insanlik gorevini yerine getiren vatandas ya polis?

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
Merhaba arkadaslar

sabah tokat olayiyla kanimiz dondu alisik olmadigimiz inanmak istemedigimiz bir durum
birde dün aksam beni sok eden bir haber izledim

Eskisehirde Porsuk cayina dÜsen 10 yasinda cocukla ilgili.
O cocugun videosunu izlediyseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Cocuk caya dusmus bilincini kaybetti. karin ustu suyun uzerinden
hafif bir akintiya kapilmis gidiyor.
4-5 polis ve bir kac vatandas basinda onu sudan ellerinde elbise askisi ve siriklarla
cocugu kenara cekecekler gÜya
daha dogrusu port mantoyu cocugun daha ileri gitmesini engellemek icin
atiyorlar
o port manto cocugun kafasina dusebilecegini dusunmeden
baktilar ki olmuyo bu sekil
tam 3 dakika boyunca hic bir kurtarma eylemi yok
cocugun akintiya gitmesini seyrediyorlar yuruyerek takip ediyorlar
taaki bir vatandas ustunu cikarip caya atlayip yeminle tam 8 SANIYEDE
kurtariyor
yani hic bir tehlike yok
kiyiya getirdigi vakit yine o polislerden bir mudahale yoik hareket yok
vatandasin biri cocugu hayata dondurmeye calisiyor
nefes vererek anime etmeye calisiyor
taaki ambulans geldi polisi vatandasi durtukluyor
cekil saglik ekibi geldi diye
video ortada süre ortada
sok eden sÜre ise adamin suya atlayip cocugu kurtarmasi
sadece 8 saniye sürdü
bu konuda yanlis anliyor olamam degilmi

her iş grubunda olduğu gibi polislerimizde de görevinin farkında olmayanlar var..yazık..! ne mutlu ki içinde azıcık vicdanı olan vatandaşlarımız hala var...

Konuyla ilgili yeterliliği olmayan kimsenin bir konuya müdahalesi faydadan çok zarar getirir.
Polis yüzme bilmiyor olabilir,acil müdahale sağlık bilgisi olmayabilir.
Bence mecbur kılınmalı öğretmene,polise,askere ama olabilir.
Ne yapabilir ki bu halde ?

o haberi izledim evet suyun derinliği belli değil belkı içlerinde yüzme bilen yok artı birde o durumda polisin yapabileceği bir sey yok bana göre yani ellerinde imkan yok o can havlıyle saglıklı dusunulmemıs olabılr vestıyerı atmıslar ama o cocuga zarar verebılır dusuncesıyle atılmamıs belkı tutar ceker alırız dıye atılmıs olabılr cocuk sudan cıktıktan sonra dogru mudahaleyı ancak saglık görevlılerı yapabılır ya da az bıraz ıılk yardım egıtımı alan biri

derinn güzel cevap vermişsinn
benimde eşim de polis ve yüzme bilmiyorr yanii şimdii eşimde atlıayamasa onumuu karakayacağızz
şükürler olsunkiii yüzme bile biri atlamışş ve kurtarmışş
burda ne olur polis karalanmak istenmesin heryerde olduğuu gibii

Polisin yetkisi yok.
Kolluk kuvveti ama kedi arabanın altına sıkışsa polis,suya biri düşse polis,biri yüksek sesle müzik dinlese polis maçta polis.
Polise ne bu kadar yetki veriyorlar ne de bu kadar eğitim.
Polis ,acil görevlisi veya can kurtaran değil.
Orada saniyelerle yarışılırken sen orada boğulma bekle ben gerekli birimleri arayacağım da diyemez.
Ne yapacak videoda olduğu gibi ne bulursa atacak.Çocuk tutsun diye şu anda bende birini görsem aynısını yaparım.
Bilmem kaç derece suya nasıl atlayayım böyle bilinçsizce atlayan boğulanı kurtarırken ölen bir sürü insan var.
Muhtemelen suya polis atlasa profesyonel olmamasına rağmen suya polis atladı diğerlerini atlamasına müsaade edilmedi
Çocuk bu yüzden öldü diyeceklerdi.
Yani polis ne ki tövbe haşa herşeye hakim olsun herşeye yetişsin.
Polisin görevini çizgilerini bilip ona göre değerlendirmek lazım.

Degil polis normal bir vatandas olarak gozumun onunde biri olumle pencelesse ve ben yardim edemezsem kahrolurdum.

