• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlardaki bu müdahale etme cürreti.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Ben genelde haddim olmayan bir konuda yorum yapmam, laf olsun diye bir şeyler söyleyip ortalık bulandırmaya çalışmam. Biri bana bir olay anlattığında özellikle karşı tarafı dinlemeyecek konumda isem ve şahit olmadığım bir olay ile ilgili - çalısma arkadaşımın kayınvalidesini ve görümcesini anlatması gibi - keskin yorumlar yapıp hırsına hırs katmam o kişinin.

Damarıma basıldığı takdirde ve haklıysam patilerim pençeye dönüşür normal olarak ve hakkımı da yerde bırakmam. Ama yukarıda yazdığım davranışımdan mütevellit ben çevrede sesi çıkmayan, hakkını savunmayan biri olarak algılanıyorum sanırım. Bir önemi olduğundan değil ama hayatımla ilgili kendinde söz hakkı görüp müdahale etme gereği bulan insanların olması beni rahatsız ediyor. İyiliğini düşünüyorum ama.. ile başlayan ve beni inciten yorumları duymak rahatsız ediyor. Sönük hissediyorum bu durumlarda. İyiliğimi istediklerini belirtip sivri diliyle bilinen ve herkese bir şey söylemek mecburiyetinde bulunan bu insanlara ben mi veriyorum bu hakkı diyeceğim de nasıl verilir ki ? Herkesin her şeyine burnumu sokmayıp insanları huzursuz etmeye yer aramayarak mı? Ben dobralıkla ukalalık arasındaki ince çizgiyi ayarlayamayıp insan kıran biri olmaktansa bu halimi tercih ediyorum. Ama kırılan olmak istemiyorsak illa kıran mı olmamız gerekiyor?

Üzüldüğüm şey söylenenlerden ziyade insanların bu denli yıkıcı olduğunu ,kendilerini rahatlatmak için başkalarını hakir gördüklerini görmek. Pusuda bekleyen avcı gibi geliyorlar bana artık. Yeni sözlendim , özellikle bir topluluk var ki hayırlı olsun diyecekleri yerde bana nasıl olumsuz bir elektrik yollayabileceklerini düşünüyorlar sanki. Anlam veremiyorum

Son düzenleme:
Bende bunu zaman zaman düşünürüm.Ama sonuç şu ki bu cesareti ben veriyorum..Ne kadar mesafe o kadar kırılmazsın.Bir de kırıldığında belli etmek gerek.Alttan aldıkça tepene biniyorlar.

belli edince de bu nasıl bir alınganlık, her şeye alınıyor oluyor

Ben genelde haddim olmayan bir konuda yorum yapmam, laf olsun diye bir şeyler söyleyip ortalık bulandırmaya çalışmam. Biri bana bir olay anlattığında özellikle karşı tarafı dinlemeyecek konumda isem ve şahit olmadığım bir olay ile ilgili - çalısma arkadaşımın kayınvalidesini ve görümcesini anlatması gibi - keskin yorumlar yapıp hırsına hırs katmam o kişinin.

Bu özelliğinizle dediklerinizin alakasıı yok bence. Siz hakkınızı savunduğunuzu düşünebilirsiniz ama insanlara sesi çıkmayan bir insanmış gibi etki bırakmışsınız muhtemelen. Aynı sizin karakterinizde bir tanıdığım var iş yerinde, sorsanız hakkını savunan biridir ama bence alakası yok. Bazı durumlarda kendinizi geri çekmişseniz, insanlar direk sizi hakkınızı savunmayan biri olarak algılanmıştır. Tam anlatamadım ama ne dediğinizi tam olarak anladım ve siz farkında olmadan dışarıdan başka görünüyorsunuz.

Bu özelliğinizle dediklerinizin alakasıı yok bence. Siz hakkınızı savunduğunuzu düşünebilirsiniz ama insanlara sesi çıkmayan bir insanmış gibi etki bırakmışsınız muhtemelen. Aynı sizin karakterinizde bir tanıdığım var iş yerinde, sorsanız hakkını savunan biridir ama bence alakası yok. Bazı durumlarda kendinizi geri çekmişseniz, insanlar direk sizi hakkınızı savunmayan biri olarak algılanmıştır. Tam anlatamadım ama ne dediğinizi tam olarak anladım ve siz farkında olmadan dışarıdan başka görünüyorsunuz.

ama işte bu da vahim bir durum değil mi sizce? diyelim hakkımı savunamıyorum nasılsa savunmuyor diye yüklenmek kötü bir şey değil mi? ayrıca burda işler başka türlü yürüyor, isteyen istediğine cevap verebilir normalde ama herkes kimle münakaşa edilip edilmeyeceğini iyi bildiğinden atraksiyon istemiyorlar, bendeki mantıkta o bi yönde. Bakacağım yüzlerle kırgınlık yaşamak istemiyorum şahsen. bahsettiğim konuda konuyla ilgili olmasa da karakterimle ilgili

Kırılmamak için kırmak gerekmiyor. Hatta kırıldığınızı belli etmeniz bile gerekmiyor. Tek yapmanız gereken, sizin ile ilgili konulara fazla müdahil olduklarında şöyle demek: “İyiliğimi istediğini biliyorum, teşekkür ederim ama ben başkalarının kararlarına dahil olmaktan hoşlanmıyorum. Aynı şekilde başkalarının da benimle ilgili yorum yapmasını istemiyorum. Yardıma veya fikir almaya ihtiyacım olursa zaten sorarım.”

