insanlardaki hadsizlik beni çıldırtıyor

Bu insanların yaşayış biçimlerini, "gelin" algısını değiştiremezsiniz. Onların doğrusu o. Sizden beklentilerini karşılayamadıkça huzursuzluk çıkaracak, sizi tahrik edecekler. Eşiniz onların yanında saçınıza yapışsa sizi tartaklasa içlerinin yağları erir, nasıl mutlu olurlar... Eşiniz de ne şiş yansın ne kebap kafasında. İki tarafın da gönlünü hoş etme, iki tarafa da yaranma çabasında. Siz bu kadar söylenmeseniz üzerinize daha çok gelir. Bu gidiş gelişleri sonlandırmaya çalışmaktan başka çare yok. Eşiniz alsın çocuğu gitsin büyüyünce. Gitmeyin. Zorlarsa ailenizden destek isteyin. Benim eşimin ailesi dağın başında 3 haneli bir köyde yaşıyor, evde 2 yaşlı kayınvalide ve dilsiz bir görümce var, gittiğimde bana bebek muamelesi yapıyorlar, ve ben gitmek istemiyorum, yemin ediyorum utandım şu an.

Bende sastim kaldim.
Nasil insanlar bunlar ya.
Bi diger gelinde mi var? O nasil senin gibi sesi cikmaz mi?
O asla sesini cikarmaz. Tavir da koymaz. Hicbisey olmamis gibi guler konusur onlarla anlamıyorum. Ve sürekli ordadir. Kendi evine ara sira gider. Ben hep kendi evimdeyim oraya ara sıra gidiyorum, telefonla hic aramıyorum zaten, gittigimde beklentilerini karsilamiyorum o yuzden bana daha fazla cirkeflik yapıyolar. Cevap verip tartistigimda oldu cok. Ama anlamiyolar anlayan insan yok karsimda. Gene kendileri haklılar.
Ayda bir gidip evinde 2 gece yatıyorum diye bana yattığım odanin duvarlarini sildirmeye calisti silmedim. Neymis diger gelin hep siliyomus. Napiyorum ben 2 gece odada uyuyorum diye neden senin duvarlarini sileuim örümcek adam gibi duvarlarda gezmiyorum ne alakam var senin duvarinla dedim. Normalde su cevabi alan insan bidaha bunu söylemez degil mi? Ama yok her firsatta söylüyor.

Ben cevap verin derim .
Ben çocukla uğraşırken löp löp yediniz siz çocukla uğraşında karnınız aç sofradan kalkın 2 lokmayı boğazıma dizdiniz yarın kızınızda el evinde aç kalksın sofradan deseydiniz.
Amaaaa kızları kıymetlidir .Çocukla uğraştın sen ye derler .
Çünkü gelin insan değildir el evinden alınmış bir mahluktur .😡😡
Çok sinirlendim .
Kaynınız da terbiyesiz kocanız da
Cevap vermeden insan olmuyor böyleleri.

Cevap verdim zaten karşımda anlayan empati kurmayi bilen hak veren insanlar yokki.

ya da şöyle yapın
çocuğunuzu eşinize verin sürekli ama yedirsin içirsin
sizde kısmen iş yapın
yok öyle hem çocuğa yetiş hem ev işlerine

@hadibeyaaa da döktürmüş hani :KK70: bu lafları da çakabilirsiniz

Zaten ev islerini yapmaya calismiyorum ki:) oglum babasiyla bahçeye inmisse veya uyuyorsa veya karni tok keyfi yerindeyse yanimda oynuyorsa bulasik falan yıkıyorum oyle ev supurmekmis silmekmis hicbiseylerine karismiyorum onlarin bu kadar sorun cikarma sebebi de bu zaten yapmadığım icin beklentilerini karsilamadigim icin deliriyolar

