İnsanları fazla önemsemek

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhaba kk,
Neden böyle yapıyorum bilmiyorum. Bekarken de böyleydim. Evlendim yine aynısıyım. Evlenince eşimin ailesi, ablası, kayınlar, yengeker... Hepsiyle iyi anlaşmaya çalışıyorum ama sorun şu ki onları fazla önemsiyorum sanırım. 2 elti var, birlikte olduğumuzda ne pişirelim, ne yapalım, nereye gidelim kendileri karar verir, birbirlerine danışırlar. Benim fikrim önemsenmez, özellikle büyük olan yapıyor bunu. Kime ne yaptıysam artik... Ben eğitimciyim okullarla ilgili konu açıldığı zaman söyle olacak böyle olacak bur sürü net olmaya söylentiten ibaret şeyler söyler. Tamam bir veki olarak konuşması normal, ben konuta girdiğimde bölüyor beni düzeltiyor. Ortanca eltiyi över, yedirir, içirir, giyinir, söyle mskyaj yapar, böyle cool bir şey şey der... Ben de musafir severim bol bol ikramda bulunurum.Kıskanmayacağım varsa bile insanı kıskandıracak cinsten :))) Cevap vericem kalbi kırılmasın diyorum.

Geçen gece yatakta bildiğin ağladım kendi kendime... Eşim sordu neyin var diye yok bir sey dedim, üsteledi ama söylemedim. Bu durumu aşmak ve insanlari bu kadar onemsemeyip lafla susturmak istiyorum ve makesef esimin ailesine değil herkese karşı böyleyim :((

Merhaba kk,
Neden böyle yapıyorum bilmiyorum. Bekarken de böyleydim. Evlendim yine aynısıyım. Evlenince eşimin ailesi, ablası, kayınlar, yengeker... Hepsiyle iyi anlaşmaya çalışıyorum ama sorun şu ki onları fazla önemsiyorum sanırım. 2 elti var, birlikte olduğumuzda ne pişirelim, ne yapalım, nereye gidelim kendileri karar verir, birbirlerine danışırlar. Benim fikrim önemsenmez, özellikle büyük olan yapıyor bunu. Kime ne yaptıysam artik... Ben eğitimciyim okullarla ilgili konu açıldığı zaman söyle olacak böyle olacak bur sürü net olmaya söylentiten ibaret şeyler söyler. Tamam bir veki olarak konuşması normal, ben konuta girdiğimde bölüyor beni düzeltiyor. Ortanca eltiyi över, yedirir, içirir, giyinir, söyle mskyaj yapar, böyle cool bir şey şey der... Ben de musafir severim bol bol ikramda bulunurum.Kıskanmayacağım varsa bile insanı kıskandıracak cinsten :))) Cevap vericem kalbi kırılmasın diyorum.

Geçen gece yatakta bildiğin ağladım kendi kendime... Eşim sordu neyin var diye yok bir sey dedim, üsteledi ama söylemedim. Bu durumu aşmak ve insanlari bu kadar onemsemeyip lafla susturmak istiyorum ve makesef esimin ailesine değil herkese karşı böyleyim :KK43:(
Dünya hassas kalpli insanlar için cehennem maalesef 😔

Merhaba kk,

Geçen gece yatakta bildiğin ağladım kendi kendime... Eşim sordu neyin var diye yok bir sey dedim, üsteledi ama söylemedim. Bu durumu aşmak ve insanlari bu kadar onemsemeyip lafla susturmak istiyorum ve makesef esimin ailesine değil herkese karşı böyleyim :KK43:(
ya sen neden üzüldün kiiii. sen güzel kalbinle konuştuğun için en doğrusunu yapıyorsun farkında değilsin ;) insanları kırmamaya özen gösterişin senin kaliteli bir insan olduğunun göstergesidir. lütfen böyle devam et ama aldırma kimseye ;)