Güzel bir üslupla, tatlı biçimde bir kaç kez uyar. Bence yeterli...

ama işte bu da vahim bir durum değil mi sizce? diyelim hakkımı savunamıyorum nasılsa savunmuyor diye yüklenmek kötü bir şey değil mi? ayrıca burda işler başka yürüyor, isteyen istediğine cevap verebilir normalde ama herkes kimle münakaşa edilip edilmeyeceğini iyi bildiğinden atraksiyon istemiyorlar, bendeki mantıkta o.
Çok haklısınız, tabii ki yüklenmek kötü bir şey ama maalesef kötü insanlar her yerde. Hele iş hayatında kimse samimi değil. Size yüklenmeye çalışan insanlara da bir iki sağlam laf çarpın ki yanınıza yaklaşamasınlar. İnanın sadece ilki zor, ondan sonra "neden bu zamana kadar sabretmişim ki?" diyeceksiniz.

Hadsiz insanlara hadlerini bildirmeyi çok severim.Ancak bunu agresif olmayan bir üslupla yaparım ki sinirli , ters olarak algılanmiyim ve "Nasıl da sinirlendi" diye sevinemesin karşı taraf.

İşyerinde özellikle kadın grubu çoksa bu dediklerinin olması kaçınılmaz.Soğuk olmayan mesafeli bir tavır da işe yarayabilir.

Bu bizim millette bolca bulunan bir özellik malesef karışmaya ve haddi olmadan fikir beyan etmeye bayılırlar. Daha çok yakın bir tarihte başıma geldi.Turkiyeye tatile geliyoruz uçaktan indik pasaport kontrolüne girdik.Benim oğlum biraz kilolu yaşadığım ülkede bununla ilgili ima bile yapan yok pasaportları kontrol eden polis gevşek gevşek gülerek oğluma "oooo tosun ne zaman vermeyi dönüşüyorsun bu kiloları?"demezmi sınır oldum.Bende öndeydim geri dönüp "sorunmu var benzetemedinizmi pasaporttaki fotoğrafla?"dedim..yoo sorun yok öylesine dedi birde..
Ters ters bakarak çıktım.. hadsiz ya.!

Mayflower75 Mayflower75 yok artık ne kadar gereksiz bir diyalog baslatmıs o öyle vallahi pes. işte ben o bahsettiğinizi çevremdeki insanlara pek yapamıyorum dışarıdaki laubali tavırlarda had bildiririm de..

Son düzenleme:
Mayflower75 Mayflower75 yok artık ne kadar gereksiz bir diyalog baslatmıs o öyle vallahi pes. işte ben o bahsettiğinizi çevremdeki insanlara pek yapamıyorum dışarıdaki lauballi tavırlarda had bildiririm de..
Ya karşımdaki polis olmasa ve havaalanında olmasak dahada neler derdim de diyemedim.
Konu cocuklarim olunca daha hassas oluyorum galiba

çok yumuşak olma ezilirsin, çok sert olma kırılırsın ..Hz.Ali

aynı durumdaydım olacak gi,bi değil oylelerıne oyle cvp verıyorum..sorsan açık sözlülülerdir..dobra adı altında buyuk patavatsızlık yatar..kıayfetın ne oyle dilencıye benzemişsin demek farklı, arkadaşım bu renk ve tarz sana gıtmemiş dersın ve yalnız dersın herkesın içinde değil..yada burnunda sumuk var kız pasaklı yerıne burnunda bişey var canı dersın ve usulca soylersın..boylelerler etrafımda ve onlara kendılerı gıbı karşılık verıyorum.

Herkese lafını yapıştır geç ,30 dan sonra öğrendim çok pismanim.. Artik öyle rahatım ki.

+++++++
Ailem ve arkadaşlarım hariç kimse umrum olmaz. Hele ki işyerinden, patrondan dost olacağı yanılgısına kimse kapılmasın. Daha iyisini buldular mı, işlerine gelmedi mi acımadan kapının önüne koyuveriyorlar. O yuzden hastayken calismam, aksam 7yi gecince calismam kimse kusura bakmasin saglgiimdan, hayatimdan odun veremem. Hayatindan verince kimse gelip madalya takmiyor.

İşyerindeki tipler de az biraz iyi davranınca havalara giriyor. Kendi işe aldığım kız bana patronluk falan taslamaya bailadı misal, komedi yani. Yerini bilmesini kibarca söyledim.

İnsanca davranınca, az biraz iyi davranınca ya tepene çıkıyorlar ya çizgiyi aşıyorlar. Herkese yerini bildiririm.

Diyeceğim o ki sadece kendinizi ve sevdiklerinizi düşünün.

Son düzenleme:
Bu bizim millette bolca bulunan bir özellik malesef karışmaya ve haddi olmadan fikir beyan etmeye bayılırlar. Daha çok yakın bir tarihte başıma geldi.Turkiyeye tatile geliyoruz uçaktan indik pasaport kontrolüne girdik.Benim oğlum biraz kilolu yaşadığım ülkede bununla ilgili ima bile yapan yok pasaportları kontrol eden polis gevşek gevşek gülerek oğluma "oooo tosun ne zaman vermeyi dönüşüyorsun bu kiloları?"demezmi sınır oldum.Bende öndeydim geri dönüp "sorunmu var benzetemedinizmi pasaporttaki fotoğrafla?"dedim..yoo sorun yok öylesine dedi birde..
Ters ters bakarak çıktım.. hadsiz ya.!

Bence o cok farkli bir konu, herkes haddi olsun olmasin her seye yorum yapiyor:bicak: O toplum geneli bir hastalik!

Sözlendin mi hayırlı olsun ❤
İnsanların ne dediğini umursama sen mutluysan her konuda doğru davrandığını düşünüyorsan gerisi fasa fiso

Back
X