İnsanların suratlarına mimiklerine çok takılıyorum :((

Marcenko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
183
124
23
Selamlar...
Daha önce pek umursamıyordum ama son olaydan sonra bende bi gariplik var dedim ve size sormak istedim..

Geçenlerde staj mülakatına girdim, 15 dakikalık bir görüşme oldu, heyecanlandım baya ama sorulara cevap verebildim.. Ama karşımdaki müdürün tavrı suratı mimiklerinden sanki kabul alamayacağımı düşündüm, çıkışta da baya sinirim bozuldu falan.. Sonra öğrendim ki müdür çok olumlu yaklaşmış, hanım hanımcık bilgili gayet bilinçli bir kız demiş, onayımı vermiş staja başlayacağım..

Çevremle ailemle konuştuğumda insanların surat ifadelerini, davranışlarını yanlış anladığımı, ortada bi şey yokken olumsuz şeyler uydurduğumu söylediler.. Yalnızca bu olayla ilgili değil insanların davranışları bana karşı tavırları hk genelde yanlış kanıya vardığımı söylediler.. Ama elimde değil, moralim bozuluyor insanlara normal gelebilir belki ama bana gelmiyor.. Çoğu zamanda zaten düşündüğümün tersi oluyor.. :(

Nasıl bundan kurtulabilirim, insanların kaşı şöyle kalktı bana şöyle baktı kesin böyle şöyle demeden hemen ani olumlu yada olumsuz diye kanıda bulunmak istemiyorum :((

Doktora giderek.
Psikoloji alanında doktorların işe yaramadığını düşünüyorum desem :( Yanlış bi düşüncem var belki ama ilaç verip kimyasal bi değişim oluşturacak, ilacı kestiğimde eski hale döneceğim.. Ya da daha gençsin takılma diyecek, onu evde ben de kendime diyorum ama mümkün değil ne yazık ki

Psikoloji alanında doktorların işe yaramadığını düşünüyorum desem :KK43: Yanlış bi düşüncem var belki ama ilaç verip kimyasal bi değişim oluşturacak, ilacı kestiğimde eski hale döneceğim.. Ya da daha gençsin takılma diyecek, onu evde ben de kendime diyorum ama mümkün değil ne yazık ki
Doğru düşünemiyorsun işte bu yüzden dr a gitmelisin.
Konunla bu msjın nasılda uyuşuyor

İş ve staj alanında yapılan mülakatlarda sergilenen ifadeler ve takınan tavırlar genelde karşı tarafı demotive etmeye yöneliktir. Burada senin buna karşı duruşun tartılır. O yüzden doğru bir izlenim yakalamışsın, ama gerçek değil o tavırları. Her neyse...

İnsanlar insanları tavır ve hareketlerinden yola çıkarak onların nasıl bir amaca hizmet ederek karşında olduğunu, samimiyetini, hasetliğini "hissedebilir." Ve hisler yanılmaya açıktır. Kiminde tutar kiminde tutmaz. Hissetmenin ötesine geçip, damgalıyorsan ve bu böyledir diyorsan, işte o zaman orada destek alman gerekir. @bibibella 'nın mesajına verdiğin cevapta bile direkt önyargıyla damgalama yapmışsın.

Zira; doktora gitmeden faydasını, tanımadan da insanın içini bilemezsin...

eq'un düşük muhtemelen.

insanların duygularını mimiklerini anlayamıyorsan genelde sorun bu olabilir. herkes her konuda süper olacak diye bir kaide yok takma kafana başka sıkıntın yoksa.

sürekli insanların sana karşı kötü düşündüğünü fesat olduklarını vs düşünüyorsan bir sorun vardır ama doktora görünmelisin.

ayırdına iyi var dediğimin.

eq'un düşük muhtemelen.

insanların duygularını mimiklerini anlayamıyorsan genelde sorun bu olabilir. herkes her konuda süper olacak diye bir kaide yok takma kafana başka sıkıntın yoksa.

sürekli insanların sana karşı kötü düşündüğünü fesat olduklarını vs düşünüyorsan bir sorun vardır ama doktora görünmelisin.

ayırdına iyi var dediğimin.
+10000000 hatta. Tam olarak demek istediğim.

İnsanlar benim mimiklerimi özellikle de bakışlarımı hep yanlış anlar. Ben de ona şaşırırım.

Seninle konuşurken insanların zihinden farklı şeyler geçebiliyor. Bu da mimiklerine yansır. O anda yorgun, uykusuz ya da başka bir meseleye kafayı takmış olabilirler.

