İnstagramdan satış yapma hakkında bakar mısınız kızlar

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Selam kızlar . Arkadaşım yaklaşık 1 ay önce işten çıkarıldı 4 kardeşler kardeşinin biri askerde diğerleri de küçük okuyor ,annesinin de rahatsızlığı var , yani anlayacağınız masrafları çok ,babası ile arkadaşım bakıyordu eve ama arkadaşım işten çıkarıldı iş bulmak da malum zor başvuru yaptı birkaç yere ama haber gelmedi . İnstagramdan satış mı yapsam acaba diye sordu bana araştırmış da fatura falan gerekiyormuş vergi vermek lazımmış galiba yoksa cezası varmış dedi, siz biliyor musunuz kızlar , yakınınızda satış yapan var mı instagramdan belki aranızda da vardır, yorumlarınızı bekliyoruz . Bu arada ne kadar kazandırır arkadaşım anne bebek tasarımları yapmak istiyor......

İnstagramdan değil ama internet üzerinde başka bir siteden satış yapıyorum. Tabi ki fatura kesmesi, vergi ödemesi gerek. Yoksa maliye tepesine biner.

Satış nasl olur bilmem de alım yapmam asla instagram üzerinden. Çoğu sahte, garantisiz, ürünler. Ayrıca alıcı ve satıcının güvenliği sağlanmıyor. Zaten bir sosyal paylaşım sitesinden bunu beklemek saçma olur. Daha güvenli yerler varken alışveriş konusunda tercihim olmaz.

Anne bebek tasarımları nedir bilmiyorum açıkçası. Ne kadar kazanır yorum yapamam.

İnstagramı bilmiyorum ama l.t go tarzı siteler var onlar sanırım vergi no vs sormuyor.
Belki işine yarar bir fikirdir diyerekten.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Maliye dönem dönem incelemeye alır bu tip siteleri. İkinci elcilere pek elleşmezler, az satışı olanlara da elleşmezler ama yeni ya da tasarım ürün satıp, işlemi de yüksek olanlara gel bakalım sen bi şöyle faturalarını, defterlerini de getir derler. Götüremezsen bin liralık satışından cezası ıvırı zıvırıyla beş binliralık vergi borcu çıkarırlar.

Çok teşekkür ederim bilgi için.Ben de düşünüyordum böyle sitelerden satış,işsizim ve hiçbir halta yaramadığımı hissediyorum ara ara 18 yıldır aktif çalışan olarak.

Çok teşekkür ederim bilgi için.Ben de düşünüyordum böyle sitelerden satış,işsizim ve hiçbir halta yaramadığımı hissediyorum ara ara 18 yıldır aktif çalışan olarak.

Bence keyifli bir iş. Ama kazancı öyle aman aman çok değil. Kaymağını yiyen üç beş kişidir.
Yapabiliyorsanız yapın ama öncesinde bir adi şirket kurun ya da yakınınızda şirketi olan varsa o şirket üzerinden faturalandırın. Diğer türlü sıkıntı oluyor.

Devlet ev hanımlarının evde bırseyler yapıp satmasına destek verıyor
Lohusa setı bebek cicilerı gıbı ufak satısların bı sorunu olmaz
Ben ınstagramda kızımın dogum gunu ıcın kızıma kıyafet süsler hedıyelıkler yaptırdım memnun kaldım

Sorun olmaz mı emin misiniz vergi yüzünden kız başına iş almasın sonra..

instagramdan alışveriş yaptım ve bin pişmanım.önüne gelen bir şey satıyor

Instagram vb. üzerinden yapılan satışlar yasal değil (eğer gerçek bir mağazanın instagram hesabı değilse). İlla denk gelecek diye bir şey yok ama denetim yapılırsa vergisiz, faturasız ürün satmaktan ceza yer. Birkaç sene önce online satış sitelerindeki bazı satıcılara bu yüzden cezalar kesildi.