Öncelikle sizin bu hassasiyetini,onları önemsediğinizi biliyorlar da üstünüze geliyorlar.Siz de cool olun.Yani ben zaten bilgiliyim,zaten kaliteli zaman geçiriyorum siz bana eşlik ettiğiniz için şanslısınız tavrı.Hani bazı insanlar kendilerini iyi satar ya bazı insanlar ise çok iyi bildikleri şeyi bile ifade edemez.Bir de dik durun güçlü durun.Ben meşgulüm,benim arkadaşlarım var benim hobilerim var.Her şeyi onlara endekslemeyin.Kötü davranmayın ama herkese gereksiz melek de olmayın

image.jpg
Dört anlaşma kitabından.. üzülmeyin ve bu şekilde düşünün 👍

ya sen neden üzüldün kiiii. sen güzel kalbinle konuştuğun için en doğrusunu yapıyorsun farkında değilsin :KK66: insanları kırmamaya özen gösterişin senin kaliteli bir insan olduğunun göstergesidir. lütfen böyle devam et ama aldırma kimseye :KK66:
Eskiden ben de böyle diyordum ve bir yanım hala böyle aslında haklısınız ama öteki yanım da artık böyle davranmamalıyız biz hasas kalpler yoksa kırılıyoruz dior

Eskiden ben de böyle diyordum ve bir yanım hala böyle aslında haklısınız ama öteki yanım da artık böyle davranmamalıyız biz hasas kalpler yoksa kırılıyoruz dior
doğru bir şey yaptığının sende farkındasın aslında. o yüzden umursama lütfen. sonuçta doğru olanı yapıyorsun. değerini bilmiyorlarsa onların problemi ;)

Merhaba kk,

Güzel kalpli ve naif olduğunuz için üzülüyorsunuz.. Ne garip bir hayatta yaşıyoruz ki hep üzülmemesi gereken insanlar üzülüyor.. Size buradan onu yapın bunu yapın diye birsürü tavsiyeler verebilirim ama bunu yapma cesareti ve o girişim sizde olsa zaten yapardınız.. Birinin gazına gelip yapmaya kalksanız bile üzerinizde emanet duracaktır sizin olmadığınız çok belli olacaktır dışarıdan.. O yüzden hemen bir psikoloğa gidip konuşmalısınız inanın çok rahatlatacaktır sizi ve zamanla bu sıkıntılarınızı kendiniz olarak aşmanıza da yardımcı olacaktır.. Kafanıza böyle boş insanları takmayın.. Çok bilmiş insanlar her yerde var bende eğitimciyim hatta benim branşım hakkında atıp tutuyorlar yanımda 🤣🤭 bir iki kez müdahale ettim dayanamadım Ama baktım resmen benimle iddalaşıyorlar.. Sonra vazgeçtim müdahil olmaktan çünkü belli ki o konunun cahili insanlar ve cahillerle girdiğin her münakaşada mutlaka haksız çıkarsın...

Merhaba kk,

Dünya böyle naif olan insanlari kırmakta bor marka malesef. Yaşadığınız bu hayattan tecrübe almalısınız. Kimse kırılmasın incinmesin derken bizden parcalar kopuyor. Kendinizi uzmeyecek sekilde davranmalisiniz. Sizi onemsemiyorlar mi merhabadan oteye geçmeyin. Kimseyle canım balım olmak zorunda degilsiniz. Ogretmensiniz ve ozguvenli bir sekilde ayaklariniz yere bassin. Sizin elinizden nesiller geçiyor ve şapka çıkarıyorum saygiyla. Eltileriniz falanlar filanlar bunlar hayatinizda siz izin verdiginiz kadar olabilirler. Sizin lafinizi bolduklerinde bunun ayıp oldugunu söyleyin. Bu cok saygisizca. Oturun ikisiyle de rahatsiz oldugunuz seyleri konusun. Gördünüz degisecek gibi degiller sizde mesafenizi ona göre korursunuz.

Kanka çok da şaapma. Bak valla, manyak olursun sonra 😁
Siz onları boş verin. Gerekirse de sizin o minnoş kalbinizi kıranlarla olabildiğince mesafeli olun. Ya eşinizle paylaşın derdinizi ya da hiç belli etmeyin. Siz ağlayınca, bi de yatakta ağlamışsınız, eşiniz ne olduğunu şaşırmıştır.