Hepimizin kurtarma egitimine ihtiyacimz var

doğru düşünüyor olabilirsin ama o porsuk çayı ne canlar aldı. belki yüzme bilmiyordur polisler, belki korkmuşlardır. altı bataklık biliyoruz ki, çok iyi yüzme bilmeyenin atlamaması gerekir. bilinçsiz müdahaleyle onlara da bir şey olabilirdi... vatandaş iyi yapmış. demekki kendine güvenmiş. ama polislerinde eminim mazereti vardır.

Videoyu izlemedim ama arkadaşların da dediği gibi ya yüzme bilmiyorsa ( Zonguldak'ta dereye atlayan bir kişiyi zar zor kurtarmışlardı..
Sözde yardım edecekti kendisi yardımlık oldu... Ama hiçbir polisin ya da bir insanın yüzme konusunda iyi olduğu, o çocuğu kurtaracağını bildiği halde oraya atlamayacağını tahmin etmiyorum..

hmmm bu aksam haberlerdede citi
vatandas yapti sagolsun zaten yapacagini
bes polisten hic biri yuzme bilmiyordu demekki
ayrica sekiz saniye surdu kurtarma
ve bir kopek yavrusu degildi boguulan bir cocuktu!
canlarini tehlikeye atmak istemeyebilirler
peki o genc suya dalacaga zaman kimse mudahale etmedi
polis yakinlarinin duygusal tepkilerini alacagimi dusunmemistim

bu haberi sabah izledim bende acmayi dusunuyordum bu konuyu ama sen acmissin tebrik ederim,
bende sasirdim ya cocuk suruklenip gidiyor ellerindeki her neyse onla birseyler yapmaya calisiyorlar,
biriside atlayip kurtayim demiyor cocuk resmen gidecekti akintiyaki helal olsun o genc cocuga nasilda atlayip kurtardi cocugu ALLAH RAZI OLSUN,
digerlerine kalsaydi o cocuk akintiya kapilip giderdi

tamam anladık, bı kaç kışı yüzmeyı bılmıyor
adam atlasa zaten suya oda batar, bı faydası olmıcak
ama okadar çok ınsan vardı etrafda
be mübarek ınsan hıç bırınız mı yüzme bılmıyorsunuz
asla ınanmam
muhakka yüzme bılen vardı orda
ufacık çocuk ya hıç mı acımaz ınsan
haberlerde gördüğümde çıldırdım resmen
çocuk hala hastanede, durumu rısklımış hala

elbıse askısıydı galıba, onun yerıne ılk anda bırı atlasaydı ya suya
derınde değılmış, sakındı de su yanı tehlıke yoktu
ne olabılır yanı en kötü ıhtımalle üstün başın ıslanır, hastalanırsın daha mı önemlı

bence olay polis asker doktor olayı değil insanlık olayı ordaki insanların kendi çocukları olsaydı yine balık ağı yada askılıkmı uzatırlardı yoksa suyamı atlarlardı düşünmek gerek

İnsan kendi evladı olunca öleceğini de bilse atlıyor zaten.
Yangınsa o da yangına giriyor ve ölüyor veya denize atlıyor boğuluyor.
Bunu naısl kamu görevlisinin işiyle bağdaştırabiliriz ki,
Polisin görevi herkesin çocuğuna can vermek mi?
Benim çocuğum suya düşerse polis de canı pahasına girsin kurtarsın?
Nerede var böyle bir arama-kurtarma mantığı.
Polisin,Onun çocuğu ne olacak o ölünce..
Çok duygusalız,ben de yüzme biliyorum ama bende de atlayacak cesaret yok.
Ben de boğulabilirim su soğuk diye yüzemeyebilirim.Soğuk diye özellikle.Kriz anlarında böyle mükemmel değerlendirmeler yapabilen biri değilim.
Kk'nın muhteşem can kurataran kadınlarının aksine.
Korkudan telaştan boğulabilirim.İyi o zaman sağlam çıkana kadar herkes sırayla atlasın ?
Ölen ölür ölmeyen vatandaşın çocuğunu kurtarmış olur.
Atıp tutanlar ilk önce kaçanlar olur genelde.
Mantıkla yaklaşmak laızm ben polislerin yaklaşımında da mantık görmüyorum .
Bir elbise askısı çocuk tutsun diye uzatılıyor mantıklı değil zeka barındırmayan bir hareket ama belli ki polis hiç bu konuyla karşılaşmamış.
Karşılaşirsa ne olur diye eğitim verilmemiş vs vs..
Bu bireysel hatalar değil,kurumsal hatalar.
Yani polis kötü,çocuk boğuldu öyle baktı..
O zaman oradaki vatandaşların hepsinin yani suya atalayan dışında mesleklerini alalım.
Polis kötü,öğretmen kötü,garson kötü,tezgahtar kötü vs diye belirtelim.
Polisin suya düşen vatandaşı kurtarmak gibi bir yetkisi yok,görevi de yok.İlgili birimi arar bildirir,destek ister.
Trafik kazalarında kaza alanına ilk önce polis gider mesela o zaman polis gider gitmez yaralıları çıkarsın arabadan,birşeyler yapsın iyi etsin yaralıları.
Böyle mantık olur mu yahu.
Öyle olsaydı bütün çayların nehirlerin kenarlarına 10 metre de bir polis sıra olurdu değil mi?
Sorunlara tühh tühh vahh vahh yazıklar olsun ayyy canım çocuk boğulmuş gibi yaklaşınca sorunlar çözülmüyor.
Bu konudan kendi namıma çıkarttığım şudur ki ilkyardım bilgim eksik ehliyet alırken aldığım kıytırık bilgi ama hayat kurtarıyor.