Sorun olmaz mı emin misiniz vergi yüzünden kız başına iş almasın sonra..
Emınım cunku alısverıs yaptıgım hanım gonderdıgı urunlerın yanında resmı bı belge de gonderdı ıcerıgınde vergıden muaf oldugunu yazıyordu
Benım muhasebecılık yaptıgım donemde de belırlı bı tutarın altı vergı vermeyecegı yonundeydı

Vergiden muafiyet kısmını bilemem, belki kişinin farklı bir statüsü vardır ama normalde faturasız ve vergisiz ürün satışı yapılamaz.

Konu sahibi, google'dan konu hakkında yasal bilgileri bulabilirsiniz. Ben sadece bir kısmını aldım yazının, bir sürü platformda konu enine boyuna konuşulmuş. Sadece instagram değil diğer online satış siteleri de konuşulmuş.

Konuk yazarımız Av. Seval Sönmez Durmuşoğlu kurucusu olduğu ticaret ve bilişim odaklı hukuk bürosunda avukatlık hizmetleri vermektedir.
Her şeyden önce Instagram’da yapılan satış faaliyetinin gelir elde etme niyetiyle ticari bir faaliyet olduğunun altını çizmek ve bu sebeple satış yapacak kişilerin vergi mükellefi olduğunu belirtmek gerekir. Hem pastam dursun hem karnım doysun denilemiyor. Vergi mevzuatı bize ‘eğer gelir elde edecekseniz, vergisini de ödeyeceksiniz’ diyor. Şöyle ki Vergi Usul Kanunu’nda satılan mal ve emtialar için fatura kesme yükümlülüğü düzenlenmektedir. Fatura, satıcının gelir elde etmek amacıyla yürüttüğü faaliyet neticesinde elde ettiği gelirin tespiti için önemli olduğu gibi, bundan doğacak vergi yükümlülüğü kapsamında oluşan vergi borcunun belirlenmesinde de önemli bir delil niteliği taşımaktadır.

Satışa başlamadan önce mutlaka fatura kesmek ve mevzuattan doğan vergi yükümlülüğünü yerine getirmek için satış yapacak kişilerin vergi mükellefi olmak adına ilgili tedbirleri alması gereklidir. Bu sebeple Instagram’da bu tür bir satış faaliyetine başlamadan önce mali müşavirlerden konu ile ilgili destek alınması yeni nesil girişimcilere fayda sağlayacaktır.

Bir çok ülkenin vergi kanunlarında online satışın ayrı bir statüsü var. Şirket kurmadan, bazı masraflardan muaf olarak faturalı satış yapmak mümkün. İşletmelerin değil kişilerin vergi numaraları var çünkü, o numaralar üzerinde fatura kesip satıştan doğan vergiyi ödeyebiliyorlar.

Burda da bir düzenleme şart o konuda. Yıllar önce vergi numaraları tutuşturdular elimize ama ne işe yaradığını kimse çözemedi. Bu sıkıntıya çözüm bulunmadığı sürece kayıt dışı ekonomi başını alıp gidecek. Ayda yılda bir ava çıkıp birilerini yakalamak çözüm değil.

Teşekkür ederim bilgi için...

Keşke kuzum. İnternetten satış yapmak özellikle evde kendi yaptıklarını satan insanlar için gelir kapısı. E bu insanların ne fatura kesme imkanı var ne bir şeyi. Şirket kurma süreçleri, muhasebe süreçleri ayrı bir uğraşı, üstelik bir şeyi atlarsan başına bela oluyor. Kolaylaştırsalar ne güzel olur da kesin onun da bir yığın sıkıntısı çıkar bizim ülkede.

Ben abimin üzerinden kesiyorum faturayı. Vergi de onunkinin arasına kaynıyor işte. Diğer türlü en dandik şirketi kurmak bin liraya yakın masraf. Vergi yükü de binince yapılacak iş olmaktan çıkıyor, astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Çok yöntem var aslında uygulanabilirliği olan. Satış yapılan site üzerinden vergilendirilebilir mesela, çok zor bişey değil. Hatta bu yöntem şu an ülkemizde uygulanıyor. Katalog satışı yapanların vergileri ana şirket üzerinden alınıyor. Buna benzer bi sistem gelebilir.
Ama daha çok fırın ekmek lazım çoook...

Ya sizin konu gbi bir durumum soz konusu ama mesajlarınıza bakarmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…