Bence siz çok içli dişli olmak istemeseniz bile bir aile olduğunuz için onlarla güzel vakit geçirmek ve saygı görmek istiyorsunuz. Büyük elti ama kibirli galiba, sizde ne derler yol olarak en küçüklerisiniz. O hakimiyetini belki böyle kuruyor, kişisel algılamayın. Elbet oda hareketlerinin güzel olmadığını bir gün anlayacaktır. Tıpkı kv durup durup insanların içinde bana laf atması ve provoke etmesi gibi. Şimdi tam tersi, anladı ama geç anladı.
Siz lütfen onların yanında yoğun ve zaten populer birisi gibi davranın. Şuraya gidelim mi diye kendi aralarında konuşurken sizde iyi fikir bende geçen x ile gittim çok beğendik yada bende geçen gittim filan. Yani siz onlarsizda yapabilirsiniz bunu başta kavrasinlar.
Sizi dislamalari çok ayıp, dışlanmak gerçekten berbat bisey

Öncelikle sizin bu hassasiyetini,onları önemsediğinizi biliyorlar da üstünüze geliyorlar.Siz de cool olun.Yani ben zaten bilgiliyim,zaten kaliteli zaman geçiriyorum siz bana eşlik ettiğiniz için şanslısınız tavrı.Hani bazı insanlar kendilerini iyi satar ya bazı insanlar ise çok iyi bildikleri şeyi bile ifade edemez.Bir de dik durun güçlü durun.Ben meşgulüm,benim arkadaşlarım var benim hobilerim var.Her şeyi onlara endekslemeyin.Kötü davranmayın ama herkese gereksiz melek de olmayın

Ben mütevazilik akidesiyim. Onlardan hiçbir zaman daha kültürlü ve bilgili olduğumu söylemedim tani bunu ima eden bir davranişta bulunmadım. Bem bilirim havalarina giriyorlar ve soyutlanıyorum

Bazi insanlar egolarini tatmin etmek icin baskalarini bu sekilde kullaniyorlar. Karşısındakinin ne hissedeceğini önemsemeden sırf kendilerini daha iyi daha güçlü hissetmek için yapıyorlar. En büyük sebebi aslında kendi içlerindeki değersizlik duygusu ve aşağılık kompleksi.
Sorun onlarda yani üzülme.

Ben mütevazilik akidesiyim. Onlardan hiçbir zaman daha kültürlü ve bilgili olduğumu söylemedim tani bunu ima eden bir davranişta bulunmadım. Bem bilirim havalarina giriyorlar ve soyutlanıyorum
Bizim toplumda mütevazi insani sevmiyorlar hocam maalesef...Ben iki yil önce yunanca kursuna gidip a1 seviyede kursu sınıf 2.si olarak tamamladim ki takdir edersiniz cook zor bir dil.Sınıf arkadaslarimdan bir hekim bana sürekli ; cok iyisiniz yunancada derdi.ben de mahcup ,yok o sizin güzel görüsünüz,eksiklerim cok derdim.Bir gün bana ; sizin özgüveniniz mi yok,neden böyle söylüyorsunuz dedi ? O günden beri mütevazi degilim :))

Bizim topluma tevazu yaramiyor, karsi tarafin poposu kalkiyor, horlamaya kalkisiyor ... bence hic takilmayin karsinizdakiler acaip bir cins.

işte bundan dolayı böyle davranıyorlar size.Kendini aşırı beğenmil olmak kadar aşırı mütevazılık da çok kötü.Fazla mütevazı olmayın bence.Kendi uzmanlık alanınızda mesela.Bir de onlar ben bilirim tavrında olunca takmayın yani direkt agresif daranışta bulunmayın ama takmadığınızı hissetsinler bence.

En basit bir örnek vereyim eltim ya da herhangi biri diyelim ki güzel bir yemek yapmış, ellerine sağlık demek dışında çok güzel olmuş, çok lezzetli vs konuşuyorum ama karşı tarafa ben güzel bir şey yaptığımda ellerine sağlık diyorlar sadece :)) bu sadece bor örnek. İnsanları takdir etmek de sıkıntı malesef. Artık daha net daha kısa cevaplar vericem kırmadan. Ellerine sağlık deyip geçeceğim mesela :)) İltifat aldığımda teşekkür ederim diyip geçeceğim. Karşı tarafin kırıcı bir lafında demorolize olmadan cevabını vereceğim.

Ben niye düşünüyorum ki karşı taraf düşünsün bütün enerjimin alınmasına izin veriyorum. İzin vermeyeceğim işte. Bu da kendime sözüm olsun. İnşallah kendime verdiğim sözü tutabilir, daha mutlu bir insan olabilirim:))

Back
X