PARDON ANLIYAMADIM? Nedemek polis yuzme bilmiyor? Nasil bir Sacmalik bu? Orada kurallar nasil bilmiyorum ama ben hollandada yasiyorum ve burda MECBURI butun can kurtarma dersleri yuzme hersey mecburi!! Hele hele polis, doktor, vs reysen.

ben dalga dalga denizde bogulandan
yada sellere kapilmis bir cocuktan bahsetmedimki
o durumda tabiiki riski goze alamaz kimse
polisinde o durumda yapabilecegi bir sey olmaz

sadece o videoyu gormeniz lazim
internette bol bol var
yani sadece gormek lazim
8 saniyelik bir kurtarma operasyonu gerceklesiyor vatandas tarafindan

Tek kelimeyle rezalet.

Videoyu biraz önce izledim izlemez olaydım.

5-6 tane polis ve birkaç vatandaş resmen tiyatro veya film izler gibi çocuğun boğulmasını izlemişler.

Su kesinlikle derin değil, çocuk bilincini kaybettiği için suda sürekleniyordu.

Sonradan atlayıp çocuğu kurtaran adamın dizi hizasındaydı.

kimse kusurabakmasın tabiki de duygusal yaklaşılacak orda ölmek üzere olan bir ÇOCUK var herşeyden önce bi canlı var yaa...eğer görevimiz değil diye bakarsak olaya insanlığımız nerde kaldı.sokakta kenara sıkışan kediyi çıkartmayalım veteriner değiliz,yardıma ihtiyacı olana yardım etmeyelim can kurtaran değiliz.tv de hatırlıyomusun karısını sokak ortasında öldüresiye döven kocaları çevresinde izleyenler de kılını bile kıpırdatmayanlar da aynı bu mantıkta işte bizim görevimiz değil polisi arayalım gelsin kadın o ana kadar ölürse ölsün sonuçta can kurtaranda değiliz poliste değiliz...

Arkadaşım orada 5 tane polis vardı onlarca da vatandaş vardı..Videoyu izledim ben nehir iyice sığlaşana kadar kimseeeee atlama cesareti gösteremedi. Videoyu çeken babayiğit vahh vahh yavruumm diyor da o neden atlamıyor..Polisin askerin görevi mi sadece bu hayatını tehlikeye atıp atlamak..Kendine güvenmiyorsa atlamamış belli ki...Cankurtaran da değiller ki yanlarında ip yada benzeri techizat olsun...Benim eşim de polis ve mükemmel yüzme biliyor..Videoyu izlediğinde verdiği tepki "keşke bellerine ip falan bağlayıp atlasalarmış..." Ama bataklık olduğunu söylüyor bilenler..Kimse cesaret edememiş demek ki iyice sığlaşana kadar..
"Hollanda'da olan arkadaşıma söylüyorum..Burası Türkiye arkadaşım Avrupa değil...Hangi sistem Avrupa'ya benziyor ki polisin cankurtarma ilkyardım dersi alması benzesin???
Dediğim gibi bunun polisi askeri şunu bunu yok..Kimse birşey yapamadı sadece orda suçu polise atmak hiçbirşeyi çözmez... "Herkes kendi vicdanının polisi olsaydı bu kadar polis atamasına ağırlık verilmezdi.""

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…