İnsanlık mı, akılsızlık mı?

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce iş arkadaşımla kavga etamtim.o haksızdı herkes biliyor
ama o kadar ukkala egolarınıı şişirmiş ki anlatamam.yerinde resmen ben en zeki benim diye ölüyor kompleksli
öle ir şeyki herkesi mum etmiş.ben yeni geldim biraz havası söndü.
kavgalı olduğumuz sıralarda iş yerine fındık getirmiş.ve bilerek yapıyor.herkese avuç avuç dağıtıyor .sırayla beni pas geçiyor.iş arkdaşlarımda çatır çatır yiyor.sadece birisi yemiyor.
hatta birisi yerken benle konuşuyor.
ben fındığından değilim sadece hareket çok çirkin.
bugün annem işyerindeki arkadaşlarıma şeker gönderdi bende herkese verdim onada verdim.sadece terbiyem ve tamamen insani yani
barışmak gibi bir hareketim yok.
şimdi düşünüyorum .nasıl anlaşıldı?
gururumda var.ilk adımı atmak gibi anlaşılmak istemiyorum

Bu kişiyi niye bu kadar önemsiyorsunuz ki,
anlattığınız üzere pek önemsenecek biri değil.
Siz gerekeni yapmışsınız, paylaşmanız gerekiyormuş paylaşmışsınız,
onun yaptığı yanlışı yapmamışsınız, ne güzel,
ne düşündüğü de önemli değil, ister adım attığınızı düşünsün, ister başka birşey,
boşverin , önemsemeyin.

İyilik yapmışsınız ne güzel.
İnsanlık sizde kalmış.
Bundan pişmanlık duymayın, rahatlık ve huzur duyun.

Bence de doğru yapmışsınız.. Onun ne düşündüğünün ne önemi var... Size yapılmasından hoşlanmadığınız çirkin davranışı başkasına yapmamışsınız... insanlık sizde kalmış.. Ne hoş...Gerisi boş...

Bu kişiyi niye bu kadar önemsiyorsunuz ki,
anlattığınız üzere pek önemsenecek biri değil.
Siz gerekeni yapmışsınız, paylaşmanız gerekiyormuş paylaşmışsınız,
onun yaptığı yanlışı yapmamışsınız, ne güzel,
ne düşündüğü de önemli değil, ister adım attığınızı düşünsün, ister başka birşey,
boşverin , önemsemeyin.

Önemsemiyorum onu .dedim ya kompleksli biri.sadece diğer arkadaşlarımın düşüncesi önemli.çokta hafife alınmak istemiyorum..
o ile benim aramdaki düşünce farkını anlamaları önemli.

o terbiyesizlik etmiş, siz nezaket göstererek onun yaptığı terbiyesizliği sürdürmemişsiniz. büyüklük sizde kalmış ;)

tebrik ederim sizi konuşmadığınız halde ikramda bulunmuşsunuz.sizin yaptığınız hareketin aynını bende yapardım.bende ikram ederim.ha şöyle bişey var o bana bir şey verirse alırmıydım?kesinlikle almazdım.konuşmadığım sevmediğim bir insanın yanında yakınında bulunmak bile istemezdim.ama siz mecburen bulunmak zorundasınız.Allah böyle insanlardan uzak tutsun,iyilerle karşılaştırsın hepimizi

Bu hareketleri çocuklar yapardı eskiden,
şimdi büyüklerde yapıyor demek ki,
elimizde yiyecek birşey olduğunda ,tanımadığımız kişiye bile ikram ederken,
insan iş arkadaşına,oda arkadaşına ne olursa olsun ikram etmeli.
yapılan hareket çok çirkin,sizin yaptıınız harekette ona
verilecek en güzel ders olmuş..

bence en guzelini siz yapmissiniz.. utanir belki tabi yuzu varsa:))) cocuk gibi yaff sana vermedim al sana verdim....

Son düzenleme:
İş yerinde kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama saygı duymak zorundadır.. Bu kadar büyütülecek bir konu değil. Siz kendinize yakışanı yapın sadece...

şekeri verirken bi de laf soksaydın keşke
ben olsam dayanamaz lafımı oturturdum
ama yine de güzel bi hareket yapmışsınız...
hiç önemsemeyin bence bu insanı o yokmuş gibi davranın...

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce iş arkadaşımla kavga etamtim.o haksızdı herkes biliyor
ama o kadar ukkala egolarınıı şişirmiş ki anlatamam.yerinde resmen ben en zeki benim diye ölüyor kompleksli
öle ir şeyki herkesi mum etmiş.ben yeni geldim biraz havası söndü.
kavgalı olduğumuz sıralarda iş yerine fındık getirmiş.ve bilerek yapıyor.herkese avuç avuç dağıtıyor .sırayla beni pas geçiyor.iş arkdaşlarımda çatır çatır yiyor.sadece birisi yemiyor.
hatta birisi yerken benle konuşuyor.
ben fındığından değilim sadece hareket çok çirkin.
bugün annem işyerindeki arkadaşlarıma şeker gönderdi bende herkese verdim onada verdim.sadece terbiyem ve tamamen insani yani
barışmak gibi bir hareketim yok.
şimdi düşünüyorum .nasıl anlaşıldı?
gururumda var.ilk adımı atmak gibi anlaşılmak istemiyorum

bu kesinlikle barısmak için ilk adım felan gibi görünmüyo tatlım.. çok güzel ders vermişsin tebrikler. eminin yerin dibine girmiştir.. sen ona bir böcekksiinn demişsin resmen :). çünkü onun gibi davransaydın onu önemsediğini yani onun için bişeyler yapmış gibi görünecektin..tebrikler ((tam benlik bu işler yhaa bayılırım bulaşmaya birine :)))))

bazen is yerimde otururken biseyler yicek oluyorum atiyorum findik, fistik, cips vs
pat diye müsteri geliyor onlarada ikram ediyorum
bence hos olmayan bir davranisi sergilemis is arkadasiniz
sizse dogrusunu yapmissiniz bu yüzden kendinizi kötü hissetmeyin
ve en iyisi o kisiyi cok umursamayin

Back
X