Gebeliğe Hazırlık İnsulin direnci

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
832
268
103
34
Arkadaşlar merhaba 1 yıllık evliyim ve pco var bebek istiyoruz eşimle inşallah doktora gittik kan verdim insülin direnci çıktı kilolu değilim ama doktor diyetisyene yonlendirdi fazlalıklar var onun için kilo verceksin dedi dahiliye doktoru da baktı değerlerine d vitamini için iğne verdi d vitamin biraz eksik çıktı iğneyi kırıp içeceksin dedi birde diaformin verdi 3 ay içinde etkisini gösterir dedi onsulin direnci kırmak için tavsiyeniz var mı? Bitki csyi vs?? (Diyete başladım ilaçları içmeye de)

canım öncelikle geçmiş olsun. bende de insülin direnci vardı. ilaç tedavisi ve diyetisyene yönlendirdi. şubat başında diyete başladım ve nisan gibi 11/12 kilo verdim. yalnız ilacı kullanamadım çünkü hayatımı alt üst etti. ağzımda bıraktığı tadı anlatamam. Her bünyeye göre değişir ama çevremde kullanan herkes bırakmak zorunda kaldı. İnsülin direncini yenebilmen için özellikle günde en az 45 dakika yürümen gerekiyor. 20 dakika ile başlayıp her gün 5 dakika arttırarak 45 dakika yapabiliyorsan 60 dakikaya çık. dediğim gibi ortalama 1,5-2 ayda 11/12 kilo verdim ben diyet ve yürüyüş ile. Diyetisyene git muhakkak. diyet ve yürüyüş yaptığın sürece ilaç içmene gerek kalmayacaktır. Hareket ve düzenli beslenme ile sağlığına kavuşacaksın inşallah. Ben doktor değilim ama bunun doğal yöntemi varken doktorlar ilaç yazıp yolluyor. Sinir oluyorum. İçtiğimiz ilaç bir tarafımızı düzeltirken başka bir organımızı hasta ediyor. Kesinlikle ama kesinlikle yürü. Diyetisyenin dediklerine de harfiyen uy. 3/4 ayda eskisinden daha sağlıklı hale geleceksin. Geçmiş olsun :)

Diyetisyenin tarçın önerdi mi bilmiyorum ama. Günlük içeceğin suyun içerisine 2 çubuk tarçın at. Şekerini dengeler. Yükselmesine engel olur. 1 sürahi suya 2 çubuk tarçın at ve her gün uygula.

Back
X