendim yillar sonra.Inanin hayat bole.herkes bole...valla ben bile ogrendiysem hayır demeyi sizde ogrenirsinz eminim....esracim sanada sunu soleim.ole altınmış arabaymiş dusunme bunlari.dusunursen kendini uzersin sadece..o yuzden bundan sonrakilere bak.artik..aileninde cevrendekilere biseyler vermesine izin verme...cingar cikart:)ben olsam tüm cadılığımı yapardim....sende yap....onlarin ne faydasini gordunz filan de...çıkar menfaat ilişkişi artk insanlarrin arasindaki....herkes bunu bilmeli anlamali.....bunlar size yardimci olur umarim...guclu olun.ve size faydasi olana iyilik yapin sadece....:)))hoşçakalin
Evet soylediklerinizde haklisiniz ama inanin artik kime nasil davranacagimi bilmiyorum.cok yakin davraniyorum uzaklasiyorlar soguk davraniyorum uzaklasiyorlar.cok dusunuyorum problem ne niya benden uzaklasiyorlar diye cvb bulamiyorum cok yalniz kaldigimi hissediyorum hic kimse yok cevremde
Cnm benim ne demiiş filozof,,çaresizseniz çare Sizsiniz.. Anlıyorsun simi,sensin derdinin dermanı,herşeyi çok kafaya takan birisin anladığım kadarıyla,bu kadar düşünürsen herşeyi hasta olursun cnm ya,yapma bunu kendine, bi silleler kendine,aynaya bak ve şunu söyle ben değerliğim beni kimse üzmez de,hayata pozitif bak biraz,neşeli ol. Insanlara istediğinizi verme.yok de, şimdi bitti de.insanlar okadar yüzsüzdürki verirsin bida ister, vermezsen sen kötü olursun, yani sonradankötü olacağına en baştan hayır de ozaman kötü öl.anladınmı beni tatlım.