O asla sesini cikarmaz. Tavir da koymaz. Hicbisey olmamis gibi guler konusur onlarla anlamıyorum. Ve sürekli ordadir. Kendi evine ara sira gider. Ben hep kendi evimdeyim oraya ara sıra gidiyorum, telefonla hic aramıyorum zaten, gittigimde beklentilerini karsilamiyorum o yuzden bana daha fazla cirkeflik yapıyolar. Cevap verip tartistigimda oldu cok. Ama anlamiyolar anlayan insan yok karsimda. Gene kendileri haklılar.
Ayda bir gidip evinde 2 gece yatıyorum diye bana yattığım odanin duvarlarini sildirmeye calisti silmedim. Neymis diger gelin hep siliyomus. Napiyorum ben 2 gece odada uyuyorum diye neden senin duvarlarini sileuim örümcek adam gibi duvarlarda gezmiyorum ne alakam var senin duvarinla dedim. Normalde su cevabi alan insan bidaha bunu söylemez degil mi? Ama yok her firsatta söylüyor.
Ben olsam boyle kisilere cirkefligimi gosterirdim. Ama kocanin yaninda dikkatli ol magduru oyna yoksa sana cephe alir.

Herkes haklı olarak eşine yüklenmiş
Ama sade o suçlu değil onun kadar sende suçlusun
O tepsiyi kaynının kafasına nasıl geçiremedin mesela?
Bana yapılsa ben duramazdım kesinlikle.
Bıt bıt öten kv ve görümceninde haddinden gelir, çocuğumu alır kapıyı vurur çıkardım.
Ama sen yapamassın ve o yüzden sana böyle davranabiliyorlar. Ne sen böyle birşeye cesaret edebilirsin ne işin sana böyle birşey yapsan sahip çıkar. Yazık.
Saniyorsunki susarsam kıymetli olurum, saygı gösterirsem saygı görürüm. Öyle olmuyor işte

Şöyle gereksiz öneriler vermeseniz???? Başina tepsiyi geciremedin mi yok agzina bir tane yapistiramadin mi??? Gibi yorumlar okuyorum bazen bu burada, yani siz kac kisinin basina tepsi gecirdiniz???
Cevap "Basima boyle bisey gelmedi ama......."
Olacaktir.
Birinin basina tepsi gecirdiyseniz sonra ne oldu? Sizden ozur mu diledi basina tepsi yiyen kişi???
Biri benim basima tepsi gecirse aynen geri iade ederim o tepsiyi başina hakli haksiz dusunmem o an, konu sahibi adamin basina tepsi gecirirken adamin ve dahi oradaki ailesinin elleri armut toplamayacaktir heralde.
Boyle bir olaydan sonra ortalik nasil toplanir, o ortamda bir de cocuk var filan...
Sanki cok basit gibi "basina geciremedin mi ben duramazdim" gereksiz laflar.

Koni sahibinin de baska konularda yorumlarini gordum "cevap vermedin mi onu diyemedin mi? Yok bu nasil zihniyet" vs ama iş kendine gelince durumu ortada...
Yapamayacaginiz veya absurd seyleri tavsiye diye yaziyorsunuz.

Şöyle gereksiz öneriler vermeseniz???? Başina tepsiyi geciremedin mi yok agzina bir tane yapistiramadin mi??? Gibi yorumlar okuyorum bazen bu burada, yani siz kac kisinin basina tepsi gecirdiniz???
Olacaktir.
Birinin basina tepsi gecirdiyseniz sonra ne oldu? Sizden ozur mu diledi basina tepsi yiyen kişi???
Biri benim basima tepsi gecirse aynen geri iade ederim o tepsiyi başina hakli haksiz dusunmem o an, konu sahibi adamin basina tepsi gecirirken adamin ve dahi oradaki ailesinin elleri armut toplamayacaktir heralde.
Boyle bir olaydan sonra ortalik nasil toplanir, o ortamda bir de cocuk var filan...