Bence buradaki asıl senin insanların mimiklerindem etkilenme sadece söylediklerini dikkate al

Kendimden bir örnek vereyim. Bir akrabamla konusurken o kişinin surat ifadesi küçümsüyor gibiydi. Yanlız konunun alakası yok küçümsenecek bir durumla. Bir iki sabrettim sordum. Adam üzüldüğünde o hareketleri yapıyormuş:işsiz:

İlaçla kimyasal değişim psikiyatrinin işi. Onlar genelde daha hayati sorunlarla ilgileniyorlar. Önce psikologa gidebilirsin.

Mimikler cok onemli tabii ki, beden dili diye bir sey var. Sozlerden daha etkilidir mesajlari bedenin. Eger yanlis yorumluyosan bu konular uzerine biraz calis. Kitaplar okuyabilirsin bu konuda

Hemen kizi psikiyatriste yollayan uyeler kendi gitsin. Ufak tefek sorunlari bile hastalik sanmak hastalik gostergesi olabilir

Lie to me diye bir dizi vardı aklıma o geldi :) izlemediysen muhakkak izle derim.

Ben meselenin sadece mimikler olmadığını düşünüyorum. Bence genel anlamda negatif düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi pozitif yone çevirmeye çalışın. İşin özü bu aslında.

İş ve staj alanında yapılan mülakatlarda sergilenen ifadeler ve takınan tavırlar genelde karşı tarafı demotive etmeye yöneliktir. Burada senin buna karşı duruşun tartılır. O yüzden doğru bir izlenim yakalamışsın, ama gerçek değil o tavırları.

:super:

• Beğen
Reactions: Yeu
Öncelikle geçmiş olsun. Senin için de çok yorucu oluyordur eminim. Negatif olmadan, daha olumlu bakman lazım genel olarak ki sanıyorum sen de gayet farkındasın bunun.

Bu değişimi doktor yardımı alarak yapabilirsin. Bir psikiyatr ile görüş bence, en azından bir psikolog ile görüş. Kendi kendine yenebileceğin bir şey olsaydı şimdiye kadar çözerdin bu sorunu.

Doktorlara bu konuda inanmıyorum tarzı bir mesaj yazmışsın. Ben mesela safra kesemde taş olduğuna inanmayınca veya bu hastalığın ilacına yahut doktoruna, kendi kendine tedavi olmayacak bu safra kesesi. Sen de öyle düşün. Hiçbir fark yok, emin ol. Gerektiği noktada, yaşama kalitemizi olumsuz etkilediğini hissettiğimizde bunun için de doktora gitmeliyiz.

Selamlar...
Daha önce pek umursamıyordum ama son olaydan sonra bende bi gariplik var dedim ve size sormak istedim..

Geçenlerde staj mülakatına girdim, 15 dakikalık bir görüşme oldu, heyecanlandım baya ama sorulara cevap verebildim.. Ama karşımdaki müdürün tavrı suratı mimiklerinden sanki kabul alamayacağımı düşündüm, çıkışta da baya sinirim bozuldu falan.. Sonra öğrendim ki müdür çok olumlu yaklaşmış, hanım hanımcık bilgili gayet bilinçli bir kız demiş, onayımı vermiş staja başlayacağım..

Çevremle ailemle konuştuğumda insanların surat ifadelerini, davranışlarını yanlış anladığımı, ortada bi şey yokken olumsuz şeyler uydurduğumu söylediler.. Yalnızca bu olayla ilgili değil insanların davranışları bana karşı tavırları hk genelde yanlış kanıya vardığımı söylediler.. Ama elimde değil, moralim bozuluyor insanlara normal gelebilir belki ama bana gelmiyor.. Çoğu zamanda zaten düşündüğümün tersi oluyor.. :KK43:

Nasıl bundan kurtulabilirim, insanların kaşı şöyle kalktı bana şöyle baktı kesin böyle şöyle demeden hemen ani olumlu yada olumsuz diye kanıda bulunmak istemiyorum :KK43:(
Ön yargılısın demek ki? Kendinş geliştirerek.Gelişim kitapları makalaleleri okuyabilirsin.

Psikoloji alanında doktorların işe yaramadığını düşünüyorum desem :KK43: Yanlış bi düşüncem var belki ama ilaç verip kimyasal bi değişim oluşturacak, ilacı kestiğimde eski hale döneceğim.. Ya da daha gençsin takılma diyecek, onu evde ben de kendime diyorum ama mümkün değil ne yazık ki
Kaç kere psikiyatriste gittiniz?
Kaç kere size bu biçimde yaklasildi?

Back
X