İnsanların gözlerine bakamam

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Evet ben konuşurken insanların yüzüne bakamıyorum bunun nedeni ne acaba

bende tam tersi dişlerinden tut her yerini incelerim :) özgüven eksikliği ya da sosyal fobi vs. olabilir ailenizin anne baba vs. bakabiliyor musunuz?

Cekingenliktir sanirim.
Karsinizdaki insana verdiginiz mesaj kendine guvensizlik oluyor ama maalesef.
Bu huyunuzun ustune gidip, asmanizi oneririm.

İlkokulda vardı böyle bir arkadaşım, benden başka kimse konuşmazdı tavana bakardı hep konuşurken. Boyu da uzundu insan bir garip hissediyordu kendini, yine de dudaklara odaklanmaktan iyidir diye düşünüyorum, lisede de bu tarz bir arkadaş vardı, her an öpecekmiş gibi aşırı rahatsız ediciydi.
En iyisi bakıp bakıp çekmek. :KK33:Direkt göz içine bakmak da rahatsız edici gibi. Bilemedim.

Bncede fazla nedesense çok kasiliyrm kesimde olan başka biride olan öyle bayanlara karşı değil erkeklere karşı byleyim bnde bu huyunu hic sevmiyrm npssmda ayni

ben ilk başta bakıyorum ama karşımdakı de suratıma suratıma bakarsa bır garip olup gözlerımı kaçırıyorum :deli:

Nereye bakıyorsunuz?
Ben hiç göz hizası kurmadan konuşamam. Sağa sola bakan insanada bir şey anlatmam.

Flörtleştiğim bir çocuk vardı. Buluşmanın ilk günü çiçek almış, çiçeği bana uzatırken sağa sola bakıyordu hiç unutmam. Birde çiçeği verirken gülüyor konuşuyor ama konuşurken de tavana bakıyor duvara bakıyor yere bakıyor. Kafama kuş mu s*çtı da bakmıyor ayol bu diye düşünürken meğersem huyu böyleymiş.
Bende bana bakarak uzatır mısın dedim.. kırmadı bakarak verdi ama çok çekingendi. Buda böyle bir anımdı.

Aşın bu durumu olmaz öyle göz önemli. Gözler kalbin aynasıdır.

Bende göz temasi kurmalıyım karşımdakiyle...

Benimle göz teması kurmuyorsa dinlemiyor gibime geliyor...

Eskiden ben de kuramazdim 14-15 yaslarimda bir donem oyle olmustu yada o ara fark ettim. Ozguvensizlik diyorum.
Bunu farkettigimde dimdirek göz icine ozellike bakmaya basladim rahatsiz olsam bile. Sonra alistim. Hatta bakmayi nasil abarttiysam kesintisizce bakmisim. Konustugum adam kendisine asik oldugumu sanmisti oyle bakiyorum diye. :D

Ben de kuramiyorum iki kisi diyalogtaysak eger gerim gerim geriliyorum agzina baksam olmuyo gozune baksam olmuyo bi yuzune bi saga bi yuzune bi sola bakiyorum kim bilir karsimdaki ne dusunuyor hakkimda
Ya bu arada konusu gelmisken goz icine bakanlar nasil bakiyolar bana biraz anlatsalar ya?
İki goze ayni anda bakamiyorum, iki gozu ayni anda goremiyorum yani, iki gozun tam ortasina bakinca bi sure sonra gozum sasi oluyo oyle de goremiyorum tek goze baksam karsimdakine nasil gozukuyo kestiremiyorum bana bi der misiniz şu “gozlerinin icine bakmak” tanimi nedir :KK53:

Bekarken bende oyleydim asla gozlere bakamz utanirdim ozellikle karsi cinse karsi ama esime karsi rahatim .Zamnla normale donersiniz.

Ben göz teması kurmadan kimseyle konuşamam, hatta karşımdaki bakışlarını çektiğinde dikkatim dağılır o kadar rahatsız oluyorum. Fakat gelin görün ki özgüvenim düşüktür, çekingen ve utangacımdır. Genelde özgüvene bağlanıyor bu sorun ama kendi durumumdan ötürü özgüvenle ilişkili olmayabilir gibi geliyor bana. Psikolog arkadaşlar varsa açıklarlar, ben de merak ettim.

Back
X