Koni sahibinin de baska konularda yorumlarini gordum "cevap vermedin mi onu diyemedin mi? Yok bu nasil zihniyet" vs ama iş kendine gelince durumu ortada...

cevap vermediğimi söylemiyorum ki ben. tam tersi iki olay oluyosa birinde karşılıklı tartışıyoruz cevap muhakkak veriyorum, ama karşımda anlayan insanlar yok, ne kadar konuşsan da yine kendilerini haklı görüyolar.
başka konularda bu nasıl zihniyet dememin nesi yanlış ki? sanki ben bu eşimin ailesi olan tuhaf varlıkların zihniyetini doğru mu buluyorum aynı lafı onlara da söylüyorum zaten. ama karşımdakiler çirkef.
geçen sene yine böyle bi olayda kalkıp bi sinirle odaya gittim giderken de ben böyle aile görmedim dedim, kp erkek başıyla nasıl aileymişiz biz diye bağırarak peşimden odaya geldi. bi elini beline koymadığı kaldı.

ben hiçbir zaman kimseye absürt yorum yapmadım. mesela burdaki tepsiyi kafaya geçirmek çok absürt kalmış ben böyle bi tavsiye vermezdim. en fazla şöyle deseydin çıkıp gitseydin vs derdim.

Zaten ev islerini yapmaya calismiyorum ki:) oglum babasiyla bahçeye inmisse veya uyuyorsa veya karni tok keyfi yerindeyse yanimda oynuyorsa bulasik falan yıkıyorum oyle ev supurmekmis silmekmis hicbiseylerine karismiyorum onlarin bu kadar sorun cikarma sebebi de bu zaten yapmadığım icin beklentilerini karsilamadigim icin deliriyolar
ohh sefanız olsun
bırakınız delirsinler :D

Olacaktir.

Pardon ama siz beni tanıyormusunuz? Kimin kafasına ne geçirdim veya geçirebilme potansiyelimi nerden biliyorsunuz?
Böyle bir durum siz yaşasanız sakinliğinizi koruyabiliyorsanız ne mutlu size, ben sakin kalamam.
Konu sahibi sakin kaldığı için madalya takan olmamış anladığım kadarıyla. Aferin gelinimize sesini çıkarmıyormu demişlerdir sizce?

Pardon ama siz beni tanıyormusunuz? Kimin kafasına ne geçirdim veya geçirebilme potansiyelimi nerden biliyorsunuz?
Böyle bir durum siz yaşasanız sakinliğinizi koruyabiliyorsanız ne mutlu size, ben sakin kalamam.
Konu sahibi sakin kaldığı için madalya takan olmamış anladığım kadarıyla. Aferin gelinimize sesini çıkarmıyormu demişlerdir sizce?

Tanimadigim icin soruyorum iste kimin kafasina tencere tava gecirdiniz ve sonuclari ne oldu????

Birilerinin kafasina tencere tava gecirip bunun karsiligini hiç almadiysaniz bu sizin cevrenizden kaynaklanan birseydir herkes sizden coook korkuyor demekki :))))) karsilik veremiyorlar herkesten guclusunuzdur, size kimsenin gücü yetmiyordur elbette.

Biri benim kafama tencere gecirirse ayni tencere onun kafasina gecmeden kimse elimden alamaz. Hele boyle bir durum aile evinde yasanacak ve ortalik karismadan duracak???
Boyle bir durumdan sonra evlilik biter zaten.
Biz oyle birbirinin kafasina tencere tava gecirip sonra bisey olmamis gibi devam edecek kadar bu kavgalari normallestirmiş insanlar degiliz ondan belki. Beni her sinirlendiren insana fiziksel olarak saldiri gerceklestirmiyorum, kendim de boyle bir kavganin icinde olmak istemem.

Evet ben sakin dururum her sinirlendigimde insanlarin kafasina tencere tava gecirince de madalya takip aferin demiyor kimse.

